Noah har fått sin första tand..

I lördags tittade lilla Ns första tand ut. Det är den vänstra nedre framtanden. Den har inte hunnit växa sig så stor än, men nog är den vass. Det river ordentligt nu när lilleman gnager på mammas fingrar :)

Söta Bea ringde i onsdags och frågade om jag ville följa med på ÖF på Heidenstam på fredagen och det tackade jag såklart ja till. Där var det inte många men det var så trevligt ändå. Det var ju jag med Noah, Bea med Sophia, Rebecka med Karim, Helena med Selma och Ronja med Charlie.
Det bjöds på både frukost och sedan marängsvsiss. Efter ÖF följde jag med Bea hem där jag blev bjuden på lunch. Sen åkte jag och mötte upp J för att åka till Willys och handla. Kvällen spenderade vi hemma framför Talang.

På lördagen åkte jag och Noah in till stan där vi träffade Petra och även Viktoria och Elin. Petra är i v.32 och är sååå söt med sin lilla mage. Hon vet inte vad det är för kön men jag tror helt klart på en pojke så vi får se vad det är för litet mirakel som tittar ut sen. Det var iaf jättekul att träffa henne och vi kommer definitivt på besök till Jkpg sen när bebisen tittat ut ;)

I söndags var jag en sväng till kyrkan, sen på eftermiddagen storstädade jag här hemma, sååå skönt när det luktar rent överallt!

Idag har vi varit barnvakt till min lillebror. J var också ledig så vi hade det jättetrevligt. Först på förmiddagen spelade vi Yatsy. Senare åkte vi till stan och för en fyraåring var det ett riktigt äventyr. Vi åt lunch på McDonalds, därefter gick vi och köpte ett lantbröd och gick sen mot Svandammen (eller ska man säga ankdammen nu när det bara är en svan kvar?). På vägen dit köpte vi oss en varsin glass, sen fick Benjamin mata ankorna. Han kastade bröd så ihärdigt att hela limpan tog slut på bara några minuter :)
Sen gick vi till lekparken i stadsparken där han fick leka ett tag innan vi åkte hem. Vi kom hem lagom till att pappa skulle hämta honom, så sen dess har vi bara tagit det lugnt här hemma. Nu har jag precis lagt Noah och J sitter framför hockeyn :) jag tycker inte att det är fullt lika roligt så jag skriver här istället. Tyvärr har inte vi hittat kabeln än så det blir ännu inga bilder, men håll ut ;)
 

2 veckor...

..det är den tid som har gått sen jag sist skrev ngt här.
Jag har inte gett upp bloggen helt för er som undrar, jag har bara haft lite fullt upp med påsk, en sjuk bäbis, smålandsresa och en massa andra smågrejer. Familjen har helt enkelt fått komma först och allt annat flyttas åt sidan bl a datorn då.

Påsken tillbringade vi med min familj, jag var ju fortfarande sjuk då och tog det mest lugnt. N fick två st påskägg, ett från oss och ett från sin mormor och morfar. I det från oss låg det en leksakskyckling och en skallra. Från sin mormor och morfar fick han en T-shirt med matchande solhatt och shorts. Allt i strl 74 så han kommer nog kunna ha det på sensommaren.

Förra veckan blev också lilla N sjuk. Han blev båda hostig, snorig och förkyld, samt fick feber och var väldigt mammig. På nätterna geggade också hans ögon igen så han inte fick upp dem på morgonen. Min älskade lillskrutt. På onsdagen gick vi då till farbror Doktorn som skrev ut Minis första penicillinkur.

På torsdagen tog vi tåget till Hultsfred. Vi tog en spontantripp till Noahs farmor som bor en bit utanför Hultsfred. Hon hade ju bara träffat Noah en gång och det var enklare för oss att komma ner än för dem att åka upp så det blev smidigast så.
Noah mådde mkt bättre där på torsdagen och tågresan gick sååå bra. Han var så duktig min lillprins!

Vi var där nere fram till söndag eftermiddag. Det var verkligen jättemysigt att få komma ner dit, det är verkligen avkoppling att vara där ute på landet. Vi ska dit en hel vecka i sommar med (förhoppningsvis blir det ngn gång innan dess med) så det blir riktig semester! Noah fick också mysa massor med sin farmor och det tror jag att båda två uppskattade :)

Idag har vi varit en tur till farbror Doktorn igen. I morse när vi vaknade var nämligen min son förvandlad till en prickig korv. Jag lovar, det finns inte en fläck på kroppen som är utan prickar. Sen har penicillinet också ändrat Noahs avföring så det är som frätande. Hans lilla rumpa har varit helt röd och det har blivit stora sår. Lillstackarn har skrikit vid varje blöjbyte, inte konstigt när det måste ha svidit en massa.

Tydligen är lilleman allergisk mot penicillinet, därav prickarna. Så vi fick avbryta penicillinkuren med en gång. Prickarna verkar iaf inte störa honom på ngt sätt, klia eller svida eller så. Så det känns skönt, jag hoppas bara de försvinner snart iaf.

Vi hade också besök på BVC idag då vi vägde och mätte honom. Lilla N hade bara gått upp 320 gram på över 1½ månad. Sköterskan trodde dock att han kunde ha gått ner lite grann när han varit sjuk och att han kommer ta igen det tills nästa gång så det var inget att oroa sig för.


NOAH           vikt            längd         huvudomfång

födsel:        3020gr       50cm            34cm
6 d:             2950gr  
1v 6d:         3162gr       
2v 6d:         3430gr        50,5cm         35cm
4v 2d:         3790gr        52,5cm         36,5cm
6v:             4210gr        54,1cm
8v 5d:        4820gr        56,5cm          39cm
9v 6d:        5110gr        56,8cm
13v6d:      5745gr         59cm             40,7cm
16v6d.      6220gr         62cm
24v:          6540gr         65cm              42,2cm

Jag har tagit en hel del bilder unders dessa två veckor, men min käre fästman har lagt kamerasladden någonstans där han inte kommer ihåg. Så har tålamod, bilder kommer så snart den är funnen ;)

Onsdag

...vad ska man göra idag då? Eller ja, jag vet ju egentligen redan svaret på det.....städa!

Igår började jag och J att storstäda vårt förråd. Och hjälp vad med tomkartonger vi hade som bara stod och tog upp plats. Blev många vändor till soprummet kan jag säga :P Iaf så hann vi inte helt klart, vi gick ju igenom alla kartonger med saker med så det är lite kvar där att göra. Men men, det ska vi ta imorn när J är ledig.

Däremot skulle jag behöva ta en storstädning av vår bostad, men eftersom jag fortfarande är sjuk är energin inte direkt på topp, så får se vad jag orkar göra. Men en liten promenad har vi iaf hunnit med..tänkte ta en till nu på eftermiddagen..eller ja, 17-18 tiden, vilket är den tid lilleman brukar sova så då blir det jättebra att tajma in den sovstunden, han sover ju dessutom mkt bättre ute :)

Igår gick hela familjen på en prommis på 1½ timme. Var superskönt verkligen och bra mkt trevligare än att gå själv , vilket jag vanligtvis får göra när J är på jobbet (eller ja, N är ju med ).

Vi har förresten bytt till sittdelen på vagnen nu, han kunde absolut ha liggdelen fortfarande men han vill ju helst komma upp lite när han är vaken så då kändes det som rätt tid att byta!



Här har ni en glad Noah innan promenaden igår





Som ni ser har jag påskpyntat bloggen lite med. Vad tycks?

Måndag

Då var det återigen en ny vecka. Känns som att tiden bara rinner iväg, och till helgen är det ju påsk med. Får se om man får ngt fint påskägg ;) Noah ska iaf få ett, med ngn liten grej i :)

Här hemma är vi fortfarande sjuka, eller ja..JAG är fortfarande sjuk och hängig. J är nästan helt återställd, ändå snodde han med sig nässprayen till jobbet, den lilla rackaren! Så då får jag gå här hemma och snora istället..

Vi ska bara vara hemma idag..tänkte dock ta med lilleman och gå på en liten prommis. Man vill ju bara ut när det är sånt underbart vårväder. Får lyckorus i hela kroppen av att gå ute, gruset är bortsopat och man går på bar asfalt, det är torrt, solen skiner, här och var ser man små knoppar sticka upp och nu har även tussilagorna och blåsipporna börjat komma. Jag ÄLSKAR verkligen våren!



Känner att jag inte skrivit så mkt om lillemans utveckling i det sista. Det händer ju saker hela tiden. Noah kan numera vända sig, vanligast är från mage till rygg men det har också varit från rygg till mage vid ett flertal tillfällen. Han kan även förflytta sig, det är inte helt ovanligt att när man lägger honom i babygymet så tittar man dit ett par minuter senare så ligger han med huvudet där fötterna senast låg. :P MIn lille tjorvas!

Och han är sååå glad min unge, får höra det jämt och ständigt från alla vi möter :) och det är så sant. Även om han har sina gnälliga stunder så är han over all såå glad. Skrattar jämt och pratar och jollrar. Han har även börjat ligga och "sjunga" när han ligger för sig själv. Hehe.

Ngt han också börjat med (och har gjort ett bra tag) är att stoppa saker i munnen. ALLT ska in i munnen. Men det godaste att tugga på är ändå mammas fingrar eller höger pekfinger. Han ligger alltså jämt och gnager på sitt högra pekfinger, det ser såå sött ut! Här har ni honom "in action"!



Nu ska jag gå och ta Mini som nyss har vaknat från att ha sovit middag :) Men ha en fin dag allihopa!



GRATTIS Noah 5 månader

Idag blir mitt lillhjärta 5 månader. Han är inte så liten längre min lille :) Tänkte lägga in lite bilder så ni ser hur han vuxit :)

NOAH MILTON NATHANAEL
 
1 dag gammal


1 vecka gammal


1 månad gammal


2 månader gammal


3 månader gammal


4 månader gammal


Och idag: 5 månader gammal

I hela mitt liv...

...ska jag älska dig!


Du fyller mitt hjärta med glädje!


Jag ska finnas här för varje steg du tar!


Underbara son!

Bildserie


"Vad är det där för kul?"



"Nämen, titta det är ju jag!"



"PUSS!!!"

Tiden räcker inte till...

...så känns det ibland. Framför allt nu under de senaste dagarna. Inte blir det bättre då sjukdom är på besök hemma hos oss och både jag och J är sjuka. Men mkt kul har vi hunnit med under veckan ändå.
I onsdags var jag och lilleman på invignining av nya IKEA. Vi sprang på Bea med sin lilla Sophia utanför så vi slog följe med dem :) Ojojoj, vad stort det var. Och att ta sig fram i folkmassorna med småbarn var ju ett projekt i sig. Men jättetrevligt hade vi iaf, blev även att vi käkade lunch där.

På torsdagen så var det ju ÖF som vanligt. Det var inte så många mammor men jättemysigt var det iaf. Eftersom det är skärtorsdag nästa vecka är ÖF inställt men vi pratade om att om det är fint väder då så kanske det blir en picknick i stadsparken för mammor och barn..låter ju supermysigt tycker vi iaf :) Efter ÖF åkte vi till Johanna och lilla Lucas, Linn var också där och Johanna hade lagat en supergod italiensk sallad. Tack så mkt för inbjudan, det var supertrevligt :)

Sen åkte vi tillsammans till Alexandra som hade MeandI-party. Det fanns sååååå mkt fint, så visst kliade det i fingrarna men köpte bara två plagg ändå :)

J hade blivit sjuk under onsdagen och på torsdagen så han fick åka hem tidigare från jobbet för att hans röst var heelt borta! Men som tur var så var han ledig på fredagen så han kunde vara hemma och vila upp sig. Nu har det iaf börjat vända för honom och han mår bättre och är på jobbet igen :)

Jag började känna av förkylningen i torsdags men igår slog det till rejält. Hade feber på förmiddagen men det gick bort under dagen så åkte en sväng och kollade på min systers PA-redovisning på eftermiddagen. Men kände sen när jag kom hem att det kanske inte var så smart gjort för idag så är jag supersnorig och helt hängig och tung i huvudet. Men men, det går väl över snart. Lilleman är frisk iaf!
Idag kommer vi bara vara hemma och kurera oss, kanske tar en liten prommis i det fina vårvädret :)
 Just det, skulle lägga upp en bild på hur håret blev



vet inte om man ser så bra, men jag blev nöjd iaf :)

RSS 2.0