Städa, städa...

Tänkte passa på att utnyttja tiden nu när ens andra hälft är borta till 19 på jobb. Skulle egentligen tvätta idag, men fanns ingen ledig tid i tvättstugan så det får bli till helgen istället.
Däremot tänkte jag ta och städa av här hemma, och vattna mina lessna blommor... Jag har skaffat ett par nya blommor till köket, liljor av något slag. De måste alltså vattnas varje dag, och jag är inte en sån med gröna fingrar så för mig är det lätt hänt att glömma en dag och då slokar blommorna på en gång. Tror att jag i fortsättningen får köpa mer lättskötta blommor så att jag inte tar kål på dem, får se hur länge de här liljorna håller sig ;)

Sen tänkte jag också agera duktig hemmafru och ställa mig och röra ihop ett par långpannor. Har inget fikabröd hemma, inte för att jag behöver det men kan ju vara kul om man får lite gäster. Sen kanske också man får fler gäster om de vet att det bjuds på något gott!

Mycket som hänt :)

Heeelt crazy dagar har det varit nu, så mkt som hänt, eller ja ganska så mkt!

Mina föräldrar har FÅTT en ny bil. En Volvo V70 -04, sååå fin! Är så glad för deras skull!

Sen har det hänt lite saker här för oss med, men den karamellen suger jag på liiite längre innan jag släpper den här, men ge er till tåls. Ni ska få veta! :)

Jag vet inte vad det är med mig, jag är sååååå sjukt trött nu för tiden. Jag sover ordentligt på natten, och på morgonen brukar jag gå upp runt nio och då är det som om huvudet och kroppen är vaken och ögonen vill sova.
Sen går jag runt och är supertrött hela dagen! Tror jag har järnbrist eller ngt, för har aldrig varit med om den här tröttheten förut!

En annan mindre trevlig graviditetsåkomma är att jag börjat få sendrag/kramp i fötterna och vaderna (vanligt förekommande på natten i samband med ett av alla mina femtioelva toabesök). Jag gillar det verkligen inte, gör ju såå gripande ont och det är svårt att göra ngt åt när det väl håller på.

Nu låter det som om jag bara gnäller här, men lite måste man väl få gnälla? :)

Något roligt är iaf att jag nu vet att jag har världens lilla buskille i magen. Han har börjat få lite "regelbundna" sovtider (han sover asså vissa tider och är vaken andra, i ett mönster) och man märker väldigt väl när han är vaken eller när han sover. Han är sjövild när han är vaken och ligger och sparkas och snurrar runt och har sig. Ibland känns det som om hela magen vänder på sig :P
Något han också kan göra ibland är att typ ligga med fötterna bara på ett ställe, och på det utvalda stället så sparka, sparka sparka (som en liten trumvirvel) och eftersom att det bara är ETT ställe så blir man så öm där från insidan samtidigt som man tror att fötterna ska komma utflygande ur magen mitt i alla sparkar :)

Nu har jag också gått in i vecka 25, bara 15 veckor kvar nu! Idag är det också bara en vecka kvar till nästa besök hos BM, längtar såå!

Vecka 25
Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpungt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Om man misstänker för tidig födsel kan mamman få cortisonbehandling för att påskynda lungutvecklingen. När barnet är fött måste det sedan behandlas på neonatalavdelning tills lungorna är färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade.

Trevlig överraskning i brevlådan!

Det blir sen frukost idag, älsklingen har sovit lääänge och jag är ju så snäll och väntar på honom. Han ska jobba natt idag så därför får han sova ut nu på morgonen (även om det nu snart är mitt på dagen ;)).
Men när jag satt som bäst och kikade runt på nätet nu som damp det ner ngt kul i brevlådan, nämligen min MAMA - tidning. Tycker att den tidningen är såå mysig eftersom att den har lagom av allt, sen längst bak finns det massor av länkar till mysiga webshopar som är trevliga att kika på ;)

Så nu har jag mysig frukostläsning, ska gå och fixa ordning lite té och rostade mackor med ost och marmelad! MUMMA!
Sen är det bara att sätta sig och kolla in denna godbit!



Planerna för idag är inte många, vi ska bara ta det lugnt och pyssla på här hemma innan J måste iväg och jobba.

Jag har nu också hunnit gå in i vecka 24. Tiden bara rinner iväg nu. Som sagt så kan jag tyvärr inte lägga in ngn magbild då vi fortfarande inte kan koppla in kameran. Men det kommer sen!

Här kommer lite info om min lilla vilde:

Vecka 24
Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut. 

Virus är inte att leka med!

Seeen uppdate igen. Fast denna gång beror det först och främst på att vår dator varit utsatt för ett riktigt elakt virus, ett sånt som t o m lurar virusprogrammen eftersom att det nästlar sig in i själva windows inställningarna. Så det har tagit DAGAR att bli av med det. Min kära älskling har tappert suttit timmar vid datorn för att försöka fixa det!

Men nu ÄNTLIGEN funkar datorn som den ska igen :D till min stora lättnad.
I helgen har vi också haft storstädning av lägenheten. Min kära mor kom hit och hjälpte oss gå igenom alla garderober, skåp, lådor och t o m kartongerna i förrådet. Och vi har slängt och rensat oändligt mycket. Men det känns så otroligt skönt nu när det är klart :)

Vi sydde även nya gardiner till köket, och det blev även tyg över som jag ska sy kuddar till sängen av sen :)
Vi vill ju flytta härifrån snart, men man kan ju ändå ha det fint och trevligt så länge man är kvar här med. På tal om flytt så KANSKE vi har en lägenhet på G. Ska prata lite mer med hyresvärden nu under veckan. Återkommer om det verkar bli ngt :)

Idag har jag varit lite duktig och ställde mig och bakade en kaka. Ska även baka en långpannekaka ikväll som jag kan frysa in tänkte jag. Är ju trevligt att alltid ha lite fikabröd hemma om det skulle dyka in lite oväntade gäster.

Jag kan ännu inte lägga in bilder då vi inte fixat ny minneskortsläsare än. Men "be patient"! Jag lovar att det kommer in massor av bilder sen när det är fixat!

Halva juli har nu gått och nu är det inte sååå lång tid kvar till mitt nästa barnmorskebesök (den 30 juni). Då ska hon mäta SF måttet och jag ska få lyssna på hjärtljudet för första gången! Känns så spännande!

Jag kommer då vara i vecka 26, och efter det är det bara ett par veckor kvar till vecka 28 då jag kommer komma dit nästa gång, sen efter det är det BM-besök varannan vecka. Tiden går ju sååå fort nu!

Apropå det så har jag inte lagt in ngn info för vecka 23 ännu. Så här kommer den.

Vecka 23
Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig genom magen. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger, kanske genom att man känner något ganska kantigt som t.ex kan vara ett skulderblad. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar väldigt mycket när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Lite saker vi ska köpa till Mini!


Skip*Hop Duo Deluxe Ocean Stripe skötväska

Tummen musikmobil, spelar "You are my sunshine"



Snuttefilt - Jolly (+ napp Jolly) med napphållare från Elodie details

Tvättlappar i frotté från IKEA. 3x10 st

Badcape från IKEA


Badbalja från IKEA



Tummen Babygym



Febertermometer i nappform


Överdrag för skötbädd, 2st från IKEA


Skötbädd från IKEA





Påslakanset "Fabler" från IKEA



Underlakan för spjälsäng från IKEA


Det här är bara några av de saker vi ska införskaffa innan Bäsen är här :D

Nyklippt och nyss hemkommen :)

Så var man hemma igen då, måste säga att det är blandade känslor inför det. Hemma är ju alltid hemma, men nog var det skönt att få sova i en två meter bred säng och ha 120kvm alldeles för oss själva :) Vi skulle egentligen vara kvar en natt till (vi åkte nämligen hem igårkväll) men under dagen igår så ringde mamma och sa att de var på väg hem en dag tidigare så det var bara att packa ihop och åka sen på kvällen.

Men men, vi får hoppas att vi snart hittar en ny lägenhet så man känner att man kan få komma lite mer i ordning och får mer plats!

Igår klippte jag mig också, hade hår ner till armbågen och ungefär en decimeter av det var som svinto. Så det var skönt att få bort det, men jag tycker att hon tog liite för mycket, för det var ungefär 18 cm som försvunnit istället för de 10 som var slitna. Så nu går håret ungefär 5cm nedanför axlarna. Lite för kort, men det växer ju ut snabbt igen, huvudsaken är ju iaf att det är friskt!

Hade även Hanna och Charlotte över på besök igår, var jättemysigt med lite mys bara tjejerna. Charlotte (www.isakcharlotte.blogg.se) ska gifta sig ungefär en månad innan jag är beräknad. Så vi båda två står inför stora saker i våra liv, känns så spännande!

Med mini i magen står allt väl till iaf, känner ju han flera gånger per dag nu och det är såå mysigt! Han har förresten fått sitt första gossedjur nu. Mormor (min mamma) hade köpt ett jättegulligt mjukt gosedjursfår på Öland, "till Vincent" sa hon att det var. Men vi får allt se, det blir ingen "Vincent" om mamma får bestämma ;)

Iaf, nu är jag av den åsikten att alla gossedjur under ens uppväxt ska ha ett namn, så igår under en mindre högtidlig ceremoni bestämde jag och Jocke att fåret skulle heta Ulrik (det ska vara konstiga namn ;))!

Så nu har mini en liten "Ulrik" som väntar på han!

I veckan ska jag också försöka fixa spjälsängen, ska ta mina kusiners gamla. Men slipa den och måla den vit, så att den blir helt som ny :D Blir nog jättefint!

Men nu ska jag röra på mig, ska gå ner och hämta ut ett paket som har kommit. Vi har nämligen tagit det beslut att nu var det dags att skaffa hemtelefoni, blir ju alltför dyrt med bara mobiler i längden. Så det är det man behöver för att installera det som vi ska hämta ut. Blir kul! :)


v. 22 och seeeen uppdatering

Nu var det läänge sen jag skrev här, anledningen till det är:

1. Vår dator har kraschat och det tog tid innan vi lyckats fixa den.

2. Vi bor inte hemma utan är hus - och hundvakter åt mina föräldrar som är på Öland.

3. Den enda dator vi kan använda i mina föräldrars hus är min mammas laptop som haft en trasig mellanslagstangent, är alltså inte så frestande att skriva ett långt blogginlägg utan mellanrum. Men nu har älsk fixat den (hur skulle jag klara mig utan honom?) så nu kan ni återigen få följa med lite på vad som händer (kan dock inte lägga in bilder på ett tag då vår minneskortsläsare inte funkar!)

Så nu vet ni hur läget ligger till. Mycket har hänt sen jag sist skrev. Jag har hunnit passera vecka 21 och gå in i vecka 22 (med allt vad det innebär).
Magen växer och är rund och gó! Jag känner lilleman flera gånger per dag nu, och måste bara säga att det är en helt otrolig känsla! Vi har dock inte känt sparkar på utsidan av magen än, då moderkakan ligger i framvägg och agerar stötdämpare men det kommer nog vilken dag som helst. Kan säga att Jocke längtar tills han också får möjlighet att känna minis sparkar!

Foglossningen har blivit värre, jag pratade med min BM för några dagar sen och hon rådde mig att cykla (för tydligen ska det vara bra mot foglossning). Kan också tillägga att foglossningen inte var sååå farlig innan.
Men duktig som man är så lyssnar man på råd och jag och älsk tog oss en cykeltur ner till Storvreta centrum. Tar väl en 10 minuter enkelväg så är inte långt.

Men jag vet inte om jag är ett undantag, men cykling fungerade INTE på mig. För första gången så vaknade jag när jag skulle vända mig i sängen på natten för att det gjorde SÅ ont i fogarna, så i tre dagar har jag nu gått runt och linkat/vaggat och haft så ont att jag knappt kunnat röra mig!
Nu har det dock börjat avta så är nästan tillbaka till att ha sån foglossning jag hade förut (vilket är 1000 ggr bättre än jag haft nu).

En sak är säker, det lär iaf inte bli så många fler cykelturer för mig under den här graviditeten! :)

Om man bortser från hur vädret har varit (har haft regn i tre dagar) så är det ändå riktigt skönt att bo här. Blir ju en liiiten skillnad med dessa 120 kvm mot våra 37 :)

Nu måste jag ta ut lillvovven på en liten prommis.
Återkommer om ngn dag!

vecka 21
Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln

vecka 22

Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.

RSS 2.0