Föräldragrupp

Jaa, då har man varit på sin första föräldragrupp idag. Det var jättékul och både jag och J tyckte det var väldigt intressant.
Det är 6 par förutom oss och vi alla ska ha barn ungefär samtidigt. Vi fick gå igenom latensfasen med BM och sen fikade vi och såg på en förlossningsfilm. Känns så overkligt att snart är alla vi där och ska föda :D

Har börjat få ont igen så ska nog gå och vila nu en stund och krypa upp i soffan med en kopp te och vänta på att J ska komma hem från jobbet :)



Bild på blivande mami på väg hem från FG. Lite suddig då den togs när jag gick..men men :)

Måndag

Ja, då var det måndag igen. Vaknade i morse av att jag inte kunde andas alls genom näsan och var svullen runt ögonen. Usch, vill bli frisk nu! Orkar inte med att vara sjuk längre!

Jag kom på att jag glömde skriva en lite kul sak som hände igår när vi var inne på förlossningen. Ibland var vi ju ensamma inne i undersökningsrummet medan vi väntade på läkare och så och CTG:t var ju påkopplat hela tiden så man såg hjärtfrekvensen.
Och en gång när vi var ensamma så började Jocke prata med magen och klappa på den, och då kunde man se att hjärtfrekvensen gick upp, och när han slutade så gick den ner lite igen. Varje gång han pratade med magen sen så såg man tydligt att lillen reagerade på sin pappas röst, det var så mysigt att se :D

Jag har mindre ont idag iaf, känns skönt, speciellt eftersom att vi snart ska på första föräldragruppen :)
Så ska hoppa in i duschen nu och sen fixa mig i ordning och sen möta upp Jocke som åker från sitt jobb :)

Förlossningen

Ja, då var man nyss hemkommer ifrån förlossningen. Har under de senaste dygnet haft som kraftiga menssmärtor i mage och rygg som strålat ut, samt minskade fosterrörelser. Fick även ett par rejäla värkar idag som verkligen kändes över hela magen!
Jag ville inte vara en sån där nojig en som åker in för minsta lilla, men eftersom att det inte avtog trots varmt bad och vila så ringde jag till förlossningen och de ville att vi skulle komma in på koll.
Så det var bara att åka in, Blev undersökt där och fick göra en CTG-kurva. Har ingen aning om varför jag inte känt bebis så mkt, hans hjärtljud låg ända uppe på 180 länge och de tyckte att han verkade vara en livlig välmående bäbis *stolt mamma* ;)

Allt såg iaf normalt ut och livmodertappen är fortfarande lång och sluten vilket är bra. Läkaren trodde att det bara är kroppen som övar inför förlossningen men tyckte ändå att det var jättebra att vi kommit in.
Vi fick även göra ett snabbt ultraljud, vår lilla skrutt har blivit så stor!!! Och han bökade på bra där inne, och fostervattenmängden var helt normal så känns bra att allt ser fint ut och det ser ut som att han stannar några veckor till iaf ;)
Har fortfarande ganska så ont, men har lugnat ner sig nu iaf :)

BM-besök

Igår gick jag in i en ny vecka, men internet krånglade här hemma så blev inget inlägg då, så ni får lite info om det idag istället :)

Idag har jag också varit hos BM. Det är så roligt nu när besöken kommer så tätt, sen är det ju föräldragrupp på måndag med, så massa skoj!
Har nu gått upp 14 kg sammanlagt, det är normalt sa hon men ja, man kommer nog aldrig bli glad av att gå upp i vikt :P
Sen så har jag jättelågt blodvärde, vilket är lite konstigt då jag knaprar Niferex. Det låg bara på 89 (!!!) så det är inte konstigt att jag är så trött och känner mig yr jämt och ständigt. Barnmorskan blev lite chockad att det var så lågt, så jag fick ta två rör blod idag med vilket var lite lagom roligt.

Här kommer lite siffror iaf:

                                v. 25+0              v. 27+6             v.31+0          v.33+1
Blodtryck:
               110/79               122/71                119/81            116/70
SF-mått (mage):     24                       27,5                  29,5                 31,5
Fosterljud:               145                     150                   145                  140         
Viktökning:               +7                                                                      +14
HB (järn):                 107                                                                      89   
B - glukos:                5,2                                                                      5,3

Nu ska jag gå och fixa ngt att äta till mig, hann inte äta ngn lunch innan jag åkte så är superhungrig nu!
Lägger kanske in en magbild senare idag om jag orkar, annars får ni en imorgon!

Här kommer lite info om vecka 34 iaf :)

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

God morgon

Snörvel och snor, det är så det låter här då vi båda blivit sjuka. Och det är ju ett intressant fenomen när män blir sjuka, det är som om de är döende och blir som stora bäbisar. Min stora bäbis är duktig och åker till jobbet då han iaf är feberfri, men sekunden han kommer innanför dörren får man höra hur dödssjuk han är :P haha!

Igår åkte jag iaf en sväng till stan (eller ja, Boländerna) där jag gick och hälsade på Jocke på hans jobb och vi tog även en liten fika.

Jag köpte även en mobil"väska" av honom då jag inte vill få repor på min nya fina mobil, och det är såå mkt smidigare att ha den runt halsen än i väskan :)

Söt va?


Sen köpte jag också en amningsbehå igår, det var välbehövligt då det börjar bli såå tungt och det är skönt med ngt som ger bra stöd. Men gissa om jag blev chockad när jag handlade. Kan säga att det inte bara är magen som växt, har gått upp tre behåstrl! Var ska det här sluta :S

På kvällen när vi kommit hem överraskade jag älsklingen med lite mys med ost och kex (jag får ju inte äta ostar som brie och camembert osv så vi fick nöja oss med annat). Det var uppskattat iaf! :D



(bortse från vår soffdyna som är på väg att åka ner och kabeln som går bakom :P)

Nu ska jag ta och gå ut en liten prommis med vovven.

Våra barn?



Ja, så här kan vår son komma att se ut (vilket inte är helt omöjligt då hans far faktiskt är rödhårig :P)





Här var en annan variant :)

Och om det skulle råka vara en flicka som tittar ut så kanske hon ser ut så här:







(jag tycker då att alla dessa barn ser likadana ut och är övertygad om att våra barn kommer ha fler olikheter än dessa tre :P, men en kul grej iaf)

Söndag

Jocke är och jobbar idag med, men han slutar ju 16.15 så det är iaf inte sååå länge :)

Har precis ätit upp en skål med äppelkräm. Mormor hade gett mig lite övermogna äpplen så nu på förmiddagen kokade jag ihop lite kräm och åt till lunch. Mums!




Annars så var vi ju hos mamma och pappa igår. Det var såååå god mat, kan säga att det gick åt! Det blev efterrätt med, jordgubbar och glass. Det var nog årets sista gubbar där, men de var riktigt goda!
Vi var där rätt så länge och det var jättetrevligt. När vi sen åkte fick vi med oss bärselen till lillbäsen hem. Jag var ju bara tvungen att prova den ;) känns rätt så overkligt att snart kommer vår lilla bäbis sitta där i!



Måste bara säga ett stort GRATTIS till Annelie och Josua som fick en liten flicka igår! Så kul!

Föräldragrupp

Kom på att jag glömde att skriva i förra inlägget att vi nu fått kallelse till föräldragrupp.
Det har jag längtat efter så sjukt mkt. Ska bli så kul och jag tror att det är först när den börjar som man faktiskt kommer inse hur kort tid det är kvar :)

"Du/ni inbjudes till föräldragrupp under graviditeten med inrikting på:

* relationen efter barnets födelse
* normal förlossning
* besök på förlossningsavdelningen
* amning samt första tiden efter förlossningen
* föräldraskap
* kunskap kring barnet under första året

De 5 första träffarna sker före förlossningen och 5 träffar blir efter förlossningen."

Det låter som nyttiga saker att prata om va? Ska bli så kul att träffa andra blivande föräldrar som ska ha ungefär samtidigt som oss.

Första träffen är Måndagen 29/9 kl 14. Så inte nu på måndag, men måndagen efter det. Längtar!

Mamma ringde förresten nyss och ville bjuda oss på middag ikväll. De skulle göra fläskfilé med potatisgratäng tror jag att det var, så då är det klart man tackar ja ;) Inte helt fel att få middagen serverad!


Försäkringskassan

Ja, efter att ha skickat in moderskapsintyg för ca 2 månader sen fick jag igår papper från försäkringskassan. De är sega asså! Men nu har jag iaf skaffat e-legitimation och begärt föräldrapenning över nätet. Det är visserligen ett tag kvar tills jag börjar ta ut dagar, men jag hoppas ändå att inte de kommer dröja med utbetalning osv. Man har ju hört så mkt, speciellt nu under det här året om folk som fått vänta i ca 3 månader på utbetalning. Tycker att det är skandal att det kan bli så!

Iaf så har det varit lite dåligt med update de sista dagarna, i torsdags var J ledig så då åkte vi ner på stan och uträttade diverse ärenden. Vi tog också en sväng förbi Telenor där vi båda förlängde våra abonnemang och därför fick nya telefoner (!!!). Vi tog likadana så nu har jag en Sony Ericsson W890i i min ägo. Den bruna ;)



Är den inte snygg? Jocke tog en likadan fast en silvrig, men jag tycker personligen att den bruna är MYCKET snyggare ;)

Annars så var jag barn + hundvakt igår. Lillebror var här och även Ronja. De hämtade ju henne i torsdagskväll, men jag hade henne under gårdagen med, så har haft henne 5 dagar denna vecka.

Han är så söt min bror, växer så mkt och pratar oavbrutet om alla hans tankar och små funderingar, vi bakade chokladmuffins och myste :)

Idag tänkte jag ha städ/tvättdag. Ska städa här hemma, sen tänkte jag gå ner och se om det finns ngn tid i tvättstugan. Ska se om jag orkar slänga ihop ngn kaka också så blir Jocke glad. Kan säga att muffinsen gick åt igår när han kommit hem. Han är allt ett litet kakmonster ;)

v. 33

Idag blir det ny vecka igen. Tänk vad tiden går fort! Inte många veckor kvar nu :)

J är för övrigt ledig idag, och det är jag så glad över! Har blivit heeelt Jocke-sjuk nu sen jag blev gravid och saknar han tokmycket när han är borta på dagarna, är så glad att få ha honom hemma idag :D
Vi ska ta och pyssla på här hemma och städa lite, ska ta en långprommis nu snart tänkte vi, ska nog också gå ner en sväng till affären och köpa ngt gott till middagen idag.

När det kommer till lilleman så har hans rörelser förändrats en hel del i det sista, från att ha varit starka och explosiva sparkar så är det mycket mera bök och tryckningar nu. Märks att det blir mindre och mindre plats ;)
Har börjat få en massa sammandragningar varje dag nu och även en del förvärkar, lite lagom mysigt sådär men det är väl sånt man får stå ut med :)

Här kommer en liten bild på mig och magen från idag (ni får ursäkta vår skitiga spegel :P)



Vecka 33
Kroppen: De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.

Hej och hopp

Asså, jag måste ha världens knäppaste hund :P
Det rum som bebisen ska ha sen har vi för tillfället som gästrum, så det står en gästsäng där och av någon anledning tror Ronja nu att det är hennes rum samt hennes säng. Det är där hon nu tillbringar sina nätter, ligger uppe vid huvudkudden och brer ut sig så mycket hon kan, om man av någon anledning är i sängen så tittar hon surt på en tills man flyttar sig :P Snacka om bortskämd va?

Jag har åkt på en förkylning så känner mig helt orkeslös, men hushållssysslorna behövs forfarande göras och de blir ju såå mkt jobbigare om man väntar med dem och samlas på hög så det är bara att bita ihop. Ska ställa mig med gårdagens middagsdisk nu innan jag fixar lunch till mig tänkte jag. Det var nämligen så att min käre sambo så dyrt och heligt lovade att ta disken igår, men det rann tydligen ut i sanden så då blir det ju lilla jag som får ta den nu istället :P
Men men, så kan det bli ibland, får hoppas att han tar disken efter middagen idag istället då ;)

Myskväll

Har verkligen bara haft en slappardag idag, men kan säga att det var mycket välbehövligt för min del. Är lite småkrasslig och sånt känns så väl nu när man är gravid.
Nu på kvällen har jag och J bara tagit det lugnt och vi gick en långpromenad med lillvovven och tog en även en sväng förbi affären där det införskaffades lite nödvändigheter och även mindre nödvändiga saker som glass :P Har laddat ner en film under dagen som vi tänkte se på nu, Made of honor. Den verkar ganska mysig och har velat se den ett tag nu.  McDreamy är ju med så den är ju bra enbart för det liksom ;)
Nu ska vi iaf bulla upp oss i soffan med lite mys så jag tänkte avlägsna mig :)

Måndag

Då var det ny vecka igen då. Och jag är helt sjukt trött och slö idag, så idag har jag bestämt mig för att ha en riktig slappardag. Kan behöva ha såna också. Har lillvovven här nu iaf, hon kom en dag tidigare den här veckan :)
Jocke slutar jobbet om en kvart, skönt att få hem honom så tidigt för en gångs skull. När jag är så här seg som idag blir jag alltid så kramsjuk, så då kan ju han vara bra att ha i närheten :)

Håller just nu på att laga mat, blir ngt så simpelt som korvstroganoff. Orkar inte stå och göra ngt avancerat idag. Men men, nu måste jag gå och fortsätta med maten. Men ha det gott!

Möhippa

Ja, gårdagen spenderades då i att ha möhippa för min kära vän Charlotte (www.isakcharlotte.blogg.se) som gifter sig om 3 veckor. Vi tog henne från hennes sminkös och frisör där hon satt och hade fått provsminkning samt uppsättning. Det var så sjukt mkt som hände under dagen, det ena roligare än det andra.
Hon fick gå klädd som bäbis, tant och prinsessa och i dessa utstyrslar dansa i en rondell, viska pinsamma saker till folk i affärer, sjunga för olika expediter, leda allsång på en stadsbuss, sätta upp ett drama med främmande människor på stan samt sååå mkt mer.
Kvällen avslutades med ett besök på Restaurang Alexander och efter det hade vi en myskväll hemma hos Charlottes syster.
Var sååå mysigt att bara vara med alla tjejer och jag hoppas att Charlotte trivdes med sin dag!
Kommer lägga ut lite bilder senare ;)


Den blivande bruden :)

Nu ska jag gå och baka ngn kaka då min morfar med fru snart kommer på besök. De var bortresta på min födelsedag så det blir ett lite försenat firande där. Det blir kul att äntligen få bjuda hem dem till den nya lgh :)




Smakprov från nya lgh

Tänkte lägga in lite bilder från nya lgh. Dock bara från kök och badrum, då det fortfarande är mycket som ska fixas i resterande rum. I köket ska vi ha ett annat bord+stolar och jag ska även sy andra gardiner när jag hittar ngt roligt tyg jag gillar, så de ni ser på bilden är bara provisoriska.
När det kommer till badrum så ska där hängas upp en mobil över skötbordet, sen ska det också införskaffas fler korgar dit som ska hängas på sidan. Men här får ni se det som det ser ut för stunden iaf. Håll till godo :)












BM-besök

Då var man nyss hemkommen från BM. Fick åka ända till Gottsunda (där vi bodde förut) och sen tillbaka. Här bor vi visserligen jättenära vårdcentralen, men eftersom att jag äntligen hittat en BM jag gillar jättemycket och det inte är så lång tid kvar så har jag valt att gå kvar hos henne tills mini är ute.
Tycker det är så mysigt att träffa BM, hon är verkligen en sån man vågar fråga om allt och känns skönt att få prata om sina tankar runt förlossning och tiden fram till dess.
Sen fick jag även det jag egentligen redan visste bekräftat, bebis har vänt sig med huvudet neråt, det är visserligen rörligt, men hon var nästan helt säker på att han skulle stanna så. Och även jag är ganska så säker på det då jag själv känt att han legat så under de sista två veckorna (alltså med huvudet neråt).
Fick förresten en bok av BM idag, kul att ha ngt att läsa!


Här kommer även lite siffror från dagens besök:

                                v. 25+0              v. 27+6             v.31+0
Blodtryck:
               110/79               122/71                119/81
SF-mått (mage):     24                       27,5                  29,5
Fosterljud:               145                     150                   145           
Viktökning:               +7
HB (järn):                 107
B - glukos:                5,2

Jag ska fr o m nu börja gå dit varannan vecka, så nästa gång ska jag väga mig, mäta HB + blodsocker. Apropå SF-mått så har jag hamnat mitt på kurvan från att ha legat en ruta över förra gången och en ruta under innan det. Följer kurvan fint iaf :)  Nästa BM-besök är den 25/9 så då får vi se hur mkt han hunnit växa till dess :)

Fick förresten veta att föräldragruppen startar i början av oktober så om ett par veckor kommer vi får en kallelse till det första mötet med gruppen :)

Måste ju även tillägga att jag gick in i en ny vecka idag, så nu är jag i vecka 32 :) Här kommer en bild på en skabbig (trött och osminkad) mig samt lite info om veckan.



Vecka 32
Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

1½ år idag!







Idag är det ett och ett halvt år sen. I ett och ett halvt år har jag varit din, och du min! Tänk vad tiden gått fort!
Och nu ska vi snart gå från att vara bara oss två till att bli tre. Det kommer bli något underbart och jag är så glad att jag kommer få dela det här med just dig!
Det har inte varit lätt, vi har haft våra upp och nedggångar och vi har gått igenom en hel del tillsammans. Men genom allt har jag alltid älskat dig och jag vet att du är den jag vill dela mitt liv med. Då spelar det ingen roll om det är bra eller dåliga saker som finns på livets väg, bara jag får möta dem tillsammans med dig!
Vi kommer få det så bra tillsammans med vår lille son och jag vet att jag inte kunde valt en bättre pappa till mitt barn. Jag vet att du kommer att ge till vår son allt som blev berövat från dig som barn (för er som undrar vad jag syftar på så dog Js pappa när han var tre).
Jag vill att mitt barn ska ha en trygg uppväxt med en mamma och pappa som älskar och respekterar varandra, och jag vet att vi tillsammans kommer ge honom det!
Jag älskar dig Joakim och jag är så oerhört lycklig att jag har dig i mitt liv! Tack för att du vill vara min!


Tisdag

Gomorron alla glada! Eller ja, jag har varit uppe ett par timmar redan så vet inte om man kan kalla det morgon direkt :P
Har iaf precis fått hit min lillvovve/råtta :P Hon är nämligen nyklippt nu och eftersom att de egentligen väntat för länge med att klippa henne så var de tvungna att klippa henne jättekort. Lilla gumman där! Så nu ser hon ut som en liten råtta :P


Så här ser hon ut nu, lillråttan!

Det är ju min familjs hund och eftersom att de inte hittat ngn dagmatte till henne så får jag ha henne här tisd-torsd under veckorna. Det är iofs ganska så mysigt då man får lite sällskap och framför allt en anledning att resa på rumpan och gå ut :)

Jag vet att ni väntar på bilder från nya lgh, men det enda rum vi faktiskt är helt färdiga med är badrummet, och det kanske inte är så kul att se :P Men jag lovar att bilder kommer när vi är lite mer i ordning.

Något jag fått i ordning är iaf lillemans garderob, behöver visserligen skölja upp alla kläder innan han använder dem, men allt är iaf invikt i garderoben :) Skulle egentligen behöva ha en del kläder hängande, men har inte hunnit införskaffa galgar än så de får vara vikta tills dess.



Det är här alltså kläder i strl 50-62. Har några enstaka plagg i strl 68-80, men de är så få och han kommer ändå inte använda dem på flera månader så känns onödigt att ha dem framme.

Har också fått hit babysittern nu (min 3 åriga lillebror använde den som bebis så den är i stort sett i nyskick), känns så mysigt att börja boa inför minis ankomst och få upp hans saker. Ska nog åka och hämta hans spjälsäng i veckan med så att den kommer upp. Känns skönt att ha de stora sakerna klara sen, då återstår bara såna saker som skötväska, babyskydd (ska vi hyra), en musikmobil till sängen och div. skötsaker! Och det är det ju ingen brådska med då det är ca två månader kvar innan han anländer :)

En lite suddig bild på babysittern:



Måste förresten passa på att visa minis första skor, lillebror hade dem som bebis och nu får min lillkille ha dem :)


Magen i vecka 31



Osminkad och rätt nyvaken :P

Idag gick man då in i vecka 31, lägger upp en ny bild magen här :) den växer hela tiden och lilleman blir allt livligare! Såå mysigt! Vi har också fått upp skötbordet nu (ska dock köpa till lite lådor och krokar), känns så mysigt att äntligen kunna börja "boa" lite!

Hade mina första gäster här igår (förutom mamma och pappa som hjälpte mig att komma i ordning lite i söndags). Min syster kom på lunch, hon går ju trean i gymnasiet nu och har fyra timmar håltimme på tisdagar så hon kommer att komma hit då på lunch i fortsättningen. Lite trevligt med sällskap!
Sen var också min kompis Johanna hit och kikade in lgh, hon hade tagit med sig "flyttglass" som vi satt och mumsade i oss. Vi hade det jättemysigt verkligen!

Blir ett kort inlägg nu (ni får ursäkta men blir längre sen när vi kommit i ordning lite bättre) då jag ska gå och fortsätta packa upp saker och även fixa gardinerna till vardagsrummet. Ska också äta lite lunch tänkte jag, och efter det kommer min farmor och farfar hit en sväng.

Som ni ser är det busy, busy här ;) Men lägger in lite info om den här veckan.

Vecka 31
Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Ny adress :)

Då har man flyttat! Sååå skönt, äntligen har man lite plats och vi har börjat komma i ordning lite smått! Har packat upp allt i köksskåpen och i linneskåpet, ska packa upp alla kläder idag + fixa i ordning badrummet.

Igår var vi också och köpte ny säng (!!!). 180x200, är såå skönt att äntligen ha fått en riktig dubbelsäng! Kan säga att vi sov helt himmelskt i natt! Vi kan dock inte fixa i ordning så mkt i något av sovrummen då de ska tapetsera om där, så är ingen idé att börja hänga upp saker och ställa in för mycket grejer innan det är gjort.

Blir ett kort inlägg nu då jag måste iväg och lämna nycklar till den förra hyresvärden, och sen ska jag åka med min kära mor till IKEA och inhandla lite saker. Det är ju en hel del som behövs inhandlas när man flyttar från en etta till en trea. Men det jag ska handla idag är diverse småsaker till badrum, lampa till sovrum, gardiner till vardagsrum samt lite kökshanddukar. Blir mer saker senare när vi ska ställa i ordning sovrummen!

I veckan ska vi nog också åka och slipa och putsa vårt köksbord som vi sedan ska måla vitt (vi har bara ett provisoriskt just nu), sen ska vi också åka på loppis någon dag snart och leta efter pinnstolar som vi också ska måla vita :) Så är lite projekt på gång.

Men nu måste jag dra mig! Återkommer senare om jag hinner!

RSS 2.0