Min (inte ens) 4-månadersbäbis kan sitta!!!!



Dock lite framåtlutad och längsta stunden har varit ca 30sek, men jag är en OTROLIGT stolt mamma!!!!! :D Tycker att min prins är duktigast i världen ;)

Drömmer tillbaka...


Det har var jag för lite mer än 1½ år sen. Vill såååå gärna få tillbaka hur jag såg ut då. Jag var ju faktiskt smal (även fast jag inte tyckte det då) och jag trivdes med mig själv. Nu har man ju trots allt varit gravid och fött barn, så det är ju självklart att kroppen förändras men min förändrades OTROLIGT mkt.
Har ca 20kg att gå ner till den vikt jag hade här (vilket var ungefär där jag brukade ligga viktmässigt +/- 2kg). Man får väl sätta upp delmål, annars känns vägen dit oändligt lång. Ska köpa träningskort på Friskis nästa vecka och börja träna iaf 2 ggr i veckan. Är ju lite svårt att ta sig iväg när man har en liten, men på fredagar är det mamma-barn jympa och på tisdagar och torsdagar har de barnvakt om man tränar vid lunchtid så då kan ju lilleman följa med iaf :D Sen är det väl bara att fortsätta att promenera mkt, min kropp brukar anpassa sig ganska snabbt när jag väl kommer igång med träning regelbundet, så jag hoppas på att ha gått ner iaf 10 av kilona till sommaren, det borde väl vara överkomligt?

Nu till roligare saker. Ska hoppa in i duschen nu tänkte jag. Ska nämligen ner på stan och möta upp Emma och Elvira där. Så ska vi gå och käka lunch och gå runt och kika lite. Sen vid 16 ngn gång tar vi bussen ut till Malin, tror hon skulle laga tacos till middag. MUMS! :) Blir supemysigt att träffa mina kära mammor och deras småskruttar :)

Här har ni min Noah-mys nu på morgonen :)


Fettisdag

Idag är det då fettisdag vilket egentligen innebär semmeldag, men inte en enda semla har jag fått i mig. om jag har tur så kanske J har med sig en hem. Man kan ju alltid hoppas :)

Idag hade inte jag och lilla N några speciella planer. Men på förmiddagen ringer min gulliga vän Malin och undrar om vi har lust att följa med till Gränby, och det är ju klart vi har det ;) Så hon kommer och hämtar upp oss, sen åker vi först till McDonalds där hon bjuder mig på lunch. TACK :)

Sen åker vi vidare till Gränby där vi går runt och kikar i alla affärer. Det blev även ett par besök till toaletten då våra små "skit"-ungar turats om att bajsa :P Både Noah och Jonathan var superduktiga och gnällde inget alls, det var bara när vi skulle hem som Noah blev lite kinkig. Han var trött nämligen så han somnade på vägen hem i bilen.

Hade en supermysig dag och vi ska ju träffa Malin och Jonathan även imorgon. Men då också Emma och Elvira, vi saknade er idag! Vi ska nämligen åka ut till Malin imorgon på eftermiddagen då hon skulle bjuda oss på middag :) Senare på kvällen sen ska hon ju ha tupperware-party. Så det kommer bli jätteroligt!

Nu ska jag gå och ta mig en kopp te och se på Unga Mödrar.


Mest lik mamma?

Ja, enligt det här testet iaf, men sanningen är den att Noah är en kopia av sin far som ni ju alla ser :)

MyHeritage: Släktträd - Släktforskning - Celebs - Collage - Morph

Blev tidigare våldgästad av min käre bror. Han skulle hälsa på en kompis här i Sävja men kompisen hade inte kommit hem ännu så då kom han hit en sväng först. Bjöd han på lite lunch, det var kul att han tittade förbi då det inte händer så ofta bara sådär! :)

Noah är en riktig pipnisse även idag, har bara sovit korta stunder idag och har gråtit en massa (förmodligen av trötthet). Sen när han väl ska sova så ligger han och kollar på mig hela tiden att jag inte går iväg. Min lille skrutt! Älskar honom helt gränslöst mkt! Gör ont i mammahjärtat att se honom så lessen!
Nu sover han iaf äntligen och hoppas att han kan få sova ett tag nu så han blir ordentligt utvilad!

Idag slutar J redan kl 18 (brukar sluta 19.15 en vanlig dag) så det blir mysigt att få hem pappsen i bra tid :) Sen ska han nämligen jobba HELA veckan den här veckan, är bara ledig torsdag så man får ta vara på tiden man får ihop :)

Min SÖTNOS :)


Är han inte bara för UNDERBAR??? :D


Det blev inget besök till mina föräldrar idag. Hemmet är i behov av städning så det är det dagen kommer gå åt till istället :)
Igår vid läggdags var Noah en riktig mammagris. Han har börjat somna i sin egen säng nu, sen tar jag över honom till oss när han vaknar på natten. Det har funkat jättebra att lägga honom och han brukar somna ganska fort, men igår när jag la honom så vände han bara på huvudet och låg och kikade på mig för att kolla att jag inte gick. Så fort jag gick utanför dörren så började han vråla och så fort jag kom in igen blev han tyst. Efter många försök att få han att somna tog jag upp honom och lät honom ligga med napp och snutte i min famn när jag satt i vardagsrummet. Där somnade han nästan på en gång, men så fort jag la ner honom i sängen så vaknade han.
Till slut fick jag lägga mig med honom i vår säng och ligga med ansiktet jättenära honom. Han sträcker då ut sina små händer och fingrar på min mun, min näsa, mina öron och mitt hår för att se att jag är kvar medans han somnar. När jag var säker på att han sov riktigt djupt så kunde jag äntligen smyga mig ut :) Min lille plutt <3

Nu ligger lilleman och "ropar" på sin mamma :) Han har lekt i babygymet men börjar uppenbarligen lessna :)

Noah skickar krya-på-dig-kramar till sin gammelfarmor som har magsjuka!!!!

Söndag

Sitter här med bäbis i knäet så blir inte ett långt inlägg idag.
J tog Noah även den här morgonen, så jag fick sova till 10 iaf :) Superskönt! Annars har vi tagit en ganska lugn dag även idag. Vi har tvättat en massa maskiner och sen har vi kollat på Australia. Sååå bra, gripande film!

Finns inte så mkt att skriva i övrigt, mina föräldrar och syskon som har varit borta i Åre under veckan kommer hem nu ikväll, så imorgon ska jag och Noah nog åka ut en sväng till dem medan J är på jobbet. Blir mys det!
Annars i veckan så ska vi till Malin och Jonathan på Tupperwareparty och sen på fredag är det föräldragrupp :)

Lilleman har nyss haft världens bajskalas, kom igenom bodyn över hela ryggen så nu sitter han här ombytt till pyjamas redan. Känner att det är lika bra då det känns onödigt att sätta på honom nya kläder när det ändå  är kväll snart.

.l´¨o jkomjkkjjnhjghgfrfr bh nmjbyhjr..........  ,

där fick ni en kommentar från Noah med :)

(kanske lägger upp receptet på mina POLLY-muffins sen då någon frågade efter det, om det inte blir senare ikväll så kommer det imorgon:))
,kl.-------.ökkkkkkkkkkkkkkkkkkääåökljjjjjjjjjjjjjjjj,kkäl.öööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö
=hejdå från Noah :)

1 miljon besökare???

De lovar det på den här sidan iaf. Klicka här om du också vill prova :)


Lilla familjen

Nu har J varit ledig sen igår och är ledig hela helgen. Såå mysigt att ha honom hemma.
Igår tog vi en riktig mysdag på stan. Vi åkte ner hela familjen mitt på dagen ngn gång så gick vi och åt lunch på Panini. Noah var så glad och satt och skrattade åt mamma och pappa hela tiden. Min älskade unge!



Efter det gick vi och kikade lite i affärer, vi hittade en jättefin mössa (som passa jättebra till Noahs overall i strl 62/28) som reades ut för 20 kr som fick följa med hem :)
Vi gick även en sväng till Collection där vi köpte papper för Noahs inbjudningskort som jag tänkte sitta och pyssla ihop nu under de kommande dagarna.
På vägen hem åkte vi en sväng förbi Willys där vi handlade lite mat och nödvändigheter. Vi hade verkligen en supermysig dag :)
Här provar Noah sin nya mössa



Igår när vi kommit hem bakade jag POLLY-muffins. De vart supergoda och fastän jag gjorde 12 STORA så är de nästan slut, det är farligt att ha fikabröd hemma hos oss. Av ngn anledning så brukar de aldrig räcka mer än ett par dagar :)

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Noah fick vara med pappa på morgonen idag så att mamma fick lite sovmorgon. J har erbjudit sig att ta honom även imorgon. Skööönt att få sova ut lite på morgonen för en gångs skull :) Vi har badat också idag, hela familjen klämde ihop oss i vårt badkar. Noah var helt lyrisk och plaskade, skrattade och busade. Efter badet däckade han med en gång, han var helt slut vår lillprins!

Nu vaknar bäbisen så måste gå!

Utmaning igen :)

Jag har blivit utmanad av Jessica
Regler:1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta åtta sanningar om dig själv.
3. Utmana åtta personer.
4. Skriv ett meddelande till de åtta personerna så att de vet att de är utmanade.

Så här kommer mina "sanningar".
1. Jag har inte ätit smör på snart 15 år
2. Jag har bott på 20 ställen i mitt 20-åriga liv
3. Jag "apar efter" dialekter dit jag kommer.
4. Jag är jätterädd för spindlar.
5. Min farmor är en av mina närmsta vänner.
6. Jag blev gråhårig när jag blev gravid. (har alltså hittat FLERA gråa hårstrån, och jag är endast 20 år)
7. Jag är halvt beroende av Marabou's Amigo
8. Jag har nyligen lärt mig att gå i klackar. Har inte gjort det förut då jag haft komplex för min längd (är 1,68)

Jag utmanar alla som vill :)

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Karro

4 saker jag gjorde igår:
Lagade middag
Myste med Noah
Kollade på säsongsstarten av Greys Anatomy
Åt Marabou's Amigo


4 saker jag ser fram emot:

Sommaren
Noahs barnvälsignelse
den 10e mars
Johannas och Davids bröllop

4 favoritresturanger:

Tzatsiki
Wilde's
Alexander
Thai Village

4 saker på önskelistan:
Radhus/villa
Ny teve
Min gamla kropp
Körkort

Utmanar alla som känner sig träffade ;)


Familjemys och ÖF

I tisdags var mamma en riktig "handy-man". Jag skruvade ihop Noahs spjälsäng helt utan beskrivning (wow ;)), jag tyckte iaf att jag var lite duktig! Se så fint det blev (även fast det kommer se mkt bättre ut sen när den är vit :))!



Sen åkte jag och Noh-is ut till mina föräldrar (J kom senare efrter jobbet). Där blev vi bjudna på jättegod middag och satt och planerade Noahs barnvälsignelse lite.
Noah fick ligga och mysa med sin morbror Benjamin i morbrors säng. Visst är de söta?



Igår var jag och Noah bara hemma och myste. Han hade en riktig tjorvnatt så mamma var alldeles för trött för att hitta på ngt sen på dagen. I natt fick vi iaf ta igen den missade sömnen, Noah vaknade bara en enda gång vilket resulterade i att mammas mjölkbomber var färdiga att explodera på morgonen när vi vakna.
På morgonen åkte också hela familjen till banken. Vi skulle äntligen fixa så att vi har samma bank, vilket känns betydligt enklare då vi har gemensam ekonomi, samt öppna ett sparkonto till Noah. Så nu är det ordnat iaf :)
Efter bankbesöket åkte J till jobbet och vi ¨åkte hem. Hann bara få i mig lite lunch innan vi skulle iväg igen, denna gång på Öppna Förskolan.
Idag var det ganska så många mammor med barn där. Det är alltid lika roligt att få träffa alla :) Efter ÖF tog jag och Emma en promenad med vagnarna och gick och pratade. Både Elvira och Noah sov så vi kunde gå i godan ro och babbla :)
Kome hem för typ 45 min sen nu, det är så blåsigt ute så det riktigt biter i kinderna när man går. Är fortfarande ordentligt kall från promenaden så ska gå och göra en stor kopp te nu!!!

Måndag

Idag såg jag färdigt på filmen från igår, den var superkul iaf :)
Annars har jag spenderat dagen med att mysa med min lille och bara ta det lugnt. Är fortfarande så trött efter helgen. Tänkte dock ta och diska och städa lite här hemma nu.
J har varit på utbildning med jobbet i Bromma idag. Han tog tåget från Uppsala vid 7 i morse, så har knappt sett han alls idag. Nu sitter han iaf på tåget på väg hem.

Ikväll kommer mina föräldrar  hit en sväng. Pappa har varit bortrest i Albanien i 10 dagar så har inte sett han på ett tag :) Blir mysigt iaf. Sen ska de ta med sig resten av spjälsängen (har bara halva här, resten står i deras garage :P) så ska vi nog montera upp den ikväll. Hade ju egentligen tänkt att måla den vit, men det är ju ett litet projekt som jag känner att jag inte riktigt orkar just nu så jag skjuter upp det lite.
Sängen får helt enkelt vara träfärgad (även om den då inte passar in) ett tag till :)

Nej nu hör jag att lilla N börjar tröttna på att leka i babygymet så ska gå och ta han. Här får ni en bild på min sötnos!


Elsas barnvälsignelse

Hehe, blev ett lite långt glapp mellan inläggen kände jag. Lilleman vaknade nämligen och då har man lite annat att göra än att sitta här :)
Natten mellan lördagen och söndagen var inte lång då vi var bjudna på lilla Elsas barnvälsignelse på söndagen. Så kl 8 ringde klockan här hemma, så då var det bara för mamma att hoppa upp ur sängen. Jag fixade och donade för hela familjen, fixade i ordning mig själv och Noah samt la fram kläder till J som för övrigt inte kom upp förrän kl 9. Men han var trött som jobbat mkt under veckan (han har däremot lovat mig en lång sovmorgon till helgen ;)) så han behövde nog sova den där extra timmen.
Eftersom vi båda var trötta så missade vi 9.30 bussen som vi tänkt ta utan fick ta 10.00 bussen istället vilket resulterade att vi kom lite sent till barnvälsignelsen vilket var lite tråkigt. Men men, ibland blir det lite bökigt med tider när man har småbarn som ni alla ju vet :)

Vi åkte till Storvreta en snabb sväng för att slå in paketen till lilla Elsa. Sen åkte vi tillsammans med min mamma och lillebror ut till Tove&Elias (Elsas föräldrar) där de serverade jättegod mat och en massa olika slags tårtor och kakor. Det var första gången vi såg deras hus och ojojoj vad fint de har. HELT nyrustat och sååå snyggt! Både jag och J längtade sååå till den dagen vi köper hus, även fast det inte blir än på några år :)
Det var iaf jättetrevligt folk där och hon är ju bara sååå söt,  lilla Elsa. Hon är ju nästan 8 veckor yngre än Noah och när man ser henne kan man inte förstå att Noah faktiskt varit så liten :)
Något vi märkte är iaf att Noah och Elsa har samma matschema så de skrek ikapp när de var hungriga. Sötnosarna där!

Vi kom hem strax efter 20 igår kväll och när vi lagt Noah så tittade vi på Madagaskar 2. Men jag somnade mitt i filmen, var sååå slut efter helgen. När filmen var slut så väckte J mig så gick vi och la oss.

Så såg vår helg ut iaf :)

Dejt

Ja, det känns som det var superlänge sen jag skrev då det hunnit hända så mkt nu under helgen. Delar därför upp helgen i 2 inlägg så det blir enklare att läsa :)

I lördags var det ju alla <3 dag (som nog ingen av er kunnat undgå) men även min farmors födelsedag. J jobbade så mitt på dagen tog jag och Noah oss en promenad i det fina vädret till farmor och farfar. Dit kom även min mamma, syster och minsta lillebror. Det bjöds på flera sorters kakor och kolatårta. Jättemumsigt!
Senare när min familj åkt kom även min faster med sin två pojkar dit. Ungefär samtidigt hade J slutat jobbet så kom dit han med. Då hade han köpt med sig en stor jättefin ros till mig. Min fina älskling!

Jag och J skulle ju även på vår första dejt sedan Noah föddes på kvällen där. Så efter vi varit hos min farmor så åkte vi ut till Storvreta för att lämna Noah där hos sin mormor. Bussresan från Storvreta tillbaka till stan hade jag en stor klump i magen. Jag bara kände hur avståndet växte mellan mig och min lilla prins och jag var nästinitll gråtfärdig. Jag visste ju att han skulle ha det jättebra där med min mamma men det kändes sååå TOMT att inte ha honom med sig! J försökte lugna mig hela tiden och säga att allt skulle gå jättebra.
När vi kom fram till stan skyndade vi oss till bion. Det var MASSOR av folk så kön till både biljettbåset och kiosken var superlång!!!
Vi köpte en varsin stor cola, en stor "biosnacks" att dela på, sen köpte jag en påse med M&M och J köpte en kexchoklad. Då var vi ordentligt uppladdade för att se på "Twilight" som var den film vi valde.
En helt fantastisk bra film, ÄLSKADE den! Se den!!!
J tyckte att filmen var jättebra men han tyckte att det skulle varit lite mer action..haha!
Det var verkligen jättemysigt att vara bara vi, man kände sig helt nykär igen ;) Efter bion så gick vi till Donken och köpte med oss lite mat som vi åt på bussen på väg till Storvreta. VI hade egentligen tänkt att gå ut och äta med, men eftersom det var första gången jag lämnade bort Noah så kändes det som att det skulle bli lite för länge så det tar vi nästa gång istället.

Oh vad glad jag blev när jag fick syn på min lille prins, han sov ju så gott så han märkte väl knappt av mig men han blev ändå överröst med mammapussar :)

Vi fick skjuts hem till Sävja sen, det blev en väldigt sen kväll så vi stupade i säng allihop på en gång.

Det här var min lille prins, helt utslagen efter att ha kommit hem från mormor :)



En liten pojkkusin!

Fick en rolig nyhet igår. Strax efter att lilla N föddes fick vi veta att J ska bli farbror och jag blir...jaa..vi är ju inte gifta än så blir inte riktigt ingift faster, men nästan ;)
Det är alltså Js bror Johan och Lina som ska få barn. Hon är beräknad i början av juli så de kommer alltså bara skilja ca 8 månader mellan de små kusinerna.
Lina är nu i vecka 20 och de var på ultraljud igår och tog reda på könet. De väntar alltså en liten POJKE (precis det "faster" Emelie gissat på hela tiden ;)) !

Vet att du inte sett dig som pojkmamma Lina, men det hade inte jag heller eftersom jag trodde Noah också var en flicka först. Men när Noah väl kom ut så kändes det så självklart att han skulle vara en pojke :D Visst blir man sugen på att köpa de söta små rosa klänningarna (man är ju ändå tjej ;)) men det finns också jättetuffa kläder på den andra avdelningen för små killar :) 

Tänk vad kul pojkarna kommer ha när de växer upp, de är ju nästan jämngamla. Visst, när lilla kusinen föds där i juli kommer Noah se ut som en jätte i jämförelse :) men om ett par år kommer man inte märka ngn skillnad!

Ett jättestort GRATTIS i alla fall till den lilla prinsen! Du är efterlängtad!

Öppna förskolan

Igår mådde Noah-liten inte alls bra. Kände knappt igen min lille grabb. Han var ledsen och gnällig, dock så hade han sina ljusglimtar under dagen ändå som han skrattade och pratade som vanligt. Vi tog också ett mysigt bad och Noah som älskar att bada var superglad då :) Skönt för mamma att se!



Idag har pappa varit ledig och eftersom att Noah idag är nästan helt återställd (bara lite mer kinkig än vanligt :)) så gick vi till Öppna Förskolan hela familjen. När vi kom dit var det dock bara vi som var där. Senare kom också Malin med Jonathan och Emma med Elvira. Sen var det bara vi ett bra tag innan det kom två andra mammor med sina barn. Så vi var jätte få idag, men vi hade det så mysigt ändå!
Efter ÖF gick jag och Malin en långpromenad med vagnarna också, Emma var tvungen att skynda sig hem då Elviras pappa ville ha henne på kvällen, så hon kunde inte följa med. Var lite tråkigt, men du får promenera med oss nästa gång ;)

När vi kom hem busade Noah lite med pappa medan mamma lagade mat. Det blev köttfärsröra (á la emelie ;)) med ostgratinerat potatismostäcke. J tyckte att det var "dundergott" som han så fint uttryckte det :)

Om allt klaffar sen så ska mamma och pappa få sin första barnfria kväll på lördag (alla <3 dag) då vi ska gå på bio och bara mysa vi två. En riktig dejt helt enkelt :) 
Visst har jag ENORM separationsångest när det kommer till att lämna bort Noah, men han kommer att vara hos sin mormor och jag har mjölk utpumpad så det kommer nog funka kanon. Dessutom är han ändå tre månader och jag har inte lämnat bort honom en enda gång hittills så det är nog bara nyttigt för både mig och min lilla mammagris att vara ifrån varandra ett par timmar :) 

Pappa-Noah bus!


Några bilder från dagens ÖF med.

Noah och hans flickvän Elvira ;)


Myyyys!!!


Grabbarna Grus


 



 

Min lille febrige gosse



Min lille pojke har haft en lite tuff natt. Han har visserligen sovit som han brukar, men de ggr han vaknat har han gråtit och gråtit fram tills han fick snutt. Mitt lilla hjärta!
Vi gick upp vid 8 som vanligt i morse, han var ganska glad och låg och skrattade och pratade en liten stund. Men sen från att jag la han på skötbordet så skrek han. Tog tempen och den visade på 38, redan nu på morgonen. Han fick en supp och efter att han fått på sig kläder så somnade han i min famn. Han är inte riktigt sig själv märker man, så vi kommer bara vara hemma och mysa och ta det lugnt idag.
Förhoppningsvis så mår han bättre tills imorgon, inte lätt att vara så liten och inte må någe bra!

Spruta

"Buuuääääääää!!!!"
Så lät det idag när Noah fick sina sprutor. Den första gick ganska bra..då gnydde han bara till. Den andra var det dock värre med, sköterskan sa att den gjorde riktigt ont så förstod att det skulle bli värre där.

Efter den första sprutan så tog sköterskan fram en speldosa och höll upp framför honom. Han blev så glad, och min intet ont anande son låg och pratade och skrattade mot speldosan. Sen såg man bara hans lilla söta ansikte förvridas i smärta när hon stack in nålen, det härliga skrattet förbyttes i förtvivlad gråt. Det riktigt gjorde ont i mammahjärtat att se sin lille ha så ont. Han grät hela vägen hem och en bra stund till trots både tröst och snutt. Till slut somnade han i min famn av ren utmattning. Mitt stackars lilla hjärta!

Kan berätta om den positiva delen av besöket med, för det var inte bara hemskt. Noah var superglad och skrattade och pratade med sköterskan. Hon berömde honom jättemkt för att han är så vaken och med hela tiden, samt att han är så stark i nacke och ben. Hon sa också att hon trodde att han skulle börja sitta tidigt eftersom att han är så stadig i ryggen. Det gjorde mamma så stolt sååå!
Det blev också vägning och mätning så klart och min lille prins följer sin kurva till punkt och pricka :)



NOAH           vikt            längd         huvudomfång

födsel:        3020gr       50cm            34cm
6 d:             2950gr  
1v 6d:         3162gr       
2v 6d:         3430gr        50,5cm         35cm
4v 2d:         3790gr        52,5cm         36,5cm
6v:             4210gr        54,1cm
8v 5d:        4820gr        56,5cm          39cm
9v 6d:        5110gr        56,8cm
13v5d:      5745gr         59cm             40,7cm

Bjuder också på lite bilder från idag.







Nu har förresten min lillplutt 38graders feber :(

Tröttis

Vet inte vad det är för fel men mitt älskade lilla hjärta har inte sovit mer än 20 minuter på heeeela dagen (dvs sen vi gick upp kl 8!!!). Han har varit trött men liksom inte kunnat komma till ro, det har blivit 2 minuters powernap-ar flera ggr idag istället. Nu var han iaf heeelt övertrött och var helt otröstlig så han kunde inte somna för det nu.
Min lilla stackars älskling.
Till slut gick jag och lade mig med honom i våran säng och efter att han legat på min arm en liten stund och jag nynnat tyst för honom så somnade han till slut. ÄNTLIGEN! Kan inte vara kul att vara så liten och samtidigt så trött att man vet varken bu eller bä. Så här ligger han och sover nu iaf!


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Carro, Anna, Maria och Karro

Regler för utmaningen:
-Gå in i mappen "mina bilder"
-Gå till sjätte mappen och välj den sjätte bilden i den aktuella mappen
-Lägg upp bilden på bloggen och skriv något om bilden
-Utmana 6 personer och tala om för dem att de är utmanade


Det här är en bild från min 19-årstjejmiddag :)
Fr vänster: Charlotte, Sarah (min syster), Emma, Gabrielle och Johanna

Jag utmanar:
Jessica
Sara
Louise

Melinda
Paula
Sandra

Måndag

Då var det måndag igen, ny vecka med andra ord.
Har ju haft en slapparhelg den här helgen, alltså blev det också bloggpaus, men nu är jag tillbaka! :) Helgen har i stort sett bara bestått av mys, vi har helt enkelt tagit det lugnt. J var ledig igår med så igår på kvällen kom min mamma och mina bröder över en sväng. De skulle egentligen lämna hunden men passade på att hälsa på lite med. Trevligt trevligt!

Mini låg nyss och lekte i sitt babygym, men han var trött så la ner honom i vagnen och nu sussar han gott. Imorgon ska han på 3-månaderskontroll samt få sin tremånadersspruta. Hjälp vad mamma kommer gråta, och Noah med säkert för den delen. Jag hoppas bara att han slipper få feber och sånt efter.
Här har ni iaf min goseplutt!



Vi har också satt datum för Noahs barnvälsignelse. Ja, det blir barnvälsignelse istället för dop, vi anser att dopet är ngt Noah själv ska få ta ställning till när han blir äldre och inte ngt vi ska bestämma åt honom :)
Datumet är iaf den 14e mars, så nu ska vi börja arbeta på inbjudningarna och sånt, vi kanske är lite sent ute så därför kommer vi först meddela alla inbjudna innan vi skickar ut inbjudan så att de har lite framförhålllning.

Barnvälsignelsen kommer att se ut i stort sett som ett dop men bara att istället för själva dopceremonin så välsignas barnet istället. Alltså blir det ju fika efter med. Sen undrar jag över det här med dop(barnvälsignelse)presenter.
Kan man göra en liten önskelista eller är det fult att göra så? Hur har ni gjort som har barn?

Mysdag

Det blev Öppna Förskolan igår iaf. Kom fram till att jag skulle ångra om vi inte gick dit, dessutom tror jag det är bra för Noah att få komma ut lite och få lite stimulans.
Mini hade sovit precis innan vi gick så efter lite mat när vi kom dit var han så nöjd och glad precis hela tiden. Det är så kul nu när han börjar lägga märke till andra barn med.
Men det var nog en hel del intryck, för under sångstunden så säger plötsligt en annan mamma:
"Men titta han sover ju!"
Mycket riktigt var det min lille plutt hon talade om. När jag tittar ner i knäet (han satt alltså i mitt knä vänd utåt från mig) så ser jag att Noah sover så gott. Han brukar aldrig somna så, så han måste varit väldigt trött min lille skrutt!
När vi kom hem sen så plockade vi lite här hemma och sen så däckade jag på soffan. Var så trött efter tjorvmorgonen så somnade när jag kollade på tv. J märkte hur trött jag var så han lät mig sova :)

Vi hade en bra natt i natt. Lilla N somnade strax efter 9, sen vaknade han för mat vid 2.30, sen vid 5.30. Vid 7.50 så börjar han vakna till och låg och stånka och höll på att vrida sig men var inte helt vaken förrän vid 8.20 då vi gick upp :)
Nu sover han igen sen en halvtimme tillbaka ungefär.

Idag ska vi bara vara hemma och mysa jag och lilla N. Bortsett från helgen när vi var sjuka så känns det som att det var en evighet sen vi bara var hemma och myste en hel dag. Tror att det kan vara behövligt att ha såna dagar ibland!
Sen ikväll när pappisen kommer hem från jobbet ska vi mysa ännu mer, min lilla underbara familj!

Här får ni lite bilder från igår på världens sötaste ungar :)

Lilla prinsessan Elvira och prinsen Noah






Här är jag med de små guldklimparna :)



Noah 3 månader

Blev inget skrivet här igår så får berätta lite om gårdagen idag istället :)
Vi åkte och mötte upp de andra mammorna och bebisar på bion. Det var Malin med Jonathan, Johanna med Lucas, Jessica med Alexander och Emma med Elvira som kom. Vi såg på Wild Child och hade det verkligen supermysigt!
Barnvagndsbio är ngt vi definitivt kommer göra om!

Efter bion åkte jag och Malin med barnen till Boländerna där vi bl a gick och sa hej till mannen min. Sen gick vi också och kikade i barnaffärerna och slutligen fikade vi på IKEA.

Tycker det är så kul att man fått massa nya kontakter i och med att man fått barn, folk man aldrig skulle lärt känna annars och jag tror att många av dem kommer att bli riktigt goda vänner!

På kvällen när J kom hem kollade vi på Changeling. Helt sjukt bra film men så sorglig!



Idag så skulle vi egentligen till ÖF vid 13.30 men får se om vi går. Noah hade en riktig tjorvmorgon. Han vaknade vid 06.30, han fick mat men vägrade somna om förrän 8.30 (då vi normalt brukar gå upp) och då sov vi en timme innan han vaknade och skulle upp. Så nu är mamma trött! J är iaf ledig idag så det är skönt att man kan få lite avlastning emellanåt då!

Måste bara passa på att säga GRATTIS till min plutt som blir 3 månader idag! Här har ni honom i sin nya fina mössa! 


Haha, var tvungen att lägga upp den här videon med på min lilla Stålmannen. Ni får ursäkta mitt skratt och röst i bakgrunden men kunde inte låta bli att skratta :P

Vant-tjuv

Idag har jag och Noah varit nere på stan och träffat Emma och Elvira (fast lilla Elvira bara sov så såg inte så mkt av henne ;)). Det var en marknad på Vaksala Torg så vi gick och kikade lite där. Köpte en Hallon-lakrits polkagris, annars fanns det inte så mkt att se där precis.

Vi gick sedan vidare till Chagall där vi käkade lunch. När vi var där var det ngn som snodde mina vantar, vagnarna stod precis bakom oss och jag hade lagt vantarna ovanpå vagnen. Tänkte inte så mkt på det förns vi skulle gå iväg då de inte fanns någonstans att hitta. Eftersom att jag haft vantarna på mig hela tiden tills vi kom dit så visste jag att jag omöjligt kunde ha tappat dem, alltså måste ngn ha snott dem. Blev ganska så sur på det då jag inhandlade dessa vantar för 2 veckor sen. Vad är det för person som stjäl ett par vantar liksom?
När vi skulle gå från Chagall inträffade en smärre bajsincident. Noah hade precis nyätit och satt i mitt knä. Så känner (och hör) jag bara hur det exploderar där bak och tänker att nu blir det väl blöjbyte. När jag lyfter upp honom ser jag att hela baksidan av bodyn är bajsig. När jag sedan ska ta av honom den och byta på honom kommer bajset upp ända till axlarna. Fräscht va? Och såklart inträffar sånt här endast när man är borta :) Tur att man alltid har ombyte med sig säger jag bara!
Jag och Emma tog vagnarna (med barn i :P) sen och gick en sväng till H&M. Noah har nämligen bara två pyjamasari strl 62 och han börjar växa ur sina 56or så en Stålmannen-pyjamas inhandlades till Noah och en Hello Kitty klänning till Elvira. Sen fick även småttingarna en varsin mössa :)

Imorgon blir det barnvagnsbio med mammorna. Jag, Emma och Johanna ska iaf se på Wild Child så får vi se vad de andra mammorna vill se :)

Nu ska Noah få lite mat. Han sitter här i min famn och klappar mig på handen. Sötungen min!

Här har ni en video på honom från nån vecka sen efter vi varit och träffat massa andra mamas och barn.


Noah vill inte alltid sova när mamma vill :P




Här har ni en suddig bild på Noah från nu ikväll precis innan läggdags. Sitter och myser hos mamma med snutte, napp och Stella :)

21 st wienerbröd

Haha, måste bara berätta.
Jocke tänkte köpa hem lite fika till oss så han köpte ett var sitt wienerbröd. Sen när han stod i kassan och skulle betala så blev slutsumman lite mer än han trodde att det skulle bli. Men han betalade och tänkte inte så mkt mer på det.
Innan han skulle gå så tittade han dock lite extra på kvittot för att se vad det var som kostat mer, och då ser han att wienerbröden kostade 109kr! Kassörskan har alltså slagit in 21 st wienerbröd, haha!
Så han går tillbaka till kassan och får tillbaka de 99 kronorna som han betalat extra.

Om man tittat på vårt kvitto hade man säkert undrat vad det var för ena som går och köper 21 st wienerbröd till två pers. Nog är vi gottegrisar allt, men 21 st är kanske lite väl att ta i ;)

Måndag

Ny vecka igen då, hjälp vad dagarna bara rinner iväg!
Här hemma mår vi bättre nu iaf. Har inte haft några symtom sen igår så imorgon så återgår livet till det normala igen (dvs J går tillbaka till jobbet och jag kan träffa folk igen :)). Det är skönt att lillplutten klarat sig iaf. Han mår lika bra som vanligt.

Lilleman har också börjat få in riktiga rutiner nu. Han har dels börjat somna tidigare för natten nu. Somnar mellan 21-22.30, förut var det 22-00 som han somnade. Sen så är han också som en liten väckarklocka på morgonen. Mellan 8-8.30 vaknar han och då är det bara för mamma att gå upp. Det är ingen fara att gå upp den tiden i vanliga fall då jag tycker det är skönt att gå upp i tid så man får en lång dag, men nu när man varit sjuk och man kanske behövt få sova lite mer så har det varit mindre kul. Inte har min sömntuta till karl tagit honom heller på morgnarna utan det har jag vackert fått gjort själv (inkl att man matat Noah under natten) medan han sovit vidare.
 J blir nämligen som en stor bäbis när han är sjuk :P Det är ngt han måste bättra sig på nu när han blivit pappa :)

Nu är älsk iaf iväg och handlar hem lite mat, då mjölk och andra färskvaror är helt slut här hemma. Blir lätt så när alla är sjuka i några dagar och ingen kan orka sig iväg och fylla på. Idag ska vi väl försöka röja lite här hemma. Nu när vi mått dåligt har inget blivit gjort här hemma då vi inte orkat, men nu får vi ta det i lite lugnt tempo och bara fixa fint här hemma innan J går tillbaka till jobbet.

På onsdag blir det eventuellt barnvagnsbio med mammorna, har inte bestämt vilken film det blir än men det blir nog mysigt oavsett vilken film vi än ser på!

Nu vaknar lilla N så måste kila :)

Magsjuka

Då har "familjen" Wigsten drabbats av magsjuka. Det började natten från fredag till lördag. Jag vaknade runt 4 på morgonen av starkt illamående och magont. Strax därefter så började det komma båda vägar. J fick då vara hemma från jobbet för att hjälpa mig ta hand om Noah, men på förmiddagen fick även han ont och blev dålig i magen och framåt eftermiddagen så kom allt upp för han med.

Det var bara vår lilla solstråle som är frisk och pigg. Igårkväll hade han dock lite förhöjd temp och både jag och J hade feber. Noah vaknade 5 ggr i natt så man märkte på han att allt inte var som det skulle, och han har även haft svårt att sova nu under dagen med. Men han har varit lika glad som vanligt så det är skönt att se :)
Idag mår vi betydligt bättre, även om det är lite molvärk i både min och Js magar, så vi har fått äta "snäll" mat idag för att magen ska må bra.

Det som var lite tråkigt är att vi inte kunde gå på Baby-Barnmässan idag, kroppen är ju så matt och man vet ju inte om det fortfarande smittar så då var det bäst att stanna hemma tyckte vi.

Här har ni lillkotten i sitt babygym idag :)






RSS 2.0