Bröllopsida

Ja, vi är ju i färd med att planera bröllop och så nu. Har även gjort en sida där ni kan följa planeringen. Är dock inte klar med den, därför är den rätt "fattig" nu. Men det kommer mer ;)
Jag har en dagbok där, där jag skriver ner hur planeringen går framåt. Kommer lägga ut här de ggr jag skrivit ngt där med.

Då är det bara att klicka på den här så kommer ni till sidan :)


Riktigt sen update

Har vart igång så mkt nu de sista dagarna så har inte riktigt haft tid att sitta vid datorn. Tänkte nu kort skriva vad vi gjort under de senaste dagarna :)

Onsdag: Träffade mammorna på stan och fikade. På kvällen var det senare "alpnaering"-party som Emmas mamma var värdinna för. Så Emma hade bjudit med sig mig och Malin. Det var jättetrevligt, men blev inte att jag köpte ngt ändå *duktig emelie*.

Torsdag: J var ledig och eftersom att vi båda var i stort behov av klippning åkte vi alltså till frissan. Kapade av 15cm av mitt hår, men det var jätteskönt! Tänker senare ta bild på mitt och Js hår så ni får se hur det blev. Vi traskade även runt lite på Gränby och det blev att vi inhandlade lite nödvändigheter, däribland två pyjamasar till Noah :)

Fredag: På eftermiddagen åkte jag och Noah ut till mina föräldrar som skulle vara barnvakt till honom på kvällen. Min "svägerska" (Js syster) , jag och J  skulle gå på bio. Så åkte in och mötte upp dem på stan innan vi gick och såg "Watchmen". Kan inte säga att det är min typ av film, den var visserligen riktigt välgjord, men jaa. Ingen film jag önskat att jag sett på bio. Det hade iaf gått jättebra med lilleman, känns jätte bra :)

Lördag: Tessan (Js syster) sov över här tills på lördagen så på lördagförmiddagen bara slappade alla vi här hemma. Sen på eftermiddage åkte vi en sväng till Boländerna och kikade där innan Tessan tog tåget hem. När vi vinkat av henne gick jag och J (med lilla N såklart) till Panini och åt där. Sen på kvällen åkte vi bara hem och tog det lugnt och myste.

Söndag: Denna dag var egentligen tänkt att bara vara en slappdag, men mitt på dagen när jag sitter framför teven i myskläder så ringer min underbara vän Mariel. Hon är en av mina närmsta vänner och bor i Norge så vi träffas inte så ofta. Hon var tydligen en sväng i Uppsala så hon undrade om vi kunde träffas. Så det var bara att fräscha till sig lite och sen åka in till stan. Där satte vi oss på Åhléns och fikade lite. När J sen slutade vid 16 så gick jag och mötte upp honom och vi åkte hem tsm. Sen på kvällen kom Mariel och en annan kompis Joel hem till oss. Vi såg på "Slumdog Millionaire". Sjukt bra film! Se den!

Måndag: Detta blev bara en mysdag. J var hemma och vi städade lite och såg på film. Annars gjorde vi inte så mkt. Det var skönt att bara vara och umgås lite :)

Idag kom min pappa på morgonen och släppte av min lillebror. Hans dagmamma med barn är sjuka och han är dessutom lite hängig själv, så då fick han åka hit istället för att vara hos oss. Han kom hit strax efter 8, men eftersom att frukostmaten nästan var slut så tog vi bussen vid 9:30 till Willys och inhandlade lite nödvändigheter. Kom hem typ 10.45 och hade ändå fått handlat rätt mkt. Sååå skönt att ha det avklarat på förmiddagen. Då har man ju ändå hela dagen kvar sen :) VI käkade frukost och har sen lekt lite och sett på barnkanalen, sen har vi också läst en massa böcker. Sen har jag ju tagit hand om min egen lilla plutt, morbror är så duktig och hjälper till så gott han kan :)
Noah verkligen älskar Benjamin. Han skrattar så fort han ser honom och är verkligen helt fascinerad av honom. Framtida idol liksom ;)

Jag vet att det blivit dåligt uppdaterat här i det sista, skäms på mig ;) Jag hoppas att ni inte vill sluta läsa för det, det kommer bli bättre!

Ändrade planer

Efter ännu en tjorvnatt har jag kommit fram till att vi blir hemma idag istället. Jossi kommer hit för lunch, men det blir inget av att åka bort ikväll. Det hade ju varit jättekul, men känner att jag inte riktigt har energin för det.

Däremot funderar jag på att ställa mig och vårstäda idag. Jag städade ju visserligen igår, men nu snackar jag om en riktig vårstädning, med andra ord, torka ur och städa i alla skåp, städa klädkammare, rensa bort onödiga saker, samt putsa fönster. Man blir ju lite motiverad till det sistnämnda nu när solen börjar komma fram och man upptäcker att fönstrena som man trodde var fina och rena i själva verket är allt annat än det! Dessutom luktar det ju så gott efter en storstädning.
Jag är nog inte särskilt miljövänlig när det kommer till städning, då jag gärna använder rengöringsmedel som luktar mkt och nog innehåller mkt "dåliga" kemikalier. Men jag bara ÄLSKAR doften av rengöringsmedel, det luktar ju sååå gott! :D

Nu ligger lilleman i sin vagn, han borde sova, men istället för han en djup diskussion med nallen som hänger i vagnen. Snart lär han väl bli arg när han upptäcker att han inte får så mkt respons ;)

nä nu ska jag gå och käka lite sen frulle, Mini vaknade vid 7 i morse så då gick vi upp. Har inte ätit ngt än så magen kurrar rejjält nu :)

Tröttismamma...

...det är vad jag är nu. Var ju bara hemma igår, är såå trött nu för tiden när Mini tjorvar på nätterna. Igår däckade jag på soffan ca 21. J fick sen komma och väcka mig så jag kunde lägga mig i sängen. Sitter här gäspandes och känner att denna kvällen nog kommer få ett liknande avslut. J slutade jobbet för en kvart sen så ska nog börja med middagen snart..om jag orkar ;)
Idag var mor min här en sväng tsm med lillebror och hund. Hon skulle lämna av hunden och kom då upp och fikade lite. Hjälpte mig även med disken, sötmamman min som såg att jag var trött! Hon hade även köpt med sig en liten kruka med pärlhyacinter. Jättgulligt!

Noah blev jätteglad att se mormor och morbror och låg förtjust i babygymet och kikade på Bolt tsm med morbror.

Imorgon kommer min fina Jossi på besök. Har inte träffat henne på evigheter, blir inte så ofta nu när hon flyttat till Gbg, men nu är hon iaf en sväng i Uppsala så hon kommer hit och lunchar med mig imorn. Ser sååå ifram emot det. Sen på kvällen ska jag med Malin (och barn)  till hennes mamma på ngt Aloe Vera- party.  Sen på onsdag ska jag åka på mammafika på dagen, senare på kvällen ska jag med Malin och Emma (och barn) till Emmas mamma som också hade ngn typ av party. Kommer nog bli jättemysigt :)
På torsdag är det ju ÖF som vanligt men får se om vi ska dit då, jag och J (som är ledig) tänkte nämligen eventuellt gå på drop-in till frissan då. Mitt hår har blivit så slitet och bara ramlar av nu när jag ammar så skulle defintivt behöva göra ngt åt det, sen var det jättelänge sen J klippte sig med så vi får se hur torsdagen blir.
På fredagkväll ska lilleman till mormor på kvällen. Mamma och pappa ska nämligen på bio, troligtvis kommer även min "svägerska" (Js syster) samt två kompisar till J med. Vi ska se på Watchmen. Inte min typ av film direkt, men J ville ha med mig så det blir nog mysigt ändå :)

Tänkte gå och dammtorka lgh nu och sen se om jag hinner ta en dans med dammsugaren innan fästmannen (som man nu så fint kan säga) kommer hem, Apropå fästman så har vi bestämt ett prel datum för bröllop. Vi ska ringa i veckan och kolla att kyrkan är ledig och så med, bara. Kommer hålla datum och så hemligt här ett litet tag till iaf :) men men, om ni är uppmärksamma så ska ni se att ni får veta det snart. Så länge får ni nöja er med en bild av min lille prins!



vackra lilla handen

ÖF och Gabriels dop

Nu var det ett tag sen man uppdaterade här, har haft fullt upp så har helt enkelt inte ens suttit vid datorn.
I torsdags så var det ju ÖF för unga föräldrar. Var jättetrevligt som vanligt! Efter gick jag och Noah, Kelly och William och Johanna och Tiara hem till Hanna och Alma. Först gick vi dock en sväng med vovvarna så de fick också följa med dit.
Det var jättemysigt, så fick man lära känna dem lite bättre. Är ju kul att umgås med ngn som bor nära en själv med!
Snodde lite bilder från Hanna.

Min lilla gladis!!!


Tiara med mamma Johanna



William busar med skeden


SötisAlma


..Noah bästisar Jonathan och Elvira var också på ÖF






I fredags åkte jag och Noah ner en sväng på stan, skulle köpa lite nödvändigheter samt en present till lilla Gabriel som döptes igår. Vi åkte dit hela familjen, det tråkiga var bara att vi missade början av ceremonin. Eftersom det är bandyturnering på Studenternas nu så var det helt smockat med folk så det tog jättelång tid för bussen att ta sig fram vilket ju resulterade i att vi kom lite sent, men vi hann iaf se själva dopet. Gabriel var så duktig, min lille prins däremot var hungrig och trött så jag fick gå ut och amma mitt under allt. Dörren var iaf öppen in till kyrkosalen så kunde iaf se vad som hände!
Efteråt bjöds det på jättegod smörgåstårta! Stackars lilla Gabriel var övertrött och bara grät och grät.Tyckte så synd om honom och om Anna som knappt hann fika ngt alls då hon hade fullt upp med att försöka trösta sin lille! Du var så duktig gumman!

J skulle sen åka och bowla med jobbet på kvällen så jag skulle egentligen sitta hemma själv och uggla, men så föreslog Anna att jag skulle följa med henne hem. Elin var också med. Hon är gudmor till Annas barn men är ocksa min "plastkusin" (min morfar är gift med hennes mormor).

Vi hade iaf jätte trevligt och satt och åt resterna av smörgåstårtan och tjattrade för fullt så tiden bara flög iväg. TACK för en mysig kväll tjejer!!!

Vi kom hem rätt så sent så J som kommit hem tidigare fick komma och möta oss vid busshållplatsen. Vi somnade sen så fort vi kommit hem.

Jag har tyvärr inga bilder från dopet, glömde kameran. :(



3 timmars prommis

Vår "lilla" promenad blev inte så liten trots allt..3 timmar var vi ute och gick. Noah var så glad och pratade och skrattade åt allt han såg. Han tycker det är kul att sitta i selen. Vi stötte också på Sara med lilla Emelinda när vi var ute, trevligt trevligt!

'Jag önskar att jag tagit stegräknaren på mig så jag kunde se hur långt vi gått, vi gick väldigt kringelikrokigt så är därför  svårt att bedöma avståndet. Men ja, gick i normaltakt i tre timmar så lite motion har man allt fått. Sitter här och belönar mig med lite glass som fanns i frysen, närmare bestämt Ben&Jerrys Bohemian Raspberry. HIMMELSKT god!


bättre natt

I natt har det varit liiiite bättre. Lade honom ngn gång mellan 20 och 21 som jag brukar. Sen sov han i ett fram till 1 ngn gång. Då fir han komma över till vår säng och får också lite mat då..
Sen är det väl vid 3 skulle jag tro som han börjar tjorva, ligger och stånkar och vrider sig och gnäller. Han vill inte ha mat då utan är bara allmänt missnöjd. Han håller på så kanske fram till 6 då han äter igen, sen somnar han och vaknar runt 7 och vill gå upp.
I natt var det dock liiite mindre tjorv (eller kanske var han bara lite mer lågmäld än föregående nätter). Men ändå, vet inte riktigt vad jag ska göra, men men det går nog över snart, om inte får jag prata med sköterskan på BVC nästa gång jag ska dit och se om hon har några tips.
Tills dess får man nog gå runt som en zombie om dagarna, jag hoppas iaf kunna motverka det litegrann. Det är ju heeeelt UNDERBART väder ute, våren är verkligen här på allvar nu :)
Så när lilleman sovit klart ska vi på med overall på han och sen ska jag traska iväg ut på prommis med hunden i släptåg och ungen i selen :) Han tycker det är så kul att få komma upp och kika lite nu när det är mkt ljusare ute och solen skiner.

Igår var jag så trött så jag orkade inte göra ngnting här hemma, så sent på eftermiddagen åkte vi iväg till Expert där vi mötte upp pappsen, Noah blev sååå glad att se J och det blev jag nog med..så vi var där, gick sen in en sväng på Coop och handlade lite innan vi åkte bussen hem tillsammans allihop. Senare på kvällen var det ju DH som jag och J kollade på :) Så det blev en mysig dag :)

4-månaders "kris"

Nu när min lille skrutt är 4 månader har han fått för sig att vara vaken om nätterna eller ja, han ligger rättare sagt och gnäller flera ggr varje natt. Han vill inte ha mat och vill inte rapa (de gångerna han gnäller, sen äter ju han ändå 1-2 ggr under natten) utan ligger bara och gnäller. Vet inte vad det är eller vad jag ska göra. Har hört från andra föräldrar som har barn i samma ålder att de har det liknande. Kanske har ngt med åldern att göra?

Vet iaf inte riktigt vad man ska göra, antar att det är ngt övergående precis som det mesta annat :) Man får bara bita ihop och vara trött om dagarna ett tag nu :)

Ska ut och ta en promenad nu tänkte jag. Det är så fint väder i dag så blir skönt att komma ut en sväng..då kanske man piggnar på sig lite med!


Noahs dop

Ska ta och skriva lite mer om Noahs dop nu. Han var bara sååå duktig, helt tyst och nöjd och glad :) Det var verkligen superfint och sen är jag sååå tacksam att man har vänner som är DUKTIGA på att sjunga och spela. Prästen tyckte att det var ovanligt med så mkt musik som vi hade, men det var verkligen så fint och det blev en underbar ceremoni!

Största delen av musiken stod Noahs gudföräldrar Rebecca och Christoph för, sen sjöng också min kompis Charlotte.

Dessa sånger hade vi:

Psalm 248 Tryggare kan ingen vara

Det är du (Shirley Clamp sjunger originalet) -Rebecca o Christoph

Du omsluter mig -Rebecca o Christoph

Handens fem fingrar (Lisa Nilsson sjunger originalet) -Charlotte

Du är allt (Shirley Clamp sjunger originalet) -Rebecca o Christoph

Psalm 21 Måne och sol


Så nu är han döpt NOAH MILTON NATHANAEL!!!
Det roliga var att precis när prästen döpte honom så kallade hon honom NEO istället...så Noah är döpt som Neo, haha!
Det blev lite mer än 40 gäster till slut. Vi bjöd på 5 olika sorters kakor samt tårtbuffé. Det gick åt, men ändå blev det mycket över, så nu är bästa tillfället att bara droppa förbi för en fika, har massa i frysen!

Noah fick också en massa fina presenter, MÅNGA böcker :) Tror allt vår lille kommer bli en beläst liten pojk :)
TACK för alla fina presenter och TACK underbara familj för all hjälp med bak och sen städning efteråt!

Här kommer lite (klickbara) bilder från dagen.

lokalen

mamma och pappa med Noah
   

Noah med faster Therese

Från kyrkan
     
   

Dopfika
    

Presentöppning
    

Noah med föräldrar och gudföräldrar


Noah myser med gudmor och gudfar
 

Noah och lilla kompisen Elsa
 

Mamma-Noah mys
    

Sååå, då har ni några bilder från dopet :) bara att klicka på ;)
               

Äntligen den jag hejade på som vann!!!

Är sååå trött efter dopdagen idag..och skriver och lägger ut bilder om det imorgon.

MEN var bara tvungen att skriva. Jag och J har suttit och myst och kollat på Melodifestivalen. De sista åren tycker jag att det alltid varit fel låt som vann och sen har det ju gått som det har gått med...
Det här året så när vi satt och kollade på deltävlingarna och "La voix" kom så sa J att han tyckte att den var jättebra..tänkte inte ngt speciellt på den först. Men efter andra gången jag hörde den så växte den, tycker bara den blir bättre och bättre ju mer man hör den. Den är så originell, dessutom är det verkligen ingen "plastmusik" utan den kvinnan har verkligen talang. Sen av  ngn anledning blir man så glad när man hör låten :)

Så kan säga att vi båda hejade på henne. Men det brukar ALDRIG vara den låt jag vill som går vidare..därför blev jag så chockad när jag såg att det faktiskt var fler av Sveriges befolkning som tyckte som oss.

Så nu tror jag att Sverige faktiskt har en chans detta år.

Så lyssna och och njuut :)

Massor att stå i!!!

Ojojoj, vad det är mkt att göra! Vi har ju dop för Noah imorgon och det är verkligen 1000 grejer som ska fixas.
Här är några av dagens ärenden:

Ringa bort till kansliet i Sävja kyrka och kolla om Kaplansgården är ledig (vi hade ju tänkt att ha dopfikat ute i Storvreta i mina föräldrars kvarterslokal eftersom vi trodde kaplansgården var för liten MEN nu ser det ut som att den skulle passa ändå)
isf Avboka kvarterslokal
Promenera bort till Sävja kyrka och hämta lånad dopklänning samt eventuell nyckel
Ta bussen ner till stan och köpa blått sidenband till dopklänning
Åka hem och städa samt laga mat innan Tessan
(j syster) kommer
Baka två kakor
Åka till Kaplansgården och duka
Hinna gå ut med hund, äta och ta hand om min son i allt detta
*pust*

Som ni ser är dagen fullspäckad :P

Men på ett eller annat sätt ska jag nog hinna med allt ;)
I onsdags mötte jag upp Emma och Malin (+barn) på stan och vi gick på barnvagnsbio. Vi såg "Borta bäst, hemma värst!". Den var verkligen superrolig och helt klart sevärd! Efter gick vi och åt lunch på Ahlbergs. Så mysigt att vara med er tjejer!
Igår var J ledig så vi gick på ÖF tillsammans, hela familjen. Det var supermysigt! Maria och Anna med sina små hade kommit ända från Gimo. Vad kul att se er igen, hoppas ni kommer snart igen ;)

Sen kl 16 skulle prästen som ska döpa Noah komma hit. Så det var bara att skynda hem och vi hann hem 2 min innan hon kom :)
Hon verkade verkligen jättehärlig och vi lade upp programmet som vi ville ha det. Så det kommer nog bli superbra :) Längtar tills imorn!

Vill bara tacka för alla gratulationer ang förlovningen :D är ju sååå lycklig! I nästa vecka blir det nog att vi sätter datum iaf :) lättare att fokusera på bröllop och sånt när dopet är avklarat :)

Lite kul

Graviditeten

*Vilka/vilket var ditt favorit plagg? 
Leggings och tunika/klänning samt mysisar
*Vad var din/dina favorit rätter? Svårt att säga, åt det mesta

*Vad var dina/din favorit dryck? Kolsyrat
*Vad tyckte du inte om? Kaffe
*Var det någon favorit rätt som ändrades? Inget jag kommer ihåg konkret, men visst gillade man saker mindre, som man älskat förut.
*Vad var du mest sugen på? Brämhults Hallon, iste, gelégodisar, choklad, saltlakrits
*Hade du halsbränna? Ja,jätte mkt!
*Hade du foglossning? Sen v.14 :(
*Hade du sammandragningar? Ja,massor under sista trimestern
*Mådde du illa? Fram till vecka 13-14
*Vilken sovställning var bäst? På sidan

*När var din BF dag? 12 November 2008

*Gick du över tiden? Nej
*Hur mycket gick du upp i vikt? Ca 30 kg
*Hade du mycket vätska i kroppen?
Oh, ja..allt är inte borta än :(
*Hur var ditt psyke?
Fråga J ;)
*Hur var du i fysisk kontakt? Bra!
*Gnällde/klagade du? Det hände väl ;)
*Vad trodde du det var för kön? flicka
*Visste du vad det var för kön? Ja, efter UL v.19
*Hur låg ditt SF mått?
Normalt
*Var du rädd för något? Ja, att spricka under förlossning (vilket jag gjorde) och att ngt skulle gå fel
*Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Snabb och så smärtfri som möjligt utan komplikationer
*Hur ser du på graviditeten idag? Positivt




Förlossningen

*När började din förlossning?
 (räknar nu från när hinnorna togs) Onsdag 5/11-08 kl.15
*Hur började den? Hinnorna togs (hade då haft värkar till och från sen söndagsnatt)
*När åkte du/ni in till förlossningen? Åkte in runt 17 på tisdagen
*Varför? För att de tyckte att jag skulle komma in på koll, för värkarna
*Vem/vilka åkte du in med?
Joakim, Noahs pappa
*Fick du/ni åka hem igen? Nej
*Vilket sjukhus skedde förlossningen på? Akademiska sjukhuset i Uppsala
*Hur mycket var du öppen när ni kom in? 3 cm
*Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Hade värkar under hela kvällen där så fick stanna kvar..Men det gick så långsamt så kl 00 tisdagsnatten fick jag sovdos. Morgonen efter var värkarna borta så vi fick gå ner på stan och käka lunch..de kom senare igång igen. Men eftersom det varit så utdraget tog de sen hinnorna kl 15.
*Vilka/vilken var med under förlossningen? Joakim och min mamma.
*Tog du nått smärtstillande?
Provade TENS (tyckte inte alls det hjälpte), tog sen lustgas och fick sen EDA, men den hade jag kunnat skippa för den började verka lagom tills jag skulle krysta.
*Grät du?
Nej
*Vad tyckte du var jobbigast? Krystningsskedet
*Var du rädd för något? Att jag skulle spricka och bli sydd... Vilket hände såklart !
*Hur lång tid tog det?
Från hinnorna togs (var då öppen 3cm) tills bäbis var ute 5½timme
*Hur ser du på förlossningen idag? Ser bara positivt på den. Det var ju trots allt dagen min son föddes :)



Barnet

*Vad blev det för kön?
Pojke
*Hur mycket vägde barnet?
3020 gram
*Hur lång var barnet? 50 cm
*Vad var huvudomfången? 34
*Hur mådde barnet? Jättebra :D


"Vill du gifta dig med mig?"

Det var frågan jag fick igår och svaret blev såklart JA JA JA!!!

Ska berätta i ett litet bildspel här hur kvällen såg ut :P

Jag innan jag åkte.

J hade bokat bord på Restaurang Alexander kl 20, så kvart i tog jag bussen ner till stan för att möta upp min älskling på centralstation. Sen gick vi tillsammans ner till Restaurangen. Jag var helt pirrig och vi båda kände oss helt nykära igen, tänk, det var ändå den här dagen för 2 år sen som vi blev "vi"!

Väl framme på restaurangen beställde vi mat. Här är vad vi åt:

Förrätt

Emelie
 Meze tallrik

Joakim
Tzatsiki med bröd

Varmrätt

Emelie och Joakim (tog samma)
Pikilia (Oxfilé, bifteki och souvlaki med tzatsiki, bearnaisesås, tomatsås, grekisk bondsallad och klyftpotatis)



Efterrätt

Emelie
Friterad Camembert med hjortronsylt och glass



Joakim
Kaiftairi



Här är bild på oss från middagen



Kvällen vi blev tillsammans gick vi en promenad upp till slottet och vi gjorde även det på vår ettårsdag och sen så skulle vi göra det på vår tvåårsdag med. Det vi inte tänkte på var att det faktiskt var ett riktigt snöoväder ute och under all snön var det snorhalt! Så vi halkade oss upp hela vägen upp till slottet. Väl framme gick vi upp på etappen där kanonerna är, på den platsen har man överblick över hela Uppsala stad. Det var sååå mysigt där vi stod och höll om varandra och blickade ut över Uppsala i snöyran. Vi stod där och pratade och pussades och kramades jättelänge.

Här är vi



J hade under hela kvällen sagt upprepade gånger att han älskar mig, att han vill dela sitt liv med mig, att han är såååå glad att det är just JAG som är mamma till hans son och en massa liknande saker. Han var bara sååå gullig!
Sen när vi stod där och pratade så började vi prata om giftermål (vi har alltså pratat om det långt tidigare med). Ungefär så här löd vår konversation:

J - Vill du verkligen gifta dig med mig?

E - Ja, det är klart. Det vet du att jag vill. Vill du gifta dig med mig då?

J - Ja, det är klart. Ska vi få en massa barn då med då, typ 10..eller kanske 40? (detta var då ett skämt för er som inte förstår ;))

E - Ja, några fler barn men kanske inte 40 ;) När vill du gifta dig då?

J - Jag vet inte, du då?

E - I höst ngn gång skulle vara mysigt, oktober kanske...?

J - Nämen det blir ju alldeles för tidigt! Jag som hade tänkt fria då...

(här blev jag lite uppgiven, vi har ju tittat på ringar för ett tag sen så jag hade väl hoppats på liiite tidigare, iaf till sommaren liksom)

E - ...jahaa, sååå sent?

(här började J le lite finurligt och småskratta)

J - Nejdå, jag bara skoja..men du vill verkligen gifta dig va?

E - Jaa, det vet du ju.

J - Men då får jag göra det här ordentligt...

(sen går han ner på knä, mitt i den blöta snön och jag står typ och gapar)

...Emelie, vill du gifta dig med mig?

(han tar fram en ask ur fickan och tar upp en ring ur den..jag börjar skratta och gråta på en och samma gång, och J bara skrattar)

...ska du inte svara då? (säger han och ler)

E - Jaaajaaaajaaa!!!!!!


Sen eftersom vi har samma storlek på ringar (jag vet, det är lite kul..men J har små händer och mina fingrar är fortfarande svullna från grav :P) och det var mörkt så var vi tvungna att titta på gravyren så att jag faktiskt skulle få den ring som det stod "Joakim 10/3-2009" i. Så vi tog fram mobilerna och lyste för fullt där i mörkret. Han hade tagit rätt ring så då trädde han på den på fingret och jag tog upp den andra ringen ur asken och trädde på hans finger. Sen stod vi där i ovädret och skrattade, grät och pussades och kramades om vartannat.

Här är vi precis efter frieriet




Sen halkade vi oss skrattandes och pussandes ner från backen :) Vi sprang in på Max för att jag hade varit såååå kissnödig ända sen vi började gå upp mot slottet så hade fått hålla mig lääänge. Sen så tog vi bild på våra händer och skickade till några vänner :) 
 
Det var den kvällen, så numera är jag inte flickvän utan faktiskt fästmö!!!! :)
Vi har sagt att efter dopet ska vi börja kolla närmre på datum för giftermål, men det blir definitivt inom ett år iaf :D

Här har ni våra händer med ringarna:


(det här är en ungefär-historia av gårdagen, har skrivit allt jag kom ihåg :D)

10/3

Som ni ser i föregående inlägg så är det min och Js tvåårsdag i dag :D Kan knappt fatta att det är två år sen vi gick upp till slottet och pussades och kramades i regnet. Blir bara mer och mer kär hela tiden, och nu har vi fått ett litet kärleksbevis med, en helt perfekt liten Noah!!!

Så ikväll ska vi på DEJT!!! J har bokat bord på Restaurang Alexander kl 20. Han slutar jobbet kl 19.15 så jag åker ner på stan och möter upp honom där. Lillpluttisen ska få vara hemma med moster ikväll :) hon tar eventuellt med sig en kompis så sover de över här sen :)

Det kommer bli såååå mysigt och jag är sååå pirrig. Man känner sig helt nykär när det bara är vi två :D Även om det är supermys när Noah är med också så¨blir ju fokuset mest på honom istället för varandra, och ibland kan nog en mamma och en pappa behöva lite ensam tid tillsammans med :)

Nä nu ska jag röja lite här hemma, har dessutom en son som inte vill ligga själv i babygymet just nu :)

Här kommer några bilder på min lillprins









Sen får ni här en bild sen i lördags på Noah med sin stolte morbror Benjamin



2 år tillsammans den 10/3









Älskar dig mer och mer för varje dag som går!!!

Helg

Då var det lördag igen. Igår var ju J ledig så vi åkte ner en sväng till stan för att uträtta lite ärenden, köpte sen med oss mat från My Gyros och åt hemma framför Let´s Dance. Sen blev det bara mys framför teven innan vi gick och lade oss, rätt tidigt.

Idag jobbar J så jag har passat på att städa lite här hemma. Ska nämligen vara barnvakt ikväll. Pappa kommer hit med min lillebror om en timme typ, sen ska han åka och hämta upp J från jobbet och hämta min andra bror så ska de gå på hockey.
Almtuna ska ju kvala om att komma upp i elitserien och första matchen är ikväll så då skulle de dit.
Eftersom mamma är borta över dagen tills ganska sent ikväll så ska Benjamin få vara här. Ska laga tacos som vi ska äta, sen ska vi poppa lite popcorn och kika på Bolt. Blir säkert en mysig kväll med mina småkillar. Noah är lite liten för att leka med Benjamin än ju, men Benjamin är så duktig och ska hålla honom och vill ta hand om honom.
När vi var magsjuka för någon månad sen skulle han egentligen kommit hit, men så fick vi ställa in det.. Då sa han till min mamma att han kunde åka till oss ändå, så kunde han ta hand om Noah medan jag och J var sjuka.
Sötungen där! Sååå duktig morbror fastän han bara är 3½ :D

Här har ni förresten en bild sen ÖF i torsdags. Gabriel, Noah och Jonathan. Visst är de bara för söta?


Friiiday

Veckan har redan gått mot sitt slut. Det går helt galet fort.
Som ni märker är inte uppdateringarna lika bra, har inte haft ngn lust att blogga helt enkelt. Tiden har gått åt till lite annat istället :)
I onsdags var iaf jag och en kompis till IKEA, vi införskaffade lite smått och gott bl a en tavellist till sovrummet så nu ska vi äntligen få upp förstoringen på oss som  jag gav till J i julklapp. Vi kom inte hem förrän ca 20.30, så då var det bara att stoppa lilleman i säng, sen myste jag och J i soffan framför Grey's anatomy. Det är sååå kul att serien börjat igen, har följt den sen start!

Sen igår hade jag städdag. Städade hela lgh och dammsugade av överallt. Vi gick också till ÖF. Det var lika kul som vanligt, och lilleman var på strålande humör.
Efter kom Malin och Jonathan över till oss en sväng och vi babblade och drack lite te :) trevligt, trevligt!
När hon hade gått så fixade jag i ordning mat tills J skulle komma hem. Slängde också ihop en Victoriakaka. Efter middagen kom min pappa hit. Han skulle hämta Ronja, men när det vankades nybakt kaka så var han ju tvungen att komma in en sväng med ;)

Sen har det blivit lite strul med barnvälsignelsen, vad det är vill jag inte gå in på här. Men låt mig bara säga att det inte blev riktigt som vi planerat, så nu blir det barndop istället (samma datum) i Danmarks Kyrka, och mottagningen hålls troligen ute i Storvreta i mina föräldrars kvarterslokal.
Kommer nog bli bra iaf, prästen kommer ringa antingen idag eller på måndag, så får vi ha ett lite sent dopsamtal. Men som sagt, det blir nog bra ändå! :)

Sen vill jag också passa på att säga ett (sent) GRATTIS till min barndomskompis Joy och hennes man Andreas som fick en liten SILAS den 3/3 :)

Bjuder på en liten bild på min lilla (stora) bäbis :)


Vikt(igt)




NOAH           vikt            längd         huvudomfång

födsel:        3020gr       50cm            34cm
6 d:             2950gr  
1v 6d:         3162gr       
2v 6d:         3430gr        50,5cm         35cm
4v 2d:         3790gr        52,5cm         36,5cm
6v:             4210gr        54,1cm
8v 5d:        4820gr        56,5cm          39cm
9v 6d:        5110gr        56,8cm
13v6d:      5745gr         59cm             40,7cm
16v6d.      6215gr         61,5cm

Storhandling och BVC

Igår var min fina man ledig. Därför passade vi på att åka och storhandla. Klockan 12 kom Noahs morfar och hämtade oss. Noah blev såå glad att se sin morfar och pratade och skrattade.
Vi åkte till Willys, det blir ju såååå mkt billigare att handla där än på t ex Kvantum och andra ICA-butiker. Först gick vi in på snabbmatsrestaurangen som ligger bredvid, min pappa skulle äta lunch och jag skulle ha en korv med bröd då jag var hungrig.
Där inträffade en mindre olycka. Min pappa och J var vid bordet och helt upptagna med att prata med Noah då jag gick och skulle köpa min korv. Jag köpte korven och en dricka. Sen skulle jag sätta på ketchup och senap på korven, när det var gjort och jag skulle gå tillbaka till bordet (jag går alltså med korv i ena handen och dricka i andra) var det en ketchupfläck på golvet som jag inte såg och jag halkar på den och faller rakt i backen. Får dricka i hela håret och både korv och dricka ligger på golvet. Jag gjorde illa mitt knä och foten i fallet, de gör fortfarande ont än idag :(
Fick iaf en ny korv och dricka gratis, fick dock gå runt med dricka i håret under hela tiden vi handlade.
Vi hade hela kundvagnen full när vi skule betala. Ca 2000kr gick kalaset på. Men när vi kommit hem och packat upp allt var det verkligen en tillfredställande känsla när man öppnade skåp,kyl och frys och såg att det var fullt med mat :)

Sen på kvällen badade mamma och Noah. Han var jätteglad och plaskade på. Invigde också dessa två som jag införskaffat innan helgen.

Natusan baby Bedtime Bath och Natusan baby Bedtime Oil


Vet inte om de hade ngn rogivande effekt som flaskorna säger men lilleman slocknade iaf på en gång efter badet :)



Idag har vi bara varit hemma och myst, mamma och Noah. Kände att vi behövde det. Men vi har varit på BVC med. Sköterskan tyckte att Noah blivit så stor och duktig, och det är sjävklart att mamma blir stolt när man får höra såna kommentarer om sin lille prins :D
Resultat av vägning och mätning kommer i nästa inlägg :)

Ny design

Min första egengjorda header och design. Vad tycks? Är det något jag bör ändra?

Busy, busy...

Känns som det var evigheter jag skrev här, men sanningen är den att jag inte har haft tid... Jag har nämligen knappt varit hemma de sista dagarna.

I onsdags mötte vi först upp Emma och Elvira på stan. Vi gick och åt lunch på Panini och kikade även runt lite i affärer. Sen tog vi bussen ut till Malin i Alunda. Bussresan enkelväg till Alunda kostade 80kr!!! Rena rånet ju! Väl framme hos Malin bjöd´s det på tacos, senare hade hon även ett tupperwareparty då det kom lite mer folk. Bl a några välkända ansikten, nämligen Maria med Oliver och Anna med Alexander. Det var jättekul att träffa er igen!!!
Efter alla hade åkt körde hon hem oss så jag och Emma skulle slippa ta bussen med vagnarna och dessutom betala det hutlösa priset! Men vi hade det iaf supertrevligt!

 I torsdags var J ledig. Tanken var den att vi skulle gå tsm hela familjen till ÖF men lilleman var helt uppochner och sov jättedåligt under dagen så han hade precis somnat när det var dags att gå. Kändes då dumt att riva upp honom och dra med honom till ÖF, så vi var hemma istället.

Efter ÖF kom dock Emma med Elvira och Malin med Jonathan hit på middag. Det blev kycklinggryta med ris och banan. Jag hoppas det smakade tjejer ;)
Efter maten så tog hela familjen, Emma och Elvira bussen till Boländerna (Malin tog bil) för att gå på Barnens Hus som hade babykväll med "oslagbara priser" som det så lockande stod. Väl där var det smockfullt med folk och man riktigt ångrade sig att man tagit med barnvagnen då det var i stort sett omöjligt att ta sig fram, men trots tränseln så fick vi handlat lite också.
Vi köpte äntligen min efterlängtade amningskudde (med Tummen på). Jag har tjatat så om den så när J såg den där så tyckte han att vi skulle köpa den med en gång. TACK älskling!
Vi köpte även badleksaker till lilleman, vilket var väldigt uppskattat då han i badet som han fick i fredags, plaskade, skrattade och försökt fånga leksakerna då de flöt iväg :P

Gladskiten liggandes på nya amningskudden efter badet.



Sen i fredags mötte jag upp Emma på Coop i Boländerna (ja, vi hade naturligtvis barnen med oss med) . Vi gick först och fikade med J inne på personalrummet på Expert, haha. Stackars Js jobbarkompisar då hela personalrummet var fyllt av vagnar och bäbisar :P
Senare gick vi runt i barnaffärerna och klädaffårerna där, skulle leta efter kläder till Noah att ha på barnvälsignelsen, men hittade ingenting. Åkte då till stan och hade tänk att åka vidare till Gränby, men klockan var så mkt så vi gick och åt på Little Italy istället. Dit kom också min kompis Johanna som bor i Norge. Hon hade med sin sin pojkvän Micke. Det var jättekul att träffa henne då det var lääänge sen sist.
Sen åkte jag och Emma hem till henne. På vägen hyrde vi film och köpte lite gott. Det blev sent så vi sov över där sen.

På lördagen tog vi sedan en promenad till Gränby. Det var jättefint väder så det var superskönt att gå ute med vagnarna.
Väl framme på Gränby gick vi och kikade i affärerna. Det blev lite smått och gott man köpte, bl a hittade jag äntligen kläder till Noah som han ska ha på barnvälsignelsen, sen blev det också 3 dreggelscarfs. Lilleman dreglar ju så mkt nu så det var välbehövligt.
Däckade i soffan efter Melodifestivalen sen på kvällen. Var sååå slut, sen har jag också lyckats dra på mig en förkylning så idag har jag och lilla N bara varit hemma och myst. Väntar på att J ska komma hem från jobbet nu. Saknar han helt tokmycket, har knappt sett honom nu de sista dagarna!

RSS 2.0