Tänkte bjuda på lite bilder jag tog idag :)

(nu kanske ni tycker att bilderna ser nästan likadana ut, men det tycker inte jag :P)


Mammas lilla trollunge!



Min skatt



En liten tv-nörd är han med :P



Busfrö!!!

Den här minen är verkligen en typisk "Noah-min", han gör den jämt :P

BVC

Igår var det besök på BVC som gällde. Lilleman skulle på (sen) 6-månaders kontroll samt få sprutor, uscha mig! Tycker det är så hemskt. Men det gick bra iaf. Först undersökte läkaren honom, och han fick fullpott på allt han skulle kunna :)
Då blev mamma stolt.
Sen skulle han få sprutorna, sköterskan och läkaren stack in en spruta i vardera lår samtidigt, och Noah som tidigare skrattat och varit glad, grät så tårarna sprutade. Men det blev snabbt bra när mamma tog upp han i famnen och kramade om honom. Sen skrattade han och var så glad igen :)

Det blev vägning och mätning med, och min lille plutt har minsann vuxit på sig ordentligt och har tagit igen den vikt han tappade förut när han var sjuk. :)

NOAH           vikt            längd         huvudomfång

födsel:        3020gr       50cm            34cm
6 d:             2950gr  
1v 6d:         3162gr       
2v 6d:         3430gr        50,5cm         35cm
4v 2d:         3790gr        52,5cm         36,5cm
6v:             4210gr        54,1cm
8v 5d:        4820gr        56,5cm          39cm
9v 6d:        5110gr        56,8cm
13v6d:      5745gr         59cm             40,7cm
16v6d.      6220gr         62cm
24v:          6540gr         65cm              42,2cm
28v:          7330gr         65,5cm           43 cm

Efter vi varit där tog vi en sväng till IKEA där vi väntade på att pappa skulle sluta jobbet. Noah fick sin gröt där och mamma tog en jättegod laxsallad :)

Sen gick vi in på Coop och handlade hem lite mat till vårt skafferi som ekade tomt, ,men nu är det lite påfyllt iaf. Blir storhandling i början av nästa vecka.

Sen måste jag ju bara berätta att i natt sov lilleman hela natten i egen säng. Halv 6 på morgonen fick han komma över till oss :) Det var sååå skönt :) Nu hoppas jag på att det här kan fortsätta!

Idag har vi inga planer, tror inte det är ÖF då det är röd dag och sen har Noah feber och är inte helt sig själv nu efter sprutorna så tror det är bäst att vi bara tar det lugnt. Ha en fin dag allihop :)

Gäääsp!!

Sitter här och gör inte mkt mer än gäspar. Har varit barnvakt till lillebror idag, och är det fortfarande. Har precis fått min egen skrutt i säng med så nu sussar båda pojkarna gott och jag sitter här, vetandes om att jag egentligen borde ta och plocka upp ett större antal leksaker som ligger utspridda på mitt vardagsrumsgolv, samt ta disken efter dagens middag.

MEN jag är för trött. Känner mig nästan färdig för sängen och ändå är klockan bara halv 10.

J, min syster, min bror har varit med mina föräldrar på sån där kurs för att få körkortstillstånd. Varken jag eller J har ju körkort så nu har vi iaf ordnat så att han kan övningsköra med mina föräldrar. Egentligen skulle ju jag också behöva fixa det, men vi har sagt att eftersom att J är äldst av oss så är det han som ska få ta körkortet först och sen kan vi fokusera på att jag ska ta.

Men iaf, då var det ingen som kunde ta hand om min lillebror eftersom alla var borta så han och hunden fick vara här. Och jag kan säga att jag är sååå glad att jag inte är tvåbarnsmor riktigt än, och att man faktiskt kommer få tid på sig att vänja sig vid ett barn innan man börjar tänka på nästa. För visst blir det annorlunda, jag och Noah har ju rutiner nu och då blir det ju lite tjorvigt när det helt plötsligt finns ett annat barns behov och rutiner man också ska anpassa sig efter, samtidigt som man ska tänka på att hunden måste ut.

Nej, det kommer nog dröja ett tag innan barn nr 2 kommer :)
Men visst var det också mysigt idag. Jag läste för pojkarna (eller ja, för Benjamin. Noah låg mest och tjoade och pratade i mun på mig :P) och det märks hur mkt de tycker om varandra. Noah skrattar åt Benjamin precis hela tiden, han skrattar alltså till och med när Benjamin hostar, och Benjamin i sin tur gullar och leker med Noah hela tiden.

Här har vi prinsarna :)


Måste också visa Noahs små risgryn
(bilden är inte bra då han försöker få tag på kameran samtidigt som jag fotar, men tänderna syns iaf ;))


Tjorvnisse

..det är min son det. Jag tror aldrig i sitt 6 månader långa liv att han tjorvat så som igår kväll. I vanliga fall brukar vi lägga honom mellan 20 och 21 ngn gång. Oftast är det bara att lägga honom i sängen med napp och snutte sen gå ut, han piper till om han tappar nappen så då får man gå in och stoppa in den men han brukar somna själv.

Igår såg scenariot helt annorlunda ut. Allt gick i vanlig ordning, han somnade t o m när jag ammade honom strax efter åtta. I vanliga fall lägger jag då bara ner honom i spjälsängen, stoppar i nappen (vilket jag också gjorde denna gång) och Noah fortsätter sova.

Jag och J kollade på en film så jag gick tillbaka till vardagsrummet och det gick väl ändå kanske en halvtimme, så hör jag Noah gnälla lite. Jag tänkte att han kanske tappat nappen så jag gick in till honom och synen som mötte mig var inte av det vanliga slaget.
Ungen låg på mage (lade ner honom på rygg) i sängen och lekte med sin kossa. Han skrattade till när han såg mig och såg hur pigg ut som helst.

Tagen på bar gärning?


Vi visste ju redan att han kan vända på sig vilket han kunnat länge. Men han hade liksom inte kommit på att han kan göra det när han ska sova i sängen, och framför allt inte att han ska leka när det är sängdags. Vi bestämde iaf att pappa ska sänka spjälsängen idag när han kommer hem från jobbet. Känns lite riskfyllt annars.

I alla fall så stoppade jag på nytt in nappen, lade honom tillrätta och gick ut. Men på en gång började han gnälla så jag tog upp honom och tänkte att han kanske ville snutta lite, visst ville han det. Han gnuggade sig i ögonen och var trött men inte somnade ungen, när han snuttat färdigt ville han bara leka fastän han var trött. Proceduren upprepade sig om och om igen, När klockan till slut var 10 lade jag mig med honom i vår säng och ammade honom till sömns där och det funkade. Han sov i ngn timme men när vi skulle gå och lägga oss vid halv 12, tror du inte att när vi kommer in så ligger ungen på mage och gnäller och leker med nappen. Var bara till honom att få snutt igen, han somnar men vill bara ligga supernära mig hela natten, annars vaknade han. Kan säga att jag inte sovit bra alls då jag knappt kunnat röra mig.

Men men, det är bara att hoppas på enklare nattning ikväll :)

Jag har ju tidigare nämnt att lilla N älskar gröt, tänkte visa ett par bilder på vårt lilla matvrak :)




Det blev ingen utflykt idag då mamma var alldeles för trött efter nattens bravader. Vi tar det lugnt hemma istället, är ändå inget roligt väder för att hitta på ngt ute, även om vi nog tar en promenad senare :)

Mysdag hemma

Ibland behövs en liten paus ifrån allt far och fläng. Även om man gillar att vara i farten så behövs det ngn dag här och där så man bara är hemma, myser, leker, städar och pysslar på. Idag är en sån dag för oss. Eller J jobbar, men jag och Noah är hemma och bara tar det lugnt och myser, snart ska vi ut på en prommis tänkte jag, bara solen behagar komma fram igen :)

Såg sen att på måndag så har ÖF utflykt kl 9.30 då man promenerar bort allihop till Nåntuna till nån lekpark där och sen har picknick, det låter ju helmys så det kanske vi går på :) Imorgon är J ledig så då får vi se vad vi hittar på, skulle behöva tvätta samt putsa alla fönster, bådadera är enklast att göra när båda är hemma så att ngn kan ta hand om lilleman under tiden.

Nu när lilla Ns två tänder tittat fram är det väl dags att införskaffa en liten tandborste, så ska kika runt om jag hittar en :)

Har inte så mkt mer att skriva men bjuder på några bilder på min sötskrutt










UNDERBARA UNGE


Tand nr 2 och picknick i stadsparken

Igår var Älsk ledig och hela familjen gick till ÖF. Där var det ganska lugnt och inte alls många mammor och barn. Sen på kvällen åkte jag en sväng med Sofia till Willys. På vägen hem fastnade vi på trottoaren för en LÅNG pratstund. Men det var supermysigt.
Igår upptäckte jag dessutom att min lille prins andra tand också bestämt sig för att kika ut :) Så nu har han två tänder, en som ser ut som ett litet risgryn och en som man bara ser kanten på :P

Idag åkte jag och lilla N till stadsparken där vi mötte upp ett gäng mammor med bebisar för en picknick. Det var många man inte sett på länge så vi hade det jättetrevligt, efter ca 1½ timme började lilleman bli lite trött och ville inte somna i vagnen stillastående så vi bestämde oss för att börja röra på oss. På en gång vi gick därifrån föll Noahs små ögonlock ihop och han somnade djupt. Vi tog då bussen ut till Storvreta till Noahs mormor, även Noahs gammelmormor var där en sväng så hon blev ju jätte glad att se oss, vi med :D

VI blev kvar där för middag och stannade en stund innan vi beslöt oss för att åka hem. Väl hemma möttes vi av vår fina man och pappa, han var dock inte så värst sällskaplig utan helt inne i hockeyn ;) men men, det är ju ändå inte VM såååå ofta så han får hållas ;)

Ska gå och sätta mig i soffan med min gubbe nu, min lille gubbe sover redan men här får ni en bild på mitt lilla busfrö :)


Lite bilder från Småland samt en promenad

RESAN TILL SMÅLAND

Noah på tåget


Pappa och Noah på tåget


Noah med mamma på tåget


Noah och kycklingen på tåget


Farmor Åsas hus


Så här glad var Noah att vara hemma hos farmor


Noah och mamma


Noah och pappa busar i farmors kök




Noah med sin fosterfarbror Elias och fosterfaster Evelina


Noah med sin farmor
   

Noah med pappa och farmor




PROMENAD I VÅRSOLEN

Noah tycker det är jättekul att sitta i selen hos pappa


Mina fina pojkar


 Lilla familjen


Mina snyggingar (den ene är väldigt trött här)

Grattis lilla N på 6-månadersdagen!....i efterskott

Som säkert många av er andra märkte så försvann både digitalteve och internet under en ganska så lång stund igår kväll, ja iaf för de som har Com hem (vilket vi då har). Det var tydligen ngn fiberkabel som hade gått av tror jag. Iaf var det då som jag hade tänkt att sätta mig och blogga om min lille prins som faktiskt fyllde ett halvår igår.
Men får göra det nu istället.
Som ni ju ser har det var dåligt med update här, jag får helt enkelt inte tiden att räcka till. Igår hade jag min första hemma dag på riktigt länge, och det var mkt välbehövligt kan jag säga. Även om det mest gick åt att hålla en mammagris också kallad Noah nöjd samt att diska och städa här hemma. Även om jag älskar att hitta på saker och är en väldigt social person så behöver man ibland bara ha dagar för sig själv och ta det lugnt och ladda batterierna.

Idag ska jag vara värdinna för ett Me&I-party (www.meandi.se). Det är ju barnkläder så då kommer det lite mammor hit :)
Det blir nog jättetrevligt iaf!

Eftersom att jag inte skrivit på länge kan jag ju uppdatera er lite vad som hänt i mitt liv i det sista. I söndags kom våra älskade vänner (och Noahs gudföräldrar) Christoph och Becca på besök. Vi ses verkligen på tok för sällan men har sååå mysigt när vi umgås. I söndags där tog vi en prommis till Stordammen allihop, supermys. Sen åt vi god middag med glass, bananer, maränger och hemmagjord chokladsås till efterrätt. Sen på måndagen jobbade ju J, men jag åkte med C och R in till stan där jag blev bjuden på lunch och vi satt och snackadeända tills de skulle åka. Efter det gick jag och köpte Noahs första haklapp samt gröt till honom innan vi åkte hem. Där på kvällen fick han sin första portion gröt och lilleman älskade det! Vi har en film som jag kan lägga ut här sen.


Christoph och Becca

I lördags var det möhippa för min fina vän och icke biologiska syster Johanna. Noah och en till liten bäbis som heter Filip var de enda killarna som fick vara med, så de fick dispans helt enkelt.
Det var en lång dag full med en massa äventyr, dock lite mindre äventyr för oss mammor och barn men så trevligt ändå :)
Här har ni "the bride to be" innan höghojdsbana i Fjällnora.


Sen så var det ju Valborg. Den tillbringades tsm med min käre man, Malin & Kristoffer med Jonathan och Emma med Elvira. VI hade först tänkt att åka in en sväng på dagen till stan men valde att vara hemma hos mig istället (där vi också skulle vara på kvällen). Även om vi inte drack så vill man ju inte vara med barnen i den miljön, för att även om vi är nyktra så kan vi ju inte lita på vad andra runtom kan göra. Så det kändes bäst att vara hemma. Vi tog en lång promenad alla mammor med vagnar istället, sen såg vi på en film innan papporna kom (de hade jobbat) då vi gick ut och grillade och spelade kubb, tjejerna mot killarna. De sovande barnen i vagnarna fick agera hejjaklack :)
´Sen gick vi in och satt och pratade och spelade Yatsy till sent på natten. Även ett spel som Yatsy kan spåra ur och spelarna är riktigt trötta ;) You girls know what I'm talking about ;)

1a maj så umgicks vi bara, lilla familjen och gick ut på en långpromenad :)

Förra onsdagen var jag, Emma, Malin med barn och såg "En shopoholics bekännelser". Supermys var det som vanligt :)

Nu vet ni lite hur veckan som varit sett ut för min del :)



IGÅR BLEV LILLSKRUTT 6 MÅNADER!




Bumbostolen var en lite för tidig sexmånaders present (fick den för ngn vecka sen) från mamma och pappa :)

Helt galet att det är hela 6 månader du kom till oss älskade son. Det har varit de bästa 6 månaderna i våra liv. Och vi ser fram emot många "halvår" till ;)

Vid sex månaders ålder kan Noah:

- le och skratta
- vända sig från mage till rygg och tvärtom
- snurra runt
- förflytta sig
- kasta sig framåt (krypträning)
- Sitta själv utan stöd
- härma ljud och bubbla med munnen
- bokstavera stavelser när han pratar t ex buä, ehgaa, wawa
- greppa tag om saker samt förflytta dem mellan båda händer
- stoppa saker i munnen
- greppa tag om sina fötter som för övrigt också är väldigt roliga leksaker
- resa sig upp från sittande med stöd
- stå själv med stöd
- känna igen mamma och pappa (alltså vara blyg för främlingar ibland)
- reagera på tal och ljud
- känna skillnad på olika material
- stå och stampa när han står upp
- kramas och "pussas"

...säkerligen kan han många fler saker men det här är de jag kom på rent spontant.

Visst är han duktig min pojke? :)

RSS 2.0