Gott Nytt År till er alla!

Noah ligger och sover så jag passar på att skriva lite här. Nyårsafton idag, men måste erkänna att för oss så känns det som vilken annan dag som helst. Har bl a tvättstugan nu klockan tre och sen så återstoden av dagen går åt till övriga hushållsbestyr.
Vi gör inte heller ngt speciellt ikväll utan åker hem till min mamma som är själv hemma med min lillebror ikväll. Nyårsafton ser ju liksom lite annorlunda ut när man är småbarnsförälder än annars så därför blir det riktigt lugnt :)

Igår så träffade jag lite trevliga mammor på stan sen så kikade jag lite på rean med, men fy vad jobbigt det är att gå där. Långa köer, trångt, folk är stressade. Nej då stannar man hellre hemma!
Jag hittade iaf två klänningar samt två bodysar och ett par byxor till Noh-isen. Det är ju omöjligt att låta bli att köpa ngt till honom när man ändå handlar till sig själv! Finns ju sååå mkt fint!

I natt förvandlades Noah till Mr. Bök! Han låg och sprattlade, gnydde och stånkade och var allmänt missnöjd under hela natten så mamma fick inte speciellt mkt sömn. Sen på morgonen så masserade jag magen på honom och när jag böjde upp benen mot magen i slutet av massagen kom det några rejäla pruttar och strax efter det så bajsade han ett stort kalas! Så det var nog lite magont han hade under natten. Sen somnade vi om och sov ett par timmar till innan vi gick upp :) 

Nu ska jag gå och sortera tvätten innan min lilla kille vaknar, är en hel del då vi inte tvättat sen innan jul. Sen tänkte jag bara tillägga att det kommer lite bilder imorgon då jag hämtar kameran hos mamma ikväll :)

Vill bara säga GRATTIS till Tove och Elias som äntligen fått sin lilla Elsa i måndags!


God fortsättning

Nu var det LÄNGE sen jag skrev ngt här. Det har varit fullt upp nu runt jul så jag har inte riktigt haft tid att sitta här.
Dagarna innan julafton så tillbringade jag dagarna med att åka runt på stan och fixa det sista med julklappar och dylikt. Kan säga att det inte var kul alls att springa runt i den julruschen med barnvagn, nä nästa år ska jag  vara ute i GOD tid med alla klappar så man slipper ordna allt de sista dagarna.

Noah har också haft lite svårt att komma till ro på dagarna ordentligt de sista veckorna. Han ville bara vara hos mig under dagarna och vaknade när man la ner honom ngn annanstans, i flera dagar så sov han inte mer än en kvart i sträck under dagarna och det resulterade ju i en väldigt övertrött lessen liten pojk, och i en mamma som inte fick speciellt mkt gjort under dagarna. Det blev världens röra här hemma eftersom jag aldrig hann göra ngt så igår så röjde vi upp rejält, och det är sååå skönt att ha hemmet tillbaka i sitt vanliga skick.
Iaf, sen julafton som vi för övrigt tillbringade hemma hos mina föräldrar (mina farföräldrar var där med) så har Noah sovit bra på dagarna igen..superskönt!

Vi hade verkligen en supermysig jul! Min pappa kom och hämtade oss mitt på dagen ngn gång. Sen vid 15 så var det ju Kalle Anka enligt tradition. Noah myste på för fullt han med då det alltid fanns någons famn han kunde ligga och mysa i :) Efter Kalle så var det julbord och OJ vad jag längtat efter julmaten det här året asså! Det var verkligen såååå gott!
En stund efter maten så kom Zandra (mammas bästa vän) och hennes föräldrar dit och vi åt julgodis och Ris á la Malta. Kenneth (Zandras pappa) var även tomte och min lillebror var helt förundrad och sprang fram och kramade tomten.
Det var bara han som fick sina julklappar då. Efter att de åkt hem fick Benjamin gå och lägga sig och det blev julklappsöppning för resten av oss. Efter att alla klappar var öppnade så spelade vi spel fram till ca 1 på natten då vi gick och lade oss (vi sov över där). Såå mysigt hade vi!
På juldagen åkte J och jobbade så jag och Noah var kvar hos mina föräldrar under dagen. Sen på eftermiddagen kom min morbror med familj, min andra morbror samt min mormor med man och vi åt julbord igen (J kom hem tills då)
Sen så öppnade vi julklapparna från dem och bara umgicks och hade det trevligt. MIn pappa körde hem oss sen på kvällen och sen på annandagen var Noah och jag bara hemma medan J jobbade. Sen på kvällen kollade jag och J på Mamma Mia som jag fick av han i julklapp.

(bilder kommer senare från julhelgen då jag glömt min kamera hemma hos mina föräldrar)

Igår fick Noah träffa sin farmor för första gången. Det var ett kärt möte kan jag säga och farmor grät när hon skulle åka. Även faster Therese (samt farmors sambo och två forsterbarn) var här och de hade tagit med sig julklappar till Noah. Ett babygym fick han bland annat från dem.

Här kommer en liten lista på vad Noah fick i julklapp :)

Babygym
2 nappar
Bok - Bland tomtar och troll
Bok - Linus bästa leksaker
Bok - Nu kör vi
Bok- Härma djuren
Nappburk
Djurreflexer
Döskallereflex
Matservis - Puttes äventyr i blåbärsskogen
Mjuk prasselbok
Body med tossor
Två isbjörnar (gossedjur)
N O A H i träbokstäver
Två pyjamasar
Body med byxor
Body - Black Sabbath
Barnvagnsskylt
6 nappar
Nappflaska
Fleecefilt
Mjukt flygplan med N på vingarna samt en mask som pilot
Tröja med byxor - Born this cute
Mjuk mysig filt
Tossor
Skallra - Blomma med bi
Två par strumpor

God fortsättning till er alla!

Följ min blogg!

Följ gärna min blogg på www.bloglovin.se :)

Pratglad Noah


Mamma/bebisträff

Igår var jag och Noah och träffade vår lilla mammagrupp. Nu har ju många av bebisarna ploppat ut så Noah har en massa små kompisar och några av dessa träffade vi igår :)

Vi är ganska så många som brukar träffas egentligen men igår var vi inte fullt så många, men vi hade iaf två "tjockisar" där med som ännu inte fått sina små, varav en väntar en liten tjej som är väldigt välkommen i vårt lilla grabbgäng! :D
Sen var det fyra småkillar med sina mammor där (inkl oss).
Det var Malins Jonathan som är 2½ vecka äldre än Noah,  Linns Liam som är tre dagar yngre än Noah och Johannas Lucas som är 9 dagar yngre än Noah.
Vi hade iaf jättemysigt och träffades hemma hos Johanna. Tack för att vi fick komma! :D


Här har vi då myspojkarna. Noh-isen till vänster, Lucas i mitten och Liam till höger (Jonathan hade hunnit åka hem)
Är de inte helt underbara? :D

Mammas lille klump är inte så liten längre...



Idag har vi varit på BVC för vägning och mätning. OJ vad Noh-isen vuxit. Han är inte så liten längre, skrutten där :) Se själva!

NOAH           vikt            längd            huvudomfång

födsel:        3020gr       50cm            34cm
6 d:             2950gr  
1v 6d:         3162gr       
2v 6d:         3430gr        50,5cm         35cm
4v 2d:         3790gr        52,5cm         36,5cm
6v:             4210gr        54,1cm

Visst har han blivit stor?

Tomten Noah

Vi har haft Noahs gudmor Becca och hennes Christoph här på besök. Det var verkligen supermysigt och de hade även köpt en julklapp till Noah. Det är inget han kan använda en, men den är helt bedårande. Det är en gung-giraff! Visst är den söt?



Vi har även tagit lite kort på Noah som tomte till julkortet. Lägger senare in hur julkortet blev men tills dess får ni nöja er med lite bilder på världens sötaste tomte :) Han har dock napp då han var lite trött när vi tog bilderna, och blev ledsen när vi tog bort den så då fick den vara i istället.










Dålig update

Nu är det ju så, att som småbarnsförälder så är tid ngt utav en bristvara :) Speciellt de dagar där lillskrutt är en liten mammagris och inte vill sova ngn annanstans än på mamma. När man väl har tid över så är bloggen inte högst på prioriteringslistan, utan då är det miljoner saker här hemma som behöver fixas. Därför har det inte blivit mkt uppdatering i det sista.

Vi var ju på julkonsert där för drygt en vecka sen, var supermysigt och lilleman sov under hela konserten så mamma behövde inte gå ut en enda gång för att amma. Det var riktigt tacksamt!

Sen under veckan har jag inte riktigt koll på vad jag egentligen har gjort, man lever som i en tidsbubbla. Eftersom att Jocke inte är ledig lördag-söndag utan är ledig olika dagar så flyter dagarna ännu mer ihop. Har iaf hunnit med att baka lussebullar, måste nog baka en till omgång innan jul. De går nämligen åt när man har ett kakmonster här hemma :)

Nu vaknar sonen, så måste gå och ta han.

Liten kille i stor säng


Utmärkelse :D



Den kommer från Carro :D

Regler:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3 .Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Jag ger awarden till:

Emma
Paula
Sandra
Louise
Karro
Jessica

Cecilia


Utvilad mamma

I går var vi ju på 70 års middag. Supermysigt var det, vi kom hem ngn gång runt 22.30-23.00 och då fick lilleman direkt pyjamas på sig och mat. Men trots att han egentligen var trött låg han bara och kikade. Så jag gav honom nappen, nu är det så att vi hela tiden använt latexnappar för att jag har hört att de svårare tar silikonnappar i början. Noah har ju tagit napparna men ofta tar det ett tag innan han begriper hur man ska suga då han nog förväxlar det med bröstet.
Igår provade jag dock med silikonnapp och jag är HELT överraskad. Han tar den på en gång och är mer nöjd nu än ngnsin. igår när han inte ville sova så satte jag bara nappen i munnen på honom och lade honom med snutten i sin säng, och tänkte att han får ligga där tills han lessnar. Men tror ni inte att ungen somnar av sig själv?!!!

Sen vid halv 1 vaknade han till och gnydde lite, prövade att ge honom mat men det ville han inte ha, och han ville inte heller ligga i sin säng så han fick sova med mig. Nästa gång vaknar jag av att han ligger och låter lite, jag sätter mig upp för att ge honom mat och upptäcker då att halva ungen är blöt, samt att hela min amningsbehå är blöt och det är en STOR blöt fläck i sängen. Jag förstår då att det är jag som läckt mjölk överrallt, men så mkt brukar det aldrig vara så jag tittar på klockan. DEN ÄR 06.30!!!
Ungen har alltså sovit hela natten! Han brukar i normala fall vakna 2-3 ggr för att äta och blöjbyte.
Det var iaf bara att låta honom äta lite från mina överfulla mjölkbomber, sen ta av honom den blöta pyjamasen och sätta på en ny torr. Det blev även blöjbyte, och det roliga var att trots att han inte fått ny blöja förrns där vid 23 ngn gång så var den nästan torr :)

Sen åt Noah lite mer och efter det somnade vi om och sov till kl 9 då vi gick upp. Har inte känt mig så här utvilad på LÄNGE!

Ikväll ska familjen på julkonsert, kommer bli jättemysigt. Man kan behöva få sig lite mer julstämning nu när det bara är blaskväder ute. SNÖ KOM TILLBAKA!

Lägger ut sen liten video på Noah med sitt underbara morgonhumör. Han höll på att skratta oxh le hur mkt som helst..fick också med ett stort leende på film, sen upptäckte han kameran.....
Ni ser ;) (ber om ursäkt att videon är felvänd)


Nakenfis

...jaa nästan då. Noah har blöja på sig men utöver det är han nakenfis. Han sitter inlindad i en gosig fleecefilt, i babysittern och snuttar på nappen.
Anledningen till detta är att min älskade lilla son för inte alltför länge sen när han skulle suga på nappen började svälja som när han äter och eftersom att det inte var bröstet utan nappen han hade i munnen så svalde han en massa luft vilket resulterade i att sekunden senare kräksade Noah ner hela sig själv, mammas knä och en stor fläck kom även på mammas lakan. Så då var det bara att av med kläder på ungen och tvätta av han..blev också ett blöjbyte i samma veva.
Så nu sitter han och myser i sittern i bara en filt i stället medan mamma nu tänkte hoppa in i duschen :)

Så det kan gå va? :)


Grattis Noah 1 månad

Vår lillprins



Tänk att idag är min älskade lilla prins 1 månad! Tiden har gått så otroligt fort, det gäller verkligen att ta vara på varje ögonblick! Idag så har lilla N varit otroligt mammig, har bara velat sova på mamma hela dagen, även om det är supermysigt att gosa så, så får ju inte mamma så mkt gjort precis :P

I morse försökta jag också fånga ett leende på kort..det gick väl sådär. Lyckades fånga ögonblicken mellan skratten.
Lägger in en liten bildserie, så ser ni att jag verkligen försökte tajma men det är svårt :P




ÄLSKADE UNGE!


Jag har äntligen fått lilleman att somna i sin sitter nu, så ska passa på att hinna göra lite hemmasysslor innan karln kommer hem. Imorgon blir det 70 årskalas för vår del, min morfars fru fyller år så det blir släktmiddag :) min mamma+bröder med familjer + min morfars frus döttrar med familjer. Så en väldans massa folk! Men det ska bli trevligt!

Och till DIG, tänker massor på dig och hoppas verkligen att allt ordnar sig! Finns här! <3

Badpojkar :)

Idag har lillskrutten badat med sin pappa i stora badkaret för första gången, och det gillade vi :) det var när man skulle upp innan man kom in i den varma handduken som det inte var fullt lika roligt. Väl inlindad i handduken uppe i mammas famn så kissar Noah ner hela mammas knä :) Är ju mycket skönare att kissa i det fria utan blöja ju ;)



Noah har också kommit på att musikmobilen ovanför sängen är ganska så fascinerande.




Sen har vi också varit på enmånadskontroll med lillen med.. och mamma har elefantmjölk som det ser ut :)

NOAH           vikt            längd            huvudomfång

födsel:        3020gr       50cm            34cm
6 d:             2950gr  
1v 6d:         3162gr       
2v 6d:         3430gr        50,5cm         35cm
4v 2d          3790gr        52,5cm         36,5cm

Han växer på bra som ni ser :D


Noah och mamma på stan

Idag åkte jag och lillskrutten in till stan helt själva. Var tvungen att åka in till banken och hämta ut min FP och sedan gå till Försäkringskassan och fixa så att det kommer in på mitt konto i fortsättningen, blir lite bökigt att åka in till banken varje gång annars :P Vi gick också runt och kikade efter lite julklappar till folk, inget blev dock inhandlat idag. Däremot så blev det ett stopp på Åhléns café för en varm choklad för mamma och amning för Noah. Var första gången jag ammade på stan när jag var själv, men det gick ju galant :)



I morse hade jag och Noah ett mycket glatt samtal. Min lillskrutt har nämligen börjat skratta, eller ja, ett sånt där "ljudlöst" skratt som det är i början :P Men han tyckte att det var riktigt skoj att sjunga "Imse vimse spindel" och en massa andra barnsånger med rörelser :)

Idag har vi också handlat ingredienser till lussebullebak. Imorgon är nämligen pappsen ledig så då tänkte vi ha lite familjemys och baka lussebullar och kanske blir det att koka knäck med. Imorgon ska också mamma med lilleman på enmånadskontroll (!!!) Ja, det är sant! På fredag fyller vår älskade unge en månad, helt sjukt hur fort tiden gått!

Blir kul att se hur mkt han vuxit. Jag märker iaf att han har vuxit, nu sitter 50 perfekt och han kan börja använda 56 som hittills varit för stort. Så visst har mamma mkt mat allt :)


Noahs önskelista till TOMTEN

 "Mina första år"-bok av Margot Henrikson
Lekmatta

Babygym (tummen)

Barnvagnsleksak

Hylla HENSVIK

Registreringsskylt tilll vagnen (med EU-märke och skattemärke i grått)
Pekböcker
Prassliga mjuka böcker
Roliga bitleksaker och skallror
Kläder i strl 56 + 62 (roliga färgglada mönstrade bodies och enfärgade byxor)
SMÅ strumpor

(Önskelistan kan uttökas närmare jul :P)




Sjuklingar

Nu är både jag och Noah sjuka här hemma. Att jag är sjuk bryr jag mig inte så mycket om men min stackars lilla älskling. Han är extremt mammig nu och vill helst vara uppe i famnen hela tiden, så nyser han massa och snarkar lite när han andas genom näsan.
Han har vid några tillfällen nu fått koksaltlösning i näsan och sen sög vi med nässugen. Det var inte så speciellt populärt men han kunde andas bättre sen iaf! Han är iaf på bättringsvägen nu, och även jag. Det enda jag tycker är riktigt jobbigt är rethostan jag har, hostar i ett och det är sååå störande, vill bli frisk nu, båda två!
Helgen har mest gått åt att kurera oss. Planen för mig och Noah (Jocke jobbade) var egentligen att åka på julmarknad i lördags som skolan min mamma jobbar på anordnar, men vi valde att vara hemma istället. Igår hade vi tänkt att åka ner på stan alla tre då det är skyltsöndag i Uppsala och hela stan är en enda stor julmarknad, med massa mys och fyrverkerier. Men även igår valde vi att stanna hemma. Lite tråkigt, men bättre att vara hemma så man blir frisk snabbare!



Vi har iaf börjat få lite julstämning, vi har fått upp stjärnor i fönstrena och lite juldukar och dylikt. Igår strömmade även julmusiken genom högtalarna och vi tände första ljuset i adventsljusstaken :)
Även första julklappen är inhandlad och jag har en idé om vad vi/jag ska handla till de andra :)

Idag ska jag vara duktig och försöka få lite saker gjorda här hemma, ska tvätta ett lass tänkte jag, och även dammsuga och skura av lägenheten. Känns så mkt bättre när det är gjort!
Sen kommer även mina föräldrar och lillebror över en sväng, och då får mamma passa Noah en snabbis medan pappa kör mig en sväng till banken. Måste fixa så att jag i fortsättningen får min FP utbetald till mitt konto, har nu fått ett utbetalningsavi vilket är lite omständigt tycker jag, så det ska fixas. Sen ska man även komma på vad vi ska ha för middag idag, ngt förslag? :)

Sen måste jag också säga TACK till Louise som hjälpt mig med min bloggdesign!

RSS 2.0