Födelsedag och babyskydd!

Idag blir då min älskade sambo 23 år. Grattis hjärtat!
Det firades med frukost på sängen och paket i morse :)
Håller på att städa här hemma nu, då vi får lite gäster ikväll. Sen kommer också min fina svägerska och Jockes tvillingsyster, vilket innebär att hon ju också fyller år :)
Så det blir ett väldans firande här, har gjort två stycken cheesecakes och sen har min kära farmor ställt upp och bakat lite bullar och andra kakor, så lite kommer man ha att bjuda på iaf!

En jag känner var också nyss förbi och lämnade ett babyskydd som vi får. Hennes barn hade det när hon var liten så det är i jättebra skick och eftersom att man vet var den kommer från så kan man ju vara säker på att den inte är krockad heller :)

Varken jag eller J tyckte att det var ngn idé att köpa nytt då vi ännu inte har bil och eftersom att det är första strl som bara är till 9 mån ändå.
Men man behöver ju ändå ha ett för de tillfällen när man åker bil, så då hade vi tänkt att hyra. Men nu fick vi det här så då är det bara att tacka och ta emot :D
Så tack så mkt Sara för babyskyddet!
Sen när det är dags att byta till större strl så kommer vi nog att köpa nytt, och då har vi förhoppningsvis också skaffat bil :)

Kan tillägga att jag också går in i en ny vecka idag med. Vecka 39!
Helt sjukt att nu kan ju lillskrutten komma verkligen när som helst! Mina föräldrar har bestämt att han ska komma imorgon eller på fredag, så vi får väl se om deras vilja har ngn verkan ;)

Fick frågan om vi bestämt ngt namn till den lille, och kan ju säga att de som känner oss vet hur våra diskussioner gått hett ;)
Jag har nämligen ett namn som jag vill att den lille ska heta, och Jocke har också ett namn. Problemet är bara att vi båda är så envisa så ingen ville ge med sig om namnet så vi kom på att enda lösningen är att komma på ett s k kompromissnamn så att ingen av oss får som vi vill :P
Jocke kom då med ett förslag som jag också gillar, så nu har vi det här kompromissnamnet som det troligtvis kommer att bli, men vad det är väljer vi att hålla för oss själva fram tills mini tittat ut :)
Så ni som läser får vänta och se helt enkelt ;)

Här kommer iaf lite info om veckan:

Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Tackar!

Hon var 50 cm & vägde 3020 gram :)

2008-10-29 @ 20:18:57
URL: http://onttonen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0