Sista inlägget innan flytt

Är sååå trött! Jag tror verkligen inte att mina järntabletter hjälper ngt alls, då jag fortfarande är trött och yr för jämnan!
Har iaf dock varit och hämtat nycklar till den nya lgh + ny toasits, flärp till ugnslucka och lampa till fläkten. Det var sånt som fastighetsförvaltaren (Kenneth) skulle fixa på måndag men eftersom att vi väljer att flytta under helgen så fixar vi allt själva. De har också bytt matta i vardagsrum och lillbäsens rum. Känns skönt att åtminstone NÅGOT är klart innan vi flyttar in. Sen på måndag ska jag och Kenneth kolla igenom lgh en gång till och jag ska få påpeka sånt jag tycker ska fixas till (vilket är tapeter i vardagsrum, vårt sovrum, lillbäsens sovrum + ommålning i kök) och då kan han äntligen anlita folk som fixar i ordning där :)
Ska bli sååå skönt att få allt fixat så man äntligen kan börja få komma i ordning!

Var jättemysigt att få träffa farmor och farfar idag. Jag och farmor är sååå duktiga på att tjattra så stackars farfar får nog nästan skavsår i öronen ;)

Eftersom att vi troligen sover i nya lgh imorgon och vi inte får internet där förns på måndag (+att jag måste packa färdigt) så får det här bli det sista inlägget innan flytt. Ha en trevlig helg så återkommer jag troligen på måndag ;)

Fredag

Hej och hopp! Då var det fredag, vilket innebär att det är dagen innan flytt, och fortfarande är det sååå mkt att göra. Men men, det ordnar sig nog! Blir att vara vaken halva natten och fixa det sista, är så mycket enklare när man har älsk här hemma att hjälpa till (man är ju inte så smidig längre :P).

Håller på att torka den sista tvätten, hängde ut den på balkongen i förrgår men eftersom vädret har varit som det har (regnat varje dag) så har det inte torkat så bra. Slängde in kläderna i torktumlaren i tvättstugan, så ska gå ner snart och hämta dem.

Sen blir det att åka iväg och hämta nyckel (!!!) till lgh och eventuellt kolla in i den och kika hur det ser ut. De har tydligen rivt ut mattorna nu så ska se om de hunnit lägga nya. Sen måste jag bara berätta, det är ju så att mina farföräldrar bor fem minuter ifrån dit vi ska flytta, så ringde dem igår och kollade om jag kunde kika in hos dem och säga hej, men tydligen skulle de inte vara hemma utan passa mina kusiner som bor i en annan del av stan.
Men så idag ringer min älskade lilla farmor och säger att hon och farfar tänkt så mkt på att jag kommer vara där när de inte är hemma, så hon undrade om jag ville komma och äta lunch hos mina kusiner. Så farfar kommer och hämtar upp mig när jag hämtat nyckeln och kör mig hem till min fasters hus. 

Är inte de bara för söta?

Älskar er båda två så mkt!!!

Hicka

Om det stämmer som de säger att bebisar som hickar mkt i magen hickar mkt sen också så kommer jag få en väldigt hickande bebis. Lilleman har hicka 2-6 ggr per dag numera. Knasungen där :)


Cravings

Innan jag blev gravid så tror jag inte att jag hört det ordet i den bemärkelse som det hela tiden används i nu :) Nämlingen de speciella "sug" man får som gravid (även kallat pica-syndromet).

När man väl har en craving så bara MÅSTE man ha det man är sugen på och det känns som om att världen går under om man inte får det.

Satt idag och tänkte över de cravings jag haft under graviditeten, har haft en del olika men alla har varit i perioder avlöst varandra. Så här kommer en liten förteckning över de cravings jag haft :)

* Brämhults hallondryck - kunde dricka en liter om dagen under en period (mer om jag fick :P)

*Jordgubbar - hade en period då jag köpte en liter om dagen och satt och mumsade i mig helt själv

*Iste - oh, finns det ngn mer törstsläckande dryck (utom vatten), drack två liter iste om dgaen under X antal veckor :P

*Rödbetor - ja, det här är nog det konstigaste. J gapskrattade när jag sa att jag bara MÅSTE ha rödbetor vid kl 20.30 på kvällen. Så han fick snällt springa iväg och handla det. Sen satt jag och mumsade i mig 2/3 burk under kvällen :P

*Gelégodisar - det här har hållt i sig igenom hela graviditeten. Jag som i normala fall oftast föredrar saltlakrits och choklad har fått en förkärlek till Haribo nappar och pesos samt en mängd andra gelégodisar.

*Chokladpudding - det här upptäckte jag inte var en craving för än det slog mig att jag under alla de senaste gångerna (under typ 3 veckor) jag handlat, köpt med mig chokladpudding hem (typ 8 st små) vilka jag ätit upp helt ensam och det i rasande fart :P

*Mentos med fruktsmak - det här är då min senaste craving vilken är en pågående. Köper hem såna här Mentos-rör jämt och ständigt (på Willys här har de så man kan köpa trepack) och äter upp allt på en gång. Tar inte lång tid innan jag åter igen "behöver" fler :P

Är fullt möjligt att jag glömt ngn men det här är iaf de flesta :)

AJ, AJ, AJ

Att flytta som höggravid är inte att rekommendera. Iaf inte om man har foglossning. Har hållt på att kånka, tvätta, packa och allt möjligt och det har fått sina konsekvenser. Igår så fick vi det mesta gjort och hela köket är nu fullt med kartonger + alla våra kläder är rena. Men aj vad ont jag hade på kvällen, kändes som om hela bäckenet skulle ramla isär. Det gjorde ont vare sig jag satt, stod, gick eller låg. Höll på att börja gråta av smärta! Var inte kul alls :(
Är lite bättre idag men har fortfarande otroligt ont, men efter helgen får man iaf pusta ut lite! Är ju mycket att stå i när man flyttar så.

Pratade förresten nyss med fastighetsförvaltaren för vår nya lgh, de har tydligen rivit ut mattorna i två av rummen och förhoppningsvis hinner de byta innan vi börjar köra grejer (vilket vi börjar med på lördag). Ska dit och hämta nycklarna imorgon kl 14 :) Känns så kul att äntligen få kunna börja "boa" nu innan bebisen kommer och börja inreda för honom :)

På tal om lilleman så gick jag ju in i vecka 30 igår (!!!) Helt sjukt vad tiden går fort! Snart är han är, mamma och pappa längtar sååå efter dig vår lillskrutt! Du är oerhört älskad redan nu!

lite info om vecka 30:

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Innehållslöst inlägg!

Usch, jag känner mig så tråkig. Vet inte så mkt vad jag ska skriva om den här veckan då mitt liv för tillfället består av att diska, tvätta, städa, packa, rensa osv. Inte särskilt innehållsrikt med andra ord :P
Tyvärr är det inte mkt mer som händer just nu. Imorgon går jag iaf in i en ny vecka så då kommer lite info om det och förhoppningsvis så ska jag lyckas lägga in en ny bild på magen.

Känns så overkligt att vi flyttar om ett par dagar, det har gått så fort och det var inte förrän i sista minuten som uppsägningen av vår nya lgh och påskrivningen för det nya kontraktet var klart. Så fram till dess så var det inte så mkt man kunde göra, var bara att gå och vänta tills allt var fixat, och pga att ansvariga för respektive områden när det kommer till de båda lgh tog semester (vid olika tillfällen) under processen blev allt så uppskjutet, men nu är allt klart iaf :)



Jag förstår helt ärligt inte hur det kan få plats med så mkt i en etta. Det känns som om vi inte har mkt saker alls, men när allt ska packas så känns det som hur mkt som helst. Blir nog ett antal kartonger när allt är färdigt, och med tanke på att det bara är tre kartonger (förutom de i förrådet) packade än så länge så är det MYCKET som återstår. Allt ska dessutom vara klart tills imorgonkväll vilket innebär att vi måste sätta ordentlig fart. Tur iaf att min bättre hälft är ledig imorgon så han kan hjälpa mig med packandet!

Nä nu måste jag springa ner och ta hand om tvätten i tvättstugan, men ha det fint gott folk!

Packa, packa!

Nu är det en liten kille som har hicka här, så mkt att mamma känner hela magen hoppa :)

Håller just nu på att ta ut och diska allt porslin i köket, för att sedan packa ner det. Inte många dagar till flytt nu, så är MASSOR att göra!

J jobbar till 15 idag så blir skönt att få hem honom i någolunda tid, känns som om det blir mer gjort när vi hjälps åt båda två. Känner mig aningen stressad att allt ska vara nerpackat  och nerskruvat till torsdag morgon, trots att vi har till måndag på oss att flytta. Det är för att då ska lgh besiktas, sen blir det flyttstädning under hela helgen samtidigt som vi kör allt härifrån.

Har varit vaken en bra stund nu (gick upp vid halv 9) men har fortfarande inte ätit ngt, så ska gå och se till att få mig ngt i magen, återkommer troligen senare idag om jag hinner. Tid är ngt av en bristvara nu nämligen ;)

Seg uppdatering och kräftskiva

Hej på er gott folk!
Nu är det jag som ska be om ursäkt för min sega uppdatering. Har helt enkelt inte haft ngn energi, så därför har det varit tråkiga eller inga inlägg i det sista. Men ska bli ändring på det nu :)
Här hemma pågår packandet för fullt, känns så overkligt att vi flyttar om bara en vecka(!!!) Men det ska bli sååå skönt, men fram tills dess är det sjukt mkt att göra, och eftersom J jobbar så mkt nu så får jag packa det mesta själv. Allt ska dessutom vara nerpackat till torsdag för då ska de komma och besikta här, så det blir att sätta ordentlig fart för mig!



Igår var jag och älsk på kräftskiva, vilket är lite kul då ingen av oss tråkmånsar käkar kräftor eller ens skaldjur :) Vi tog iaf med oss kycklingfilé istället och grillade så vi fick också mumsa på lite gott!
Det var Js jobbarkompis Alexandra och hennes sambo Rickard som höll i kalaset. De bor i ett jättemysigt rött hus med vita knutar en liten bit utanför Uppsala. Det var massor av folk där och vi hade det verkligen jättetrevligt! Blev en del guitarhero-spelande med. Men dock ej för mig då jag aldrig testat det förut och känner att jag måste smygträna lite isf innan man ska möta "proffsen" ;)
Alexandra är iaf också gravid och är beräknad bara 12 dagar innan mig. Så det var alltså två tjockismagar där igår :) Lite mysigt att umgås med ngn annan som är i ungefär samma ålder och samma skede som mig i graviditeten med :)

Vi var väl där till 12 ungefär, stackars Jocke som hade gått upp vid fem på morgonen och skulle börja jobba 8 i morse var så trött att han somnade på soffan ungefär en 40 minuter innan vi åkte. Sötvännen där! Alexandra var iaf supergullig och körde hem oss!

Tack så jättemkt Alexandra och Rickard för en supermysig kväll!

Seeeg!

Kom hem för inte så länge sen. Var hemma hos mina föräldrar idag med för att ta hand om hunden. Hämtade också min lillskrutt (lillebror) hos sin dagmamma så att han skulle få komma hem lite tidigare.
Spenderade tiden där med att passa och leka med honom. Han är så go, min lillunge där. Han pratar om att han ska bli morbror och att han ska ta hand om bebisen när han kommer ut. Sen har också sagt att han ska sitta och hålla bebisen och lära honom spela fotboll och basket. Han är ju bara för underbar!
Han blir nog världens bästa morbror (som nog mer får en lite storebrorroll :P), blir ju 3,5 års åldersskillnad bara :)

Är så seg nu sen jag kom hem så orkar inte skriva ngt längre inlägg, ska istället gå och göra mig lite nyttig och packa ett par kartonger! Sen om 1½ timme blir det att sätta sig med älsk och kika på Ghost Whisperer :)


Ny vecka

Gick ju in i en ny vecka idag med. Så nu är man i vecka 29 :)

Idag skrev vi på kontraktet så nu är det bara att skicka in det till hyresvärden, nu är det inte långt kvar tills vi flyttar och jag längtar sååå mkt! Har tagit upp en del kartonger från förrådet nu så ska packa en del idag. Skönt att få undan allt!

Snart så ska jag sätta mig på bussen ut till mamma och pappa, har en liten vovvis som är helt ensam hemma där och behöver få komma ut på promenad. Nu när alla där hemma börjar skola och jobb är Ronja (hunden) helt ensam hemma, vilket inte är ngn fara i sig men hon är inte van att vara ensam för länge. Sen så behöver hon också få komma ut på en rejäl promenad så då får jag åka ut dit innan de hittat en dagmatte åt henne. Det är ju min hund med så får ju hjälpa till lite :)



Det här är min lilla rufstufsa! :)

Jocke jobbar sin första dag på Expert idag, så han var lite nervös innan han åkte iväg i morse men det ska nog gå bra :)

Här kommer lite info om den här veckan:

Vecka 29
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

BM-besöket

God morgon på er :)
Var så trött igår när jag kom hem så orkade inte sitta ngt vid datorn. Men det gick jättebra hos BM. Hon är så söt min barnmorska, jag bytte ju och den här nya tycker jag så mkt om! Är glad att jag har ngn jag trivs med nu!

Vi gjorde iaf inte så mkt igår, blir mer nästa gång. Det vi gjorde var iaf att mäta magen, lyssna på lillbäsens hjärtljud och mäta mitt blodtryck.

Lite siffror: 

                                v. 25+0              v. 27+6
Blodtryck:
               110/79               122/71
SF-mått (mage):     24                       27,5
Fosterljud:               145                     150            
Viktökning:               +7
HB (järn):                 107
B - glukos:                5,2

                                     
Här är alltså lite siffror från detta + föregående besök. Fosterljuden är alltså antal hjärtslag/minut :) Så han ligger bra till där! Magen har vuxit rejält sen sist som ni ser. Från att ligga en ruta under mittkurvan så ligger jag nu en ruta över, blir kul att se hur stor bebis blir till slut och hur kurvan kommer gå.
Känns iaf bra att veta att lilleman växer som han ska!

Nu ska jag inte dit förrän den 10e september, men efter det blir det varannan vecka och nån vecka efter nästa besök börjar föräldragruppen! Jag längtar som en tok, ska bli kul att få träffa andra med tjockismagar med!

Sparkar och barnmorskan

Då sitter man här nyvaken. Är helt slut efter igår, var ju igång hela dagen med massa folk hela tiden. Jag är sååå trött men kunde inte fortsätta sova för en viss lilleman låg och sparkade på sin mamma ;)
Blir att sova middag i eftermiddag istället!

Jag hade verkligen en helt underbar dag igår. Tack för alla gratulationer här och på sms. Till er som skickade sms så får ni ett stort gemensamt TACK här, då jag fick så många och hade så fullt upp att jag inte kunde svara på dem :)

Fick såå många fina presenter, blommor, kort och choklad. Tårtorna blev jättegoda så de gick åt, sen på kvällen kom mina underbara vänner Johanna och Charlotte med sina fästmän (ja, det är väl så det heter nu när ni båda är förlovade) ;) och vi satt och pratade och hade trevligt hela kvällen. Det var verkligen ett perfekt avslut på dagen!

Lilleman som vanligtvis är snål med att dela ut sparkar så att andra än mamma (och ibland pappa) känner var väldigt frikostig igår. Pappa fick känna några riktigt hårda sparkar på dagen och han var såå stolt då det var ett tag sen han kände dom sist :)
Även moster fick känna ett par sparkar, varav en var en riktig dunderspark så att hon blev lite chockad, sen fick även gammelfarmor känna en spark, men när min mamma skulle känna så ville han inte sparka ngnting så hennes förklaring var att lilleman inte vill sparka på mormor ;)

Nu är Älsk på jobbet men han jobbar bara till två idag, sen när han kommer hem ska vi till BM. Ska bli så kul att få lyssna på lillens hjärtljud igen och jag hoppas att mina järnvärden stigit sen sist då jag knaprat järntabletter för fullt. Jag tycker iaf att jag generellt känner mig liiiite piggare ändå så de borde ha hjälpt lite iaf ;) Återkommer senare om hur det gick hos barnmorskan!

HIPP HURRA! Så var man 20 ÅR idag :)

Då var man födelsedagsbarn idag då! Dagen började med att min älskling kom med frukost på sängen och sjöng för mig :) Så mysigt! Det är ju så födelsedagar ska börja.
Ska fixa mig i ordning nu och sen ska vi åka till mamma och pappa, det är ingen hemma där just nu men jag ska baka färdigt två tårtor och fixa fikat för gästerna som kommer sen!
Det blir släkten och ett par vänner som kommer, blir kul med lite firande! :D

Sen vill jag också säga STORT Grattis till Johan och Lina (J bror med fru) som firar sin ettåriga bröllopsdag idag! NI är så fina!



Det här korten är från min födelsedag/deras bröllop förra året. Tänk vad mkt som hunnit hända på ett år!




Hehe, liiiite smalare var man allt ;)

God morgon alla glada!

...även om det kanske inte är morgon för mig. Har varit vaken i över två timmar redan så :)
Idag blir det att åka ut till mina föräldrar, ska baka några kakor där. Jag fyller nämligen år imorgon så då måste man ju ha något att bjuda på när det kommer gäster :) blir 20  så lämnar nu tonåren bakom mig för gott, känns ganska bra att ha fyllt 20 också innan man blir mamma :)
Men eftersom vi är i flyttartagen så kommer vi vara hemma hos mamma och pappa imorn så folk får komma dit. Och vår ugnslucka har gått sönder så kan inte baka här heller så det får jag ju också göra hos dem. Krångligt det här :P

Men ja, ska fixa mig i ordning nu och åka iväg nu, återkommer kanske senare idag. Annars skriver jag här imorn igen :)

Glad NYHET :D

Såå skönt, i morse lyckades jag sova ut för första gången på länge (med ett antal toapauser dock :P). Sov ända till halv tio, vilket är länge för mig då jag vaknat mellan 7.45 och 8.30 de senaste veckorna. Känner mig riktigt pigg och utvilad nu iaf!
Idag är det städdag här hemma, Jocke jobbar så då får man väl passa på att göra ngn nytta! Han har ju varit ledig nu i två dagar och har varit såå skönt att ha honom hemma, har ju blivit såå Jocke-sjuk nu sen jag blev gravid. Saknar honom så fort han är borta ett par timmar, så när han jobbar nu så går jag och bara längtar tills han kommer hem så man får krama och pussa på honom. Är nöjd bara han är i närheten, lite knasigt hur beroende man blir av närhet och bekräftelse med alla dessa hormoner :)

Tänkte förresten dela med mig av lite nyheter som jag nämnde ngt om för några veckor sen (läs) och tyckte att nu så kan ni få veta.
Som jag nämnt tidigare så bor vi väldigt trångt just nu och är i behov av en större lgh innan bäsen kommer. Vi bor nu i en etta med kök på 36,5kvm. Vi har hemska grannar som spelar hög musik och skriker på nätterna. Inte ovanligt att man ibland inte somnar förns kl 6 på morgonen pga ljudvolymen. Det är minst sagt trångt och ibland känns det verkligen som man klättrar på varandra, så vi har under en längre tid letat ny lägenhet i ett bättre område.

Eftersom att inte det varit klart med alla papper och sånt så har jag inte velat skriva ngt tidigare men nu kan jag berätta den glada nyheten att vi faktiskt hittat en lägenhet. Det är en hyresrätt, 3rok på 83,5kvm och nu vet har vi fått veta att den är VÅR :D Och vi flyttar in så snart som den 1a september! Så på måndag eller tisdag så skriver vi kontrakt!

Lägenheten har superbra planlösning och ligger i en del av Uppsala som heter Sävja. Det är mest äldre par och barnfamiljer som bor i just den del av Sävja där vi ska bo. P g a att det är många äldre så finns det hiss fastän det bara är två våningar i huset. Perfekt för oss med barnvagn ju!
Eftersom de tidigare hyresgästerna vanskött lägenheten (tapeterna i rummen är slitna och har stora fettfläckar + att golven är trasiga) så kommer de byta ut tapeter och mattor i stort sett alla rum innan vi flyttar in. Känns sååå bra att vi får nytt och fräscht :) VI kommer också ha en balkong som vätter ut mot skogen så blir jättemysigt!
En annan sak jag är glad över är att min farmor och farfar bor endast 5 min gångväg därifrån. Jag och min farmor står varandra jättenära, så kommer bli många mysiga promenader med henne och bäbis i höst!
VIlle bara dela med mig av den här nyheten och hoppas att ni gläds med oss :D

Om ca två veckor är detta vårt nya hem:



VÄLKOMMEN!

GAAAH!!!

Att det ska vara så svårt för en viss människa att höra av sig, det börjar ju bli ont om tid och kan ju vara skönt att få det avklarat innan sista stund! Tycker att man kan tänka på att man sätter ngn annan i knipa genom att inte meddela saker...

Vet att det här inte har någon logik för någon av er men skriver mer om det här sen när allt är fixat!

Höggravid :D

Ja, från och med idag börjar man då räknas som höggravid. Går nämligen in i den tredje trimestern, är inte långt kvar nu ju :)

Idag har älsk varit ledig, har varit så mysigt att få ha honom hemma (även fast han sover bort halva dagen enligt mig :P). Igår natt fick man återigen bli påmind om hur härligt livet som gravid kan vara ibland. Utöver mina fem (som även kan sträcka sig ända till 7 st :P) obligatoriska toabesök under natten så vaknade jag även fem gånger av sendrag. Så var bara upp och stå varje gång så det fortare skulle ge med sig. Med andra ord så fick min sömn sig 10 avbrott i natt, men det är nog bra ändå. Då vänjer man sig lite vid hur nätterna som småbarnsmamma kan se ut sen ;)

Idag fick jag världens sug efter kiwis så J fick snällt springa iväg och köpa några stycken åt mig. Sen satt jag där och smällde i mig alla på en gång. Men nackdelen när jag ska äta kiwi är att jag är känslig för själva kiwisaften så mina läppar börjar alltid svida när jag äter det, men ändå satt jag och tryckte i mig alla. Det sved ordentligt vill jag lova, men vad gör man inte för att tillfredställa suget efter kiwis :P



Nu sitter jag här och väntar på J som är borta hos en kompis. Han borde vara hemma snart så :)

Jag har ju också gått in i en ny vecka nu så här kommer lite info:

Vecka 28
Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och kan då kan den gå upp 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

Min älskling är bäst!

Oh, jag blev så glad när Jocke kom hem idag. Han är ju för nuvarande anställd på McDonalds på 50% (men han jobbar typ 80), anställningen skulle visserligen gå över till heltid nu i september, men till vilket pris då? Det skulle innebära att han halva månaden skulle börja 6 på morgonen och andra halvan sluta 6 på morgonen. Hur bra är det när man ska bli småbarnsförälder?
Det skulle ju inte funka alls i längden! Dessutom vill jag ju att min älskling ska vara pigg när han kommer hem och kunna umgås med honom på normala tider som övriga par gör.

I torsdags gick han iaf till Expert som ligger vid Coop Forum och IKEA här och tänkte lämna in en ansökan. Ett jobb på en sån plats skulle ju vara helt perfekt för min lilla datageek!
När han lämnade in ansökan så sa de även att det för tillfället letar folk så var superbra tajming. De hörde senare av sig på fredagen och ville att han skulle komma på en intervju på måndagen (dvs igår). Men eftersom Jocke började jobba tidigt på morgonen och inte hade några rena skjortor så fick jag tvätta på söndagkvällen. Oturligt nog hann de inte torka p g a det dåliga vädret. Så klockan 04.15 igårmorse fick jag vackert stiga upp och stryka hans skjorta + underkläder torra (han var iaf nöjd och glad när han åkte iväg vid 5 :P).
Men vad gör man inte för att stötta sin man? ;)

Intervjun hade gått ganska bra, men eftersom det hade varit en stor hög med andras CVn och Jocke inte hade ngn branscherfarenhet vågade han inte hoppas för mycket. Dessutom sa de att det vid anställning då skulle bli på 80% (Jocke behövde heltid).
Sen idag när Jocke var på jobbet hade chefen på Expert ringt dit och sagt att han fick jobbet, dessutom så gav de honom en heltidsanställning (!!!). Är så lycklig för hans skull, det här var verkligen precis vad han hoppats på! Han är sååå duktig min prins!

Älskar dig såååå mkt!


(inte helt ny bild, men ni får nöja er med den då vi inte har ngn nytagen bild på oss)

 

Rubrik?

Usch, jag har börjat vakna av mig själv 8 på morgonen, oavsett hur trött jag än är kan jag inte somna om. Sen har lilleman en förmåga att vakna då med och ligger och har ett akrobatpass i magen. Får bara ta det som ett tecken på att han tycker att mamma ska gå upp :P
Sen har jag haft migrän igårkväll och under natten, är mkt bättre nu men har fortfarande ont i huvudet. Får ju inte ta vare sig några migräntabletter eller ipren nu så det är väl bara att vänta ut det :S

Något jag märkt är att man som gravid drömmer mycket mer än annars, drömmer väl i stort sett varje natt nu. I natt drömde jag faktiskt att jag fick en flicka (!!!) trots att vi vet 99% säkert att det blir en liten kille. Hon hade rött hår precis som pappa och bruna ögon precis som mamma, men who knows, vi kan ju få en tjej senare som ser ut så :)

Nu kom posten förresten, och i den fanns bl a en snuttefilt som jag vann på tradera (ej använd, i originalförpackning).
Vi tycker iaf att den är heltuff! :)



Igår gick det en såå fin dokumentär på femman som heter Mandy´s choice. Den handlade om ett ungt nygift par där killen råkade ut för en MC-olycka så han blev hjärndöd och låg i koma. Tjejen bestämde sig då för att ta ut och frysa ner hans spermier för hennes högsta önskan hade varit att få bära hans barn och eftersom att han var hjärndöd skulle det ju aldrig kunna ske på naturlig väg.
Så ett halvår efter hans död så påbörjar hon den konstgjorda befruktningen och det lyckas på första försöket. Så i dokumentären får man följa hennes graviditet och sen se hennes födsel. Oh, det var så fint alltihop!
Och hormonell som jag är så storgrina jag igenom i stort sett hela dokumentären, tyckte det var så fint (om än väldigt kontroversiellt) att hon ville göra det för att ha kvar en del av sin man!
Jocke bara log åt mig, tror han börjar vänja sig vid mina känslosvall numera ;)



Hon fick iaf en liten pojke som fick heta Kaven Michael Garvin. Helt underbart söt var han. Jag längtar sååå tills vår lilla kille är ute nu!

Kusin på besök

Ja, det blev inte att man uppdaterade mer där i lördags..tiden räckte inte riktigt till :P
Men vi hade iaf en jättetrevlig kväll, blev att jag hade bruna leggings med en tunika över. Fast hade en tjocktröja på mig större delen av kvällen då det fina vädret som varit hela dagen förbyttes i ett rejält regnoväder.
Men det var verkligen supergod, och supermkt mat! Jag som inte ätit sen frukost då åt hur mkt som helst kändes det som. Mamma bara skrattade åt min tallrik, hehe :P Men är man gravid så är man! Lite måste man allt få unna sig, dessutom så var det maten jag åt mkt av och inte sötsakerna ;)

Igår vet jag faktiskt inte riktigt vad jag gjorde, jag tvättade lite men blev inte så mkt annat gjort direkt, var så seg sen lördagen så blev att man tog det ganska så lugnt. På kvällen så satt jag och älsk och såg på en film som gick på femman och bara myste. Skönt att bara få rå om varann ibland!

Nu ligger Jocke och sover, han är så trött nu för tiden när han jobbar så tuffa tider så idag blev det att han sov middag efter maten.
Har haft min supersöta kusin Marlene här också. Hon är min enda tjejkusin här nere (de andra två bor långt upp i Norrland) och är bara så mysig. Hon blir elva nu i december, stortjejen där :)
Vi har iaf bara tagit det lugnt idag och umgåtts. Sen gick vi en sväng till affären och köpte lite gott till att ha efter maten.
Lagade kycklingcurrygryta med ris idag, nam vad gott det var! Tror lillbäsen gillade smaken av curry med för han levde om ordentligt efteråt :)

En lite suddig bild på oss två från min student förra året (hon har vuxit ordentligt sen dess, då hon nu når upp till min näsa) :)

Gomorron!

Då gick man upp för en liten stund sen. Jocke stackarn var tvungen att cykla till jobbet idag så han fick åka strax innan fem. Var vaken en vända då med, måste ju kolla att han kommer iväg ordentligt ;)

Något jag märkt sen jag blev gravid är att min kroppstemperatur stigit markant. Jag har alltid varit rätt så frusen av mig och Jocke är den av oss som är varmblodig.
Nu för tiden är jag dock sååå varm, måste ha fönstret öppet ordentligt på natten även om det blir lite kallt (det är ju varmt under täcket ju ;)), annars så svettas jag ihjäl känns det som. Jocke i sin tur sover med täcke, filt och överkast. Det är som att vi bytt roller, han är jättefrusen av sig nu och får lite smått panik på mig att jag ska ha det så kallt runt mig hela tiden. Men allt går nog tillbaka till det normala efter graviditeten får man hoppas för Jockes skull.

Idag ska vi iväg på fest, 75-års fest närmare bestämt. Det är min mormors man som fyller år (eller ja, han fyllde i tisdags men vi firar honom idag). Så det blir både släkt (mammas syskon med familjer) och "plastsläkt" (hans barn och barnbarn) som kommer. 23 blir vi allt som allt, så blir lite folk ändå. Blir kul med massa god mat och sällskap!
Vet dock inte vad jag ska ha på mig, vi ska sitta ute på altan, men eftersom att det varit så dåligt väder i flera dagar nu är det ju fortfarande kallt i luften så man måste nog klä sig varmt än då. Men hur lätt är det att klä sig snyggt i tjocktröja till 75-års fest egentliigen? :P

Vi får se vad det blir helt enkelt. Uppdaterar senare idag innan jag åker och hämtar upp Jocke till festen.

Då har man vagn (lite bilder med) :)

Vi köpte vagnen idag! Den var i sååå fint skick, ser helt ny ut!
Det är en Emmaljunga City Cross-06 i färgen Elk (brun -svart) med Citykorg och det finns också tillhörande åkpåse. Är sååå nöjd!
Det enda som var är att de förra ägarna hade katter så det är en massa katthår på vagnen så det blir att dammsuga rejält för att få bort allt, är ju så viktigt med tanke på allergier osv!

I övrigt har den här dagen varit minst sagt konstig. Det började med att min virrpanna till sambo ;) först glömde plånbok och sedan kom på att busskortet inte låg i plånboken så han höll på att missa bussen. Det var minst sagt kaos här på morgonen, tillräckligt för att jag skulle piggna till och bäbis vakna och börja leva om.

Jag kunde alltså inte alls somna om så kl 05.30 gick jag upp. Åt frukost och satt lite vid datorn, sen vid 07.15 hade tröttheten kommit ikapp och jag gick och lade mig och sov en timme innan jag skulle upp för att åka till Västerås, så nu är jag helt seg. Det här dygnet är verkligen helt upp och ner för mig :P

Jag kan förresten bjuda på en magbild av ytterst dålig kvalitet idag då jag lagt in denna bild från mobilen. Är ju i vecka 27 så kan vara kul att se att jag faktiskt växt lite sen sist :P



Här kommer även ett par suddiga bilder på vagnen (med liggdel)





Det är små söta älgar på insidan av vagnen med



Lite bilder har ni fått se nu iaf, om än suddiga ;)


En sväng på stan

Då är man nyss hemkommen från en sväng på stan. Eller ja, IKEA med omnejd närmare bestämt. J släpade såklart med mig i några teknikaffärer med, men vad gör man inte för sin älskling :)

Vi gick även en sväng på IKEA och i lite barnaffärer. Något jag fått erfara ordentligt idag är sammandragningar. Kan ju inte säga att det gör superont men visst känns det. Är inte så värst bekvämt precis!
Lilleman har också legat med huvudet neråt idag så har han sparkat upp i mellangärdet, ibland är det ju bra härligt att vara gravid med alla dess krämpor ;)

När vi ändå var ute så blev det lite inhandlat till lilleman med. Nämligen två pyjamasar, de var såå underbart söta. Den ena var vit med massa glada spöken på, och den andra svart med ett litet glatt spöke.
Vi hade bara ngn pyjamas innan så kände att vi behövde ett par till.

Imorgon när älsk jobbar ska jag dra bort och kolla på en vagn ända borta i Västerås. Vi vet vilken vagn vi vill ha och känner att om vi hittar en sån begagnad för några tusenlappar mindre än en ny så är det värt det. Så vi ska alltså kika på en vagn imorn, om jag tycker att den är i tillräckligt bra skick så får den följa med hem :) Isf så lägger jag ut bild på den imorn så ni får se hur den ser ut! Håll tummarna för att den ska vara i så fint skick som jag hoppas!

Jag ska förresten försöka fixa och låna sladd till kameran i helgen så då så kommer jag uppdatera med massor av bilden, magen har ju vuxit lite sen sist jag la ut en bild :)

Kärt barn har många namn..

HICK, HICK!!!



Nu har jag åter igen bytt utseende på bloggen, eftersom att jag inte kan ngt alls om sånt så fick det bli så här :)

Hehe, igårkväll när jag ska sova så ligger jag bara i sängen, helt plötsligt känner jag små regelbundna ryck i magen. Tänker att vad i hela friden håller lilleman på med?
Sen förstår jag att han måste ha hicka, så jag börjar skratta och väcker Jocke som skulle upp och jobba kl 6 (!!!) bara för att berätta att bäbis har hicka. Han bara ler och somnar om, jag å andra sidan kan inte ens försöka somna på åtminstone 20 minuter. Försök själva att sova med en liten hickande varelse inuti er ;)

Jag och Jocke har lite svårt att komma överens om namn till bäs så för ögonblicket så han har en väldig massa namn (smeknamn), och han får nya varje dag. Några av dem är:

Bebis
Bäs
Liten
Mini
Lilleman
Plutten
Grodan
Lillungen
Skrutt
Bebben
Miniplutten (av J :P)

och ja..sååå många fler. Har ni några fina namnförslag på en pojke som kanske är lite bättre än "Grodan"? :P

(bild tagen från minnert.blogspot.com)

Nytt utseende på bloggen..

Då har jag ändrat lite här på bloggen, men eftersom att jag inte kan NÅGONTING om sånt så blev det som det blev... :P
Om någon vill fixa en design åt mig är ni väldigt välkomna att ställa upp :)

Igår var jag med min mami och lillebror ut till min mormor. Var jättemysigt att åka ut dit, på hemvägen åkte vi även en sväng på loppis. Jag fullkomligt ÄÄÄLSKAR att gå och kika på loppisar. Man hittar ju alltid så mkt fint, och denna gång var inget undantag. Hittade två jättefina sängbord till mig och älsk, men hade ingen plats i bilen så ska hämta dem på lördag istället. Sen på kvällen så bakade jag äppelpaj till mig och J så satt vi och mumsade i oss det till Allsång på Skansen.

Vi har sagt att nästa år ska vi dit med lilleman och några vänner (men lilleman ska självklart ha hörselskydd på sig :P).

En rolig sak är att jag nu passerat 100-dagarsstrecket så är bara 97 dagar kvar till BF nu, jag hoppas att lilleman är punktlig av sig med så man slipper gå över tiden flera dagar :)

Annars så har jag nu gått in i vecka 27 (en vecka kvar tills jag går in i tredje trimestern!) och lilleman växer och lever om för fullt. Igår på bussen på väg hem kom han på att han kan spjärna med benen och trycka "ut" dem i mammas mage. Roligast är att göra det där det trycker på lite från utsidan med (som vid mammas byxlinning :P) så igår när jag satt på bussen känner jag bara hur han spjärnar med benen (asså riktigt hårt) mot min byxlinning. AJ, vad ont det gjorde!
Men, men..kan ju inte vara lätt att ha det så trångt hela tiden. Man måste ju få sträcka lite på sig med även om mamma blir lidande ;)

Vecka 27
Kroppen: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra
ont minst sagt.

Älskar min bebis!

Jaa, då var det ett tag sen man skrev här sist. Jag har helt enkelt inte haft tid att sitta vid datorn. Har knappt varit hemma i veckan känns det som :)

I onsdags så gick jag in i en ny vecka och jag var även på besök hos BM. Jag har bytt BM nu, det var väl egentligen inget fel på den förra men kände bara att personkemin inte stämde och tycker det är ganska så viktigt eftersom att man ju ändå är i en så utlämnad sits där.

Men min nya BM heter iaf Åsa och är världens goaste, hon var så glad och trevlig och det var hon som föreslog att jag skulle fortsätta gå hos henne (skulle egentligen bara gå där för att min ordinarie var på semester).
Jag har gått upp 7 kilo sen inskrivningen. Det är ganska så normalt när man är i vecka 26 tror jag?
Sen låg blodsocker på 5,2 vilket var jättebra. HB - värdet hade dock dimpat ner rejält från 130 till 107 så nu ska jag börja käka äckliga järntabletter :P
SF-måttet låg på 24 så jag ligger preciiis under mittkurvan. Fick också lyssna på minis hjärtljud och det gillade han inte alls, han sparkade på dopplern och smet undan. Men han mår gott iaf, hjärtljuden låg på 145 slag/min :)

Alltså det är en så otrolig känsla, nu när magen växer och mini är så aktiv att jag känner honom jämt! När han sparkar (även de ggr han sprarkar på blåsan och man blir akutkissnödig :p) så blir man så glad att man ibland bara vill skratta högt av lycka. Jag brukar prata mycket med han nu med, mest när jag är själv hemma och det bara är vi två :) Och det är så fascinerande att känna hur han gensvarar på min röst, som att han förstår vad jag pratar om. 
Det är helt otroligt att man kan älska någon man aldrig mött såååå otroligt mycket! Jag känner mig otroligt priviligerad som kvinna att få vara med om att ha det här växande lilla livet i magen!

Jocke pratar och klappar och pussar oxå på magen. Han längtar nog precis lika mycket som jag om inte mer tills mini är ute. Jag får ju ändå känna mini röra sig jämt, och även om J också kan känna det från utsidan så är det ju inte samma sak för honom. Men det är ju så det är skapat att vara :)

Idag ska vi ha ngn som kommer och kollar på vår lgh och vi hoppas han vill ha den! Blir skönt att ha den biten avklarad sen isf.

Min duktiga älsk har börjat jobba 6 alla de senaste dagarna så han har varit tvungen att åka hemifrån vid 5. Men idag när det är lördag så gick inte första bussen förrns vid 6 så i morse cyklade han iväg vid 04.15. Han fick verkligen kämpa sig upp. Är så stolt över honom!

De sista dagarna har jag också träffat folk jag inte sett på länge, och alla har kommenterat min mage. Bara positiva komplimanger dock :) Fick t o m höra av en att hon trodde att jag skulle vara större än jag är vid det här laget. Det blev jag glad av då jag tidigare fått en kommentar av mina föräldrars granne om hur "enorm" jag är.
Gravid som ogravid så är det ingen kommentar man blir glad över, speciellt inte när jag har en ganska så normalstor mage för den vecka jag är i. Min mage växte fort tidigt, men nu växer den lite långsammare så det jämnar ut sig :)

Man kan förövrigt se väldigt väl utanpå magen när mini sparkar nu, hela magen hoppar till åt det hållet han sparkar. Ibland är magen också lite sné beroende på hur han ligger. Är så roligt att se!

Kan fortfarande inte lägga in bilder, men det kommer :)

Här är lite info om veckan jag är i nu:

Vecka 26
Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

RSS 2.0