Underbar natt

Oj, vilken underbar natt vi hade! Noah somnade runt 22 i sin egen säng (!!!) Lade bara ner han där, stoppade in nappen, la dit snutten och drog igång Stella och lade bredvid honom. Sen gick jag ut ur rummet, och tror ni inte att ungen somnar?
Trodde att han skulle vakna runt 1-2 tiden men kl 5 vaknar jag av att Noah ligger och piper. Så han sov i ett från 22-5 i sin egen säng :D Sen fick han mat och fick somna om hos oss. Klockan 9 vaknade han sen och då gick vi upp!
Jag hoppas att det blir likadant ikväll, skulle inte vara helt fel att ha det så varje natt ;)

Nu har vi planer för kvällen iaf. J ska iväg och spela innebandy med ett par kompisar och jag ska ha tjejkväll här med Johanna (och Noah :P). Jag och Johanna har känt varandra sen vi båda låg i magen, vi har varit bästisar genom hela vår uppväxt och vi är fortfarande väldigt goda vänner. Blir allt för sällan vi träffas så kommer bli supermys att få hit henne ikväll :)


Här är Johanna med en liten gul alldeles färsk Noah :)

Bilder från igår

Här kommer lite bilder på Noah, Elvira, Lucas och Jonathan :)









Torsdag.

Idag har jag och Noah varit på Öppna Förskolan, det var jätte skoj att träffa alla andra mammor och barn. Vi fikade och hade sångstund med. Efter ÖF pratade jag, Malin och Emma ihop oss så vi ska på Baby-Barnmässan på Fyrishov på söndag. J jobbar då så han kunde inte gå, så då går jag ihop med andra mamisar istället. Kommer nog bli jättekul!

Imorgon skulle vi egentligen ha gammelfarmor och gammelfarfar (min farmor och farfar) över på middag men eftersom farmor är nyopererad och farfar inte är frisk så har vi skjutit upp det.
J är ju ledig imorgon så vi får se vad vi hittar på istället. Nu ska jag iaf gå och mata Noah och kolla på Unga mödrar. Sen blir det prommis med hund och bäbis, vi kommer nog gå och möta upp J när han kommer hem sen med och gå tsm hem.

Sen har J beställt pannkakor idag och eftersom att jag bara kan göra trasiga så blir det han som får stå för dem
Nä, nu gnäller Noah så ska gå :)

Bilder från idag kommer senare...

Mamma-bebisfika

Idag har jag då haft 7 st mammor med bäbisar här på besök.
Det var Jessica med Alexander, Malin med Jonathan, Anna med Gabriel, Maria med Oliver, Anna med Alexander, Johanna med Nova och Karro med Liam.
Så 7 pojkar (med Noah) och så lilla minstingen Nova!
Det var jättekul att träffa Karro och Liam då jag följt Karro på bloggen under hela hennes graviditet. Nästa gång får vi åka till Gävle och hälsa på er istället :D

Jag bjöd på ost och kex med päronsoda till. Sen hade Maria bakat också. Vi hade det jättemysigt och pratade och umgicks, och våra små låg och kikade och pratade med varandra dem med! :) Här kommer det lite bilder (snott från Karro och Jessica)!


Pojkarna på rad: Alexander, Jonathan, Noah, Liam och Alexander.





Här har tre sovande pojkar: Alexander, Alexander och Liam som ligger i sin overall. Samt två små lurifaxar, nämligen Noah och Gabriel :)



Här har vi min prins Noah, lilla prinsessan Nova och i bakgrunden tröttisen Alexander.


Grabbarna Grus (Noah och Liam) som blev 12 veckor idag :) GRATTIS godingar!


Oliver och Liam busar i Noahs babygym.

Läggdags

Då var det dags för sängen. Sitter bara och väntar på att lillhjärtat ska vakna så han kan äta sista gången innan han sover för natten (han ligger just nu och sover i sin vagn). Känner att han behöver äta då mammas mjölkbomber är på väg att explodera :)

Idag åkte vi in till Boländerna och Expert för att käka lunch med pappsen men Noah hann inte träffa pappa ngt då han bara sov :) Inhandlade även lite fika till imorn, då kommer en massa mamas med bäbisar hem till oss! Tror det blir runt 10 st allt som allt, men fy vad kul det ska bli!

Behöver bara dammsuga av här hemma innan det kommer massa folk, blir ju så fort dammigt och om en massa bäbisar ska ligga på filtar på golvet och leka så ska det inte finnas ett dammkorn!

Mamma har ju haft så dåligt samvete efter vår lilla incident igår (läs föregående inlägg) så en liten kompis fick följa med hem till Noah idag. Nämligen Djinglisar's gossedjursko med speldosa i. Kon har fått namnet Stella och blev snabbt en favorit.
Noah somnar av sig själv i vagnen nu, lägger honom där med napp och snutte. Sen drar jag igång Stella och lägger ner henne där med. Han sover innan hon spelat färdigt! Det var en bra investering va?
 


Dålig mamma!

Usch vad jag har gråtit ikväll. Anledningen till det ska ni få höra.
Min lille prins har väldigt små och söta, men ack så vassa naglar, och de växer som ogräs! Måste klippa dem varannan-var tredje dag för att han inte ska riva sig.
Iaf, så köpte jag innan han föddes ett litet manikyrset för bäbisar där det fanns en babynagelsax och en babynagelknipsare.
Jag har hela tiden använt nagelsaxen, det har varit lite bökigt eftersom att min lille tjorv inte vill hålla sina fingrar stilla ens när han sover men det har gått smärtfritt iaf.
Jag hörde av ett par andra mammor som använt nagelknipsare att det funkat jättebra för dem så tänkte att jag testar det ikväll.
Jag börjar klippa lillfingernageln och klipper därefter de andra naglarna på handen. Det går betydligt snabbare och han bryr sig inte lika mkt om det som med saxen. När jag kommer till tumnageln och klipper den, så börjar min älskling att skrika. Jag tittar då ner på tummen igen och ser att jag råkat klippa honom i fingret och att det nu blöder lite grann. Jag tar snabbt papper och håller emot men det tar en lång stund innan det slutar blöda. Noah slutar gråta nästan på en gång och är sedan glad och pratar och skrattar, men mamma är det inte lika bra med. Jag storgrinar och undrar vad det är för en mamma som klipper sitt barn i fingret egentligen?

Jag känner mig verkligen som världens sämsta mamma. Min lilla älskling, tänk att jag gjorde illa honom! Jocke var ute med hunden när detta hände och hittade alltså mig storgråtandes när han kom in. Han sa att sånt kan ju hände vem som helst och att det inte gör en till en dålig mamma, och att Noah ju mår bra nu. Men jag känner mig ändå som en dålig mamma!

Nu sover Noah gott i sängen men jag sitter fortfarande och gråter. Stackars min lilla pojke!

tumme-napp-tumme-napp?

Idag händer det inte så mkt här hemma. Vi har tagit det ganska så lugnt. J har ju varit ledig i helgen men idag gick han tillbaka till jobbet. Han har beställt pannkakor till middag idag, hehe. Sanningen är dock den att jag inte KAN göra pannkakor. Visst kan jag köra ihop en pannkakssmet och så, men jag kan inte steka en hel pannkaka. Bara trasiga :P
Så det blir Jocke som får stå för maten idag :P

Vi har varit ute på en långpromenad, mamma, Noah och Ronja (hunden). Det är det väl det enda vi egentligen gjort idag. Har börjat städa klädkammaren också men är inte klar än.

Imorgon blir det dock lite som händer. Mamma och Noah ska åka till stan och uträtta lite ärenden, ska bl a handla för mammafikat som vi har på onsdag.
Denna vecka ska vi vara hemma hos oss. Kommer bli jättemysigt att få hit massa mammor och bäbisar! Karro och Liam kommer också. Det kommer bli sååå kul att äntligen få träffa dem! Jag och Karro var ju gravida samtidigt och våra små guldklimpar är ju dessutom födda på samma dag! :)

Noah växer så fort nu ju! Han blir hela 12 veckor nu på onsdag. Mammas stora kille ju!
Han har kommit på att händerna är väldigt goda att äta på, och framförallt tummen. Koordinationen är som tur är inte den bästa ännu, därför blir det oftast handen som åker in i munnen men han försöker att få dit tummen. Något som mamma inte tycker är bra!  Så fort tummen åker in i munnen så tar mamma ut den lika fort, händerna kan han gott smaska på om han vill, men inte tummen :P Det räcker så bra med napp där, den kan man ju ändå ta bort senare när han blir äldre, men det är ju desto svårare med tummen. Så det sätter vi stopp för redan nu :)







Besök

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar och det ber jag så mkt om ursäkt om :)
Igår åkte jag och Noah ner till Boländerna en sväng, vi skulle handla present till lilla Elsa som kom hit idag sen skulle jag också köpa Salsyvase salva till Noah för hans skorv. Så nu ska den bort!
Köpte även ett babyschampo, har använt babytvål hittills och det har funkat bra men känns som att när salvan sen ska bort är det bättre att använda ngt som är helt anpassat för håret, så imorgon blir det att få bort skorven iaf.

Igår hade J över ett par kompisar här och sen gick de ut på kvällen. Så mamma och Noah var själva hela igår kväll innan pappa kom hem sent, men vi hade det så mysigt ändå! Låg och gosade ner oss i soffan till en mysig film. "Stunder av lycka" hette den, superfin och sorglig så mamma grät floder kan jag säga ;) Nu är jag ju inte längre gravid så får väl skylla på amningshormoner istället :)

I morse tog vi oss en liten sovmorgon till halv 11 (även Noah). Sen var det bara upp och fixa oss i ordning lite grann då vi skulle åka och storhandla idag. Vi har ju inte bil och kan ju bli lite bökigt att storhandla utan det, så min pappa kom och körde oss till Willys så vi kunde handla där. 1883,50kr gick kalaset på. Vi hade ju i princip helt tomt i skafferierna så det var verkligen i behov av en påfyllning, nu har vi iaf mat hemma för ett bra tag framöver :)

Sen var det bara hem och laga mat för vi skulle ju få gäster kl 17.
Det blev hemmagjord klyftpotatis och kycklingfilégryta med västerbottenost, vitvin och grädde :) Till det en god sallad.
Till efterrätt så smulade jag digestive kex i en skål, sen hade jag på vaniljkesella och in i frysen. Innan servering toppade jag med hallon.
Tove och Elias gillade maten iaf. Vi hade det supertrevligt ikväll och de hade även med en liten present till Noah. En tröja där det står "Hug me" och matchande strumpor! Supersött!
Och deras lilla Elsa var ju sååå söt! Hon väger ca 3600gram nu och blir en månad på måndag. Tänk att Noah har varit ännu mindre än så! Helt galet ju, han såg ju ut som en jätte i jämförelse nu :D Fast han är fortfarande mammas lilla plutt!

Nu åkte de för ca en timme sen. Supetrevligt har vi haft!
Ska gå och sätta mig i soffan nu och gosa med min stora älskling, den lilla sover nu men han lär nog vakna snart :)

Öppna Förskolan

Idag har jag och Noah varit på Öppna Förskolan för unga föräldrar här i Sävja. Det var verkligen supermysigt!

Johanna och Lucas kom hit nån timme innan det började så åt vi lunch här hemma hos mig. Noah satt då i sin sitter och Lucas låg i Noahs babygym. De är sååå söta de små killarna.

Iaf kl 14 hade vi iaf lyckats komma till ÖF. Vi blev lite sena då båda våra grabbar bajsade innan vi gick då det blev blöjbyte där.
Väl framme möttes vi av en supertrevlig medelålders kvinna som var den ansvariga. Sen gick vi in och allt som allt var vi 13 mammor med barn där tror jag. Alla var födda -08 men oj vilken stor skillnad det är på dem ändå. Det var två som redan fyllt ett år sen hade ju vi våra små pluttar. Lite kul att de egentligen är lika gamla men ändå så är det sån skillnad på dem, men om ngt år kommer man ju inte alls märka att några av dem är födda i början av året och några i slutet :)

Här har ni en bild på dagens yngsta deltagare :D


Längst till vänster har vi Elvira, sen kommer Lucas, i mitten min egen lilla snygging Noah, sen kommer Jonathan och längst till höger har vi Gabriel.


Här har vi coolingarna. Gabriel och Noah :D


Är de inte bara för underbara?

När jag kom hem så satt det en försäkringssnubbe här och snackade med J. Så nu har vi tecknat föräkring för Noah. Känns tryggt att ha det. Nu måste vi bara ta tag i att skicka in hans namnpapper då vi inte har gjort det än. Stackars barn, är egentligen namnlös :P Fast vi har ju namnet klart iaf. Noah Milton Nathanael Wigsten!

Trött

Det är en trött mamma som sitter här idag, inte av ngn speciell anledning men det behöver man inte alltid ha :)

Idag har mamma och Noah varit på stan och fikat med massa andra goa mammor och bäbisar (2 år - 1 månad gamla). Vi hade det verkligen supertrevligt, Noah var glad och nöjd med! När vi gick därifrån var det ett riktigt ruskväder! Fy vad det var slaskigt, och det blåste snöade och regnade i ett. Inte roligt att ta sig fram med vagnen kan jag säga!



När vi skulle ta bussen hem så åkte vi med en helknäpp busschaufför. Jag åkte med en annan mamma och hennes dotter, de bor nära oss så vi gjorde sällskap. Först när Sara (mamman) skulle gå på med vagnen så håller hon på att bli klämd i dörren då busschaufförn stängde dörrarna.
På bussen satt också en annan mamma med sin lilla dotter som nog var runt året gammalt. Lillflickan var nog ganska less på att sitta på bussen samt att hon nog var ganska så trött eftersom det här var sent på eftermiddagen. Hon grät och skrek under hela resan, lillvännen där. Inte lätt att vara liten alltid!
Iaf, ett par hållplatser innan vi skulle av så stannar busschaufförn och ropar bak i bussen:
"Kan du inte få tyst på den där ungen, jag håller på att bli galen här!"

 Mamman blev lite ledsen, hon tyckte nog att det var tufft nog att sitta med en liten ledsen tjej på en buss.
Hon mumlade för sig själv:
"Försök själv att få tyst på ett litet barn. Vad ska jag göra, hålla för munnen på henne eller?"

Kan ju säga att det var fler än en av passagerarna som reagerade på chaufförns kommentar! Jag stod där och nästan önskade att Noah och Emelinda (Saras dotter) skulle börja skrika dem med (bara för att "ge igen"). Vad är det för idiot som vräker ur sig en sån där kommentar? Så små barn kan ju inte kommunicera på så många andra sätt när de är trötta eller less. Det var ju inte hennes fel ju!

Inte nog med det, ett par hållplatser efter så kliver en annan mamma på med två barn. En pojke på runt 3 år skulle jag tro och flicka som var lite äldre. Mamman drog en sulky och pojken ville inte sitta i vagnen så barnen gick på vardera sida om sulkyn. När de är i färd med att kliva på så stänger busschaufförn dörrarna igen så den lilla pojkens ben blir klämt mellan dörren och bussgolvet. Stackarn började gråta helt förtvivlat.
Sen öppnade han dörrarna igen och de kom på bussen. Mamman hade inte sett vad som hänt så hon trodde att han grät för att hon bad honom sätta sig i vagnen så hon bad honom vara tyst. Då kommer det gråtande ur honom:
"Men mamma, bussen klämde mig!"

Fy för den busschaufförn asså! Jag var arg som ett bi när jag klev av bussen sen. Förstår inte hur han kunde bete sig sådär. Jag hade lust att ge honom en rejäl avhyvling, men det är väl förståeligt?

Nej nu är det sängdags för mig och älsk. Noah sover redan sen en timme tillbaka så jag ska krypa ner i sängen och ligga och snosa på honom. Älskar verkligen min lilla prins...och min stora! :)

Sent inlägg

Nu i skrivandets stund är klockan 23.41. Med andra ord efter läggdags för lilla mamman, men tänkte hinna med att skriva ett inlägg här innan jag kryper till kojs.
Istället för att åka till Boländerna och IKEA igår så blev det att vi åkte till Gränby. Vi har inte varit där sen de byggde om så var kul att gå runt och kika på hur det numera ser ut. De har ju öppnat tre nya barnklädesaffärer där, nämligen Name It, Rackartyg och P o P. Ni kan ju ana att det kliade i mammas fingrar när man gick runt där. Hittade ju sååå mkt fint till lillprinsen! Men men, snart kommer pengarna och då blir det att handla lite ;)

Nu mera kollar jag ju nästan inte på kläder till mig själv, utan bara till Noah och J. Jag som i normala fall älskar att prova och köpa kläder samt har en garderob som verkligen skulle behöva förnyas!

Anledningen till det är ju att man inte riktigt har samma kropp som innan graviditeten. Jeans som jag kunde ha utan svårigheter tre månader in i graviditeten får jag knappt upp över höfterna längre. Jag har blivit större precis över allt och blir nästan chockad när jag ser mig själv på kort numera då jag inte känner igen den person som ska föreställa mig där.
Visst är jag medveten om att kroppen förändras under en graviditet men trodde inte att den skulle förändras så mkt som den faktiskt gjort och jag längtar efter att kunna gå in i en provhytt och känna att kläder sitter bra på kroppen igen. Jag kör barnvagnsrace på dagarna nu och hoppas på att det ska ha ngn effekt. Sen ska jag även köpa ett gymkort nu i nästa vecka tänkte jag. Vill komma i bra form till sommaren igen, så nu ska Noah få vara med pappa ett par tillfällen i veckan då mamma ska få komma iväg och träna och bygga upp musklerna igen :)

Nu hoppas jag att det inte låter som att jag hellre skulle ha kvar min gamla kropp 'än Noah, för så är det verkigen inte! Skulle inte byta ut min älskade son för ngt i världen. Han är värd varenda bristning jag fått (och tro mig, det är MÅNGA) och såå mkt mer därtill!
Men jag tror att det är viktigt att man som mamma trivs med sig själv med. För en glad mamma ger en glad familj, eller hur? :)

Imorgon blir det att fika med ett gäng mammor, och på onsdag ett annat gäng mammor! :D Så kul att komma ut och träffa lite mamas och andra småpluttar :)

Här får ni iaf en bild av mitt charmtroll som mamma älskar över allt!




Vilodagen

Idag är det då söndag, också kallad vilodagen! Det är väl till för att man ska ta det lugnt, bara rå om varandra och vila.

Vi tänkte iaf ha en liten familjedag idag. Åka in till Boländerna och gå lite på IKEA, samt kika in i barnaffärerna. Blir inget handlat idag då plånboken inte riktigt tillåter det så här veckan innan löning, men fönstershopping är alltid kul det med ;)

Igår gjorde vi inte så mkt. En viss Mr J sov till kl 13 ;) så då hade halva dagen gått. Men han är fortfarande trött efter dec månad så han behövde nog den sömnen!

Noah ligger för tillfället och sover i sin vagn. Han sover mycket bättre på dagarna igen så det är väldigt skönt för mamma :) Men på nätterna vill han inte sova någon annan stans än i mammas och pappas säng. I början sov han ju i sin egen säng hela tiden, men nu totalvägrar han så nu försöker jag inte ens att lägga honom där. 
Men han har ju en liten spjälsäng nu, tänkte nu snart byta ut den till en i vanlig strl och därefter försöka vänja honom vid att sova där. Han är ju så liten än och det är ju så mysigt att ligga och snosa på honom på nätterna men för framtida nätter så kan det vara skönt att han sover i sin egen säng. Men på morgonkvisten kan han allt få ligga hos oss så mamma får gosa lite med sin prins!

Den här veckan blir det lite kul som händer. På tisdag kommer eventuellt min syster och hälsar på mig och Noah på dagen. Kommer bli supermysigt med lite systertid!
Sen på onsdag ska jag nog gå och fika med lite mammor :)
På torsdag så ska vi gå på Öppna Förskolan här i Sävja för första gången. Gruppen som är på torsdagar är endast för unga mammor (upp till 23-24 år typ) så det kommer nog bli supermysigt. Ska också kolla upp vilka dagar som det är "vanlig" ÖF och gå på den med. Är ju kul att göra lite saker på dagarna och smidigt när det är nära hem med!

Noah idag




 

Mammablogg-award

Jag har fått denna award från Carro och Maria. Tack så mycket! NI förtjänar också denna award! :)



Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

Emma - mamma till Milton. Har följt denna blogg sen ett par månader innan lilla Milton föddes. Skriver på ett lättsamt och underhållande sätt.

Emma- mamma till Nova. Vi var beräknade väldigt nära varandra så har följt hennes blogg under hela tiden hon haft den. Är kul att se och följa deras vardag och se hur lilla Nova som är jämngammal med Noah utvecklas.

Anna - mamma till Madeleine och Gabriel. Träffade Anna första gången i mitten av min graviditet. Hon hade då redan lilla Madeleine och var gravid med Gabriel som var beräknad ungefär samtidigt som Noah. Vi har också träffats efter födseln med våra små jämngamla pojkar.

Anna - mamma till Alexander. Våra små pojkar träffades redan i  magen då vi mammor gick och fikade tillsammans med ett gäng andra mammor som var beräknade i närheten av oss. Det sklijer ungefär en månad mellan Noah och Alexander. Läsvärd blogg!

Paula - mamma till Kevin. Började följa den här bloggen när jag var gravid med Noah då jag var beräknad exakt en månad innan Paula. Intressant blogg att följa. Denna tjej är stark!

Karro - mamma till Liam. Jag och Karro var gravida samtidigt och det komiska under våra graviditeter var att vi gick igenom samma saker samtidigt. De flyttade ungefär samtidigt som oss, vi åkte in samma dag för för tidiga värkar..det var så mkt händelser som inträffade samtidigt så jag kan inte räkna upp dem alla. Till råga på allt fick våra små killar samma födelsedag :) Helt klart läsvärd!

Nathalie - mamma till Jonna. Fick kontakt med Nathalie ganska så i början av min graviditet. Hon hade då nyss blivit mamma till sin lilla Jonna. Har träffats och fikat med andra mammor ett par ggr. Supertrevlig tjej som skriver om sin och sin lilla familjs vardag.

Julia - mamma till Tuva. Har följt denna blogg sen numera ettåriga Tuva var helt färsk. Bra uppdatering och intressant läsning!

Jessica - mamma till Alexander. Träffades då småkillarna fortfarande var i magen. Alexander är väl ca tre veckor äldre än Noah. Man kan läsa om deras familjs vardag och om lilla Alexander. Bra uppdatering!

Louise - mamma till Eddie. Skriver om hennes lilla familj och sonen Eddies utveckling. Bloggen är variationsrik och intressant. Louise har även gjort designen på min blogg!

Finns så många fler bra och läsvärda bloggar som förtjänar denna award, men dessa är de jag läser mest.



 

Min lille citron!



"Men mamma, jag vill ju inte vara med på kort!"



"Jag vill ju inte sa jag!"



"Ok då, jag kan väl vara med på kort...men jag tänker iaf inte se glad ut!"

:)

Torsdag

Idag är det då torsdag och det känns som den här veckan bara sprungit iväg. Tiden går så fruktansvärt fort!

Noah har börjat prata sååå mkt, han har pratat och jollrat ett bra tag nu men nu är det i en helt annan dimension. Han pladdrar non-stop när han är vaken. Han ligger t o m och pratar när han äter, mitt under matstunden har han börjat släppa tutten och ligger och skrattar och pratar med mamma. Han gör detta säkert i två minuter innan han fortsätter äta. Sötsnutten där!

Tänkte skriva ett inlägg här igår men på kvällen när jag tänkte skriva det var Noah så tjorvig vid nattningen och sen glömde jag helt bort det.

Här har ni gårdagens outfit iaf :)



Body och jeans är från Åhléns och strumpor från Lindex

och så här ser min lille snygging ut idag:


 



Body och hängselbyxa är i spöket Labans kollektion av barnkläder och strumporna är från H&M

2-månaderskontroll

Idag har jag och Noah varit på BVC på tvåmånaderskontroll. Först vägde och mätte sköterskan honom och oj vad min lille växer! Han verkar dock ha "landat" på en kurva nu vilket är kurvan under medelkurvan, han ligger där i alla mått så han är helt proportionelig min lillprins :)

Jag fick väcka Noah mitt under hans sovstund när vi skulle iväg till BVC och då hade det också gått en stund sen han åt sist så han var så lessen när vi var hos farbror Doktorn. Trött och hungrig, lillhjärtat mitt!
Allt såg iaf jättebra ut och farbror Doktorn tyckte att Noah var så duktig och stark i nacken och benen. Han sa också att Noah var en otroligt vacker liten pojk! Men det visste ju redan mamma ;) men stolt blir man allt!

Nu ligger Noah och sover så gott och jag tänkte ta och röja lite här hemma innan han vaknar. Sen ska han ammas och bytas på och efter det ska vi ta hunden med oss och gå på dagens andra långpromenad :)

J är hemma halv åtta så tills dess ska vi hunnit hem igen iaf!

Här får ni lite siffror :)



NOAH           vikt            längd         huvudomfång

födsel:        3020gr       50cm            34cm
6 d:             2950gr  
1v 6d:         3162gr       
2v 6d:         3430gr        50,5cm         35cm
4v 2d:         3790gr        52,5cm         36,5cm
6v:             4210gr        54,1cm
8v 5d:        4820gr        56,5cm          39cm
9v 6d:        5110gr        56,8cm

Egen-tid

Det man nog har allra minsta av som nybliven mamma är egen-tid. Lille plutten tar ju en hel del av ens tid dygnet runt :) Resterande tid går åt till alla "måsten" som finns, sen när J är hemma så vill man ju passa på att vara tïllsammans så mkt som möjligt, så det blir inte mkt tid över till en själv.
Men nu när J var ledig idag så tog han nyss med sig hund och bäbis ut för att ge mig lite egentid. Och det är nog första gången sen lilla Noah föddes.
Lite skönt är det allt att få tänka lite på sig själv och bara ta det lugnt utan att tänka på ngt annat, så nu tänkte jag ta och lägga mig i ett långt varmt bad istället för att ödsla min tid på er ;)

Sen när jag badat klart har de nog kommit hem igen och jag kan återigen gosa med mina älsklingar! Vill ju inte vara utan dem för länge :D

Lördag

Nu har jag försökt logga in på blogg.se hela förmiddagen och lyckades inte förns nu. Någon mer som haft det så?

I alla fall..jag tänkte skriva ett inlägg igår kväll men jag var så trött så jag somnade när jag skulle natta Noah. Gårdagen bestod iaf av lunch med min kära mor och lillebror. Mamma skulle iväg på ngt möte så min eftermiddag igår bestod av att vara barnvakt till Benjamin.
Hello treårs-trots! Han är så underbart rar och gó den ungen, men nog märker man att han är tre år då viljan är väldigt stark och allt ska testas. Jag pustar ut när jag tänker på att det iaf är ett litet tag tills min lille befinner sig där, tills dess har hans morbror vuxit på sig lite och har nog passerat det stadiet :)


 

Här har vi han, det lilla busfröet! :D






Carro tipsade mig om Baby Mozart som är en film för såna små som min lille. Där är färgglada klipp på leksaker och former samtidigt som Mozart-melodier spelas. Det ska tydligen främja deras utveckling och kreativitet (längre fram då).
Jag laddade ner den och när jag satte Noah framför den satt han som fastklistrad och skrattade och tyckte den var jättekul!
Så för er med småbarn så är det en stark rekommendation!

Här har ni han framför Baby Mozart!


De två senaste nätterna har Noah varit jättetjorvig. Han har vaknat med två timmars mellanrum hela nätterna för att äta och han har varit allmänt missnöjd nattetid. Tror att han är inne i en tillväxtperiod då han äter så ofta och att han blir miss-sövd då han nog inte hinner sjunka in i den djupa sömnen innan han vaknar igen.

Här sover han iaf fridfullt, min lille plutt!


Noah har blivit lite sjuk också. Tycker så synd om han när han är tjock i näsan. Sen när han ligger och sover om dagarna vaknar han av att han hostar och blir ledsen, lilla älsklingen där! Så min skrutt är inte särskilt glad idag utan ganska ledsen och vill vara mkt hos mamma!
Men han har sina solskensstunder ändå då han bjuder mamma på lite leenden, min tappre lille kille!






Besök på pappas jobb



Idag har mamma och Noah varit och hälsat på pappa på jobbet. Vi tog med oss en matlåda och åkte till Expert med den. Sen satt vi och gjorde pappsen sällskap under hans lunchrast. Han blev jätteglad att vi kom så det var lite kul :)

Nu har jag egentligen inte alls tid att sitta och skriva så det får bli ett kort inlägg. Lilleman sover så man får passa på att göra saker då. Det jag ska göra nu är att diska och laga middag. J är hemma om ungefär en timme och målet är att ha maten klar tills dess. Det blir Tikka Masala som serveras idag :) Nam!

 Sen ringde min mamma nyss och meddelade att hon svänger förbi med hunden nu ikväll. Vi ska ju ha henne tre dagar i veckan men han haft en paus nu när syskonen och mamma (som är lärare) har haft jullov. Men nu går alla tillbaka till jobb och skola så då får vi ta henne igen.

Men nu ska jag sätta fart med disken :)

Mammas stora lilla kille!

Då var vi nyss hemkomna från BVC. Det blev lite tokigt där eftersom vi hade fått tid där kl 13 så jag var där fem i. Jag satt och väntade och väntade. När klockan var kvart i 14 så gick en sköterska förbi. Jag sa då som det var och då visade det sig att hon vi brukar gå till inte var där idag och att vi då skulle gå till den här sköterskan istället idag, men att på hennes schema stod det att vi skulle vara där kl 14 vilket var helt fel. Så vi fick komma in där kvart i istället. Lite småstörande att sitta och vänta så länge.
Noah var dessutom supertrött så han skrek nästan hela tiden under vägning och mätning, lille vännen där! Pä vägen hem somnade han dock så nu sover han som en liten gris och vaknade inte ens när jag tog av honom ytterkläderna vilket är högst ovanligt :)

Här får ni förresten se hur mkt han vuxit:




NOAH           vikt            längd         huvudomfång

födsel:        3020gr       50cm            34cm
6 d:             2950gr  
1v 6d:         3162gr       
2v 6d:         3430gr        50,5cm         35cm
4v 2d:         3790gr        52,5cm         36,5cm
6v:             4210gr        54,1cm
8v 6d:        4820gr        56,5cm          39cm

Lillprinsen 2 månader!

Grattis älskade unge på din tvåmånadersdag! Du är den bästa present mamma och pappa någonsin har fått!


(efter BVC kommer resultat av vägning och mätning)

liten rundvandring hemma hos oss :)


Vårt sovrum (de rosa krukorna  fönstret ska bytas ut mot vita och strumporna fastknutna på Noahs säng är pga vassa saker som sitter där)







Vardagsrummet (det är mkt kvar att göra men ni får se det ändå)


Noah sitter och kikar på teve :)





Samt en glimt i Noahs blivande rum (som nu även används som gästrum)





Då återstår kök, badrum och hall. Köket lägger jag in bild på när möblerna är målade, badrummet kan ni se i inlägg jag postade i september och i hallen är det en del saker som ska upp innan jag lägger in en bild på den men nu vet ni lite hur vi bor iaf :)

Älskar mina fina pojkar!

Då har vi precis haft gäster. Js kompisar Kristoffer och Jessica. Vi hade det jättetrevligt och fikade och pratade.
Annars har vi bara tagit det lugnt idag. Hela familjen tog en sovmorgon till kvart över 11 idag (kommer inte ihåg sist jag sov så länge), visserligen vaknade lilleman under natten för att äta, men ändå!

Har varit sååå mysigt att ha haft mannen i huset hemma två dagar i rad, då det var så länge sen sist. Jag märker verkligen hur mkt jag saknat honom nu under den senaste månaden!

Mina älskade pojkar!


titta, vad duktig noah blivit! Mamma är sååå stolt. Han "står" upp jämt och ständigt nu :) Roligt att sträcka på benen säg!

Min solstråle!


här ligger Noah och pratar med sina kompisar  :)

Noah efter badet i morse!

Tröttprutt


Fredag

Ja, idag var det då fredag..sista dagen J jobbar innan helgen och sen är han ledig lördag-söndag! :) det är första gången på evigheter så är sååå glad för det! Blir skönt att äntligen få lite tid tillsammans då vi knappt sett av varandra december månad. Han jobbade nämligen ca 220 timmar då, så ni kan förstå att det inte blev mkt tid över att umgås på.

Har precis sövt Noh-isen så nu ska jag gå och ta hand om lite disk samt bädda sängarna och röja upp lite här hemma. Ska även hinna ner en vända på stan senare idag. Ska till FK och ska också byta en väst åt J.

Imorgon får vi troligen hit vårt köksbord, äntligen :) Ska bli skönt att ha ett rejält bord att äta vid i köket. Det bord vi har nu är ju egentligen inte tänkt som matbord då det är ett klaffbord och inte sådär jätte stadigt så det ska få flytta ut till vardagsrummet istället.
Vi ska ju måla köksbordet  samt våra stolar vita, men får ta en sak i taget. Eftersom J jobbade så mkt i december så kommer ju han få en hel del komp nu i januari så då har vi ju båda lite tid att kunna måla!






Så här sover förresten vi varje natt nu, då Noah totalvägrar att sova i sin egen säng och han vill ligga riktigt nära. Min lilla myspropp! Vi får väl försöka vänja av honom vid att sova i vår säng senare, men han är så liten än så det är ingen brådska.

På måndag blir vår älskade lilla puppe 2 månader! Helt sjukt hur fort tiden gått! Då ska vi också till BVC på vägning och mätning. Det är lika spännande varje gång då det händer så mkt mellan!

Tänkte lägga in lite bilder på min lillgos så ni får ngt fint att titta på :)





Mätt och nöjd


I babysittern


Nakenfis med blöja leker i babygymet.


"Titta vad stark jag blivit i nacken!"


Min gladskit :D






Julen 2008 i bilder

Så här fin var lillprinsen på julafton :)



Moster Sarah med Noah


Lillmorbror Benjamin med Noah


Andra morbror Josef


Morfar med Noah


Gammelfarfar (min farfar) och granen


Gammelfarmor (min farmor) och mormor grejar i köket :)


Tomte hade vi med


Julgranen


Julklappsöppning




Snyggingpappa


Pappa med Noah


Mamma med Noah


Mamma med Noah och morbror


En enda suddig bild blev det på mamma och pappa, håll till godo :P


 


RSS 2.0